Universiteitsstad Cambridge in Engeland

Varen in Cambridge, Engeland King's College Chapel in Cambridge St John'ss College in Cambridge Boeken Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Wicken Fen in Cambridgeshire, Engeland Houghton Mill in Cambridgeshire, Engeland Ely Cathedral in Cambridgeshire Saffron Walden in Cambridgeshire Rondreis door East Anglia in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe rivier in de stad Cambridge, Engeland


Cambridge is een prachtige en beroemde stad in Cambridgeshire dat in het oostelijke deel van Engeland te vinden is. Het is bekend als historische universiteitsstad en ligt aan de rivier de Cam. U ziet er uiteraard stijlvolle universiteitsgebouwen en ook mooie kanalen rond het centrum. U kunt er zelfs meegaan op een gondelvaart om de stad vanuit een ander perspectief te bewonderen. De stad heeft ook meer dan genoeg musea om te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan het Museum of Classic Archaeology, het Fitzwilliam Museum en het Polar Museum. Daarnaast kunt u ook de prachtige historische Kings College Chapel en de botanische tuinen van Cambridge bezoeken. Het mooie groene deel van de stad wordt aangeduid als 'The Backs' omdat je daar tegen de achterkanten van de colleges aankijkt waaronder ook de net genoemde kapel. Daar is het ook het mooie uitzicht op de kapel van King's College.

Verder weg, op het platteland van Cambridgeshire, kunt u nog meer historische locaties bezoeken zoals bijvoorbeeld Wimpole Hall, Anglesey Abbey en het Imperial War Museum Duxford. Ook kunt u naar Ely gaan om 's lands oudste kathedraal te bezichtigen of een bezoek brengen aan Wicken Fen, het oudste natuurreservaat van Engeland, ook een plek om te wandelen of fietsen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Cambridge.


De locatie van Cambridge

Enkele bestemmingen in de buurt

Ely Bury St Edmunds Saffron Walden

Mogelijkheden om naar Cambridge te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Cambridge te reizen. Zo kunt u met het vliegtuig naar Stansted Airport, vanaf Schiphol slechts een vlucht van een uur. Vanaf de luchthaven van Stansted is het maar een half uur met de trein naar Cambridge. Een andere optie is de veerboot vanaf Hoek van Holland naar Harwich. Als u de nachtboot neemt (reis van 6,5 uur) dan komt u 's ochtends al vroeg aan in de haven en kunt u de directe trein naar de stad nemen. Dat is een reis van iets minder dan 2 uur al zult u wel zo'n 1,5 uur in de ferry terminal moeten wachten omdat eerst de trein naar Londen vertrekt. Een derde optie is om het hele traject vanuit Nederland met de trein af te leggen. Eerst vanaf Amsterdam of Rotterdam naar Brussel, overstappen op de Eurostar naar Londen en dan overstappen naar Cambridge. In Londen hoeft u dan overigens niet meer met de underground te reizen om op het juiste station te komen omdat St Pancras International hetzelfde gebouw is als treinstation King's Cross, daar waar de trein vertrekt.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Cambridge duurt daarna nog ongeveer 2,5 uur.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire