Universiteitsstad Cambridge in Engeland

Varen in Cambridge, Engeland King's College Chapel in Cambridge St John'ss College in Cambridge Boeken Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Wicken Fen in Cambridgeshire, Engeland Houghton Mill in Cambridgeshire, Engeland Ely Cathedral in Cambridgeshire Saffron Walden in Cambridgeshire Rondreis door East Anglia in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe rivier in de stad Cambridge, Engeland


Cambridge is een prachtige en beroemde stad in Cambridgeshire dat in het oostelijke deel van Engeland te vinden is. Het is bekend als historische universiteitsstad en ligt aan de rivier de Cam. U ziet er uiteraard stijlvolle universiteitsgebouwen en ook mooie kanalen rond het centrum. U kunt er zelfs meegaan op een gondelvaart om de stad vanuit een ander perspectief te bewonderen. De stad heeft ook meer dan genoeg musea om te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan het Museum of Classic Archaeology, het Fitzwilliam Museum en het Polar Museum. Daarnaast kunt u ook de prachtige historische Kings College Chapel en de botanische tuinen van Cambridge bezoeken. Het mooie groene deel van de stad wordt aangeduid als 'The Backs' omdat je daar tegen de achterkanten van de colleges aankijkt waaronder ook de net genoemde kapel. Daar is het ook het mooie uitzicht op de kapel van King's College.

Verder weg, op het platteland van Cambridgeshire, kunt u nog meer historische locaties bezoeken zoals bijvoorbeeld Wimpole Hall, Anglesey Abbey en het Imperial War Museum Duxford. Ook kunt u naar Ely gaan om 's lands oudste kathedraal te bezichtigen of een bezoek brengen aan Wicken Fen, het oudste natuurreservaat van Engeland, ook een plek om te wandelen of fietsen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Cambridge.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Cambridge

Enkele bestemmingen in de buurt

Ely Bury St Edmunds Saffron Walden

Reis plannen naar Cambridge

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Cambridge te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Cambridge duurt daarna nog minimaal 1,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt ook met het vliegtuig naar Stansted Airport. Vanaf de luchthaven is het maar een half uur met de trein naar Cambridge. U kunt in de stad ook de trein pakken naar St Pancras International in Londen, hetzelfde station waar de internationale trein naar Brussel (en mogelijk Rotterdam + Amsterdam) vertrekt.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire