Autorondreis - 10 a 14 dagen door Dorset, Wight en New Forest

Rondreis langs Seaton in Dorset, Engeland Rondreis langs Durdle Door in Dorset, Engeland Rondreis langs Weymouth in Dorset, Engeland Rondreis langs Lyme Regis in Dorset, Engeland Rondreis langs Lulworth in Dorset, Engeland Rondreis langs heidevelden in Dorset, Engeland Rondreis op het eiland Wight in Engeland Rondreis langs Osborne House in Engeland Rondreis langs Corfe Castle in Engeland Kaart van autorondreis door Dorset en het eiland Wight Rondreis door Dorset

Autorondreis langs prachtige kusten en idyllisch platteland

Deze autorondreis spitst zich toe op mooie gebieden in het centrale deel van Zuid Engeland. Zo gaat u naar het behoorlijk grote eiland Wight met zijn mooie kusten en kleine badplaatsjes. Daarna door naar het graafschap Dorset waar u zowel de schitterende Jurassic Coast als het licht heuvelachtige platteland met zijn thatched cottages kan bezichtigen. Vervolgens naar het New Forest National Park met zijn loslopende pony's en mooie natuur. Een bezoek aan kathedraalstadje Salisbury en het wereldberoemde Stonehenge is dan ook mogelijk. Logisch zou zijn 2, 3 of 4 nachten per bestemming, afhankelijk van de locatie en het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Hieronder ziet u hoe het schema er uit zou kunnen zien.

Mogelijke route

kaart van rondreis door Isle of Wight, Dorset en New Forest in Engeland In 10 a 14 dagen is veel te zien maar u kunt vanzelfsprekend ook langer op rondreis gaan. Misschien wilt u de reis wel uitbreiden met een ander gebied of gewoon wat rustiger aan doen. Ik pas het plan aan uw wensen aan.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

Optie 1: geef de planning uit handen. Voor deze route - of een variatie daarop - kunt u een vakantieplan op maat aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een gedetailleerd online reisplan, inclusief te boeken accommodaties en informatie over de bestemmingen (+ omliggende gebieden). U kunt het thuis op uw gemak bestemming voor bestemming boeken en het zal ook tijdens uw rondreis online blijven staan zodat u het tijdens de vakantie kunt blijven raadplegen. Lees hieronder verder.

Optie 2: doe het zelf. Mocht u deze pagina bekijken om inspiratie op te doen en bent u van plan zelf de rondreis vorm te geven, dan kunt u ook gebruik maken van de service eigen online pagina. Dan boekt u zelf de accommodaties via deze website en vraagt u nadien een eigen pagina aan. Hier kunt u zoeken naar accommodaties in Dorset, New Forest en Wight. Voor de heen -en terugreis vanuit Dover is een tussenovernachting eventueel een optie als u niet te lang in de auto wilt zitten. Denk bijvoorbeeld aan een overnachting ergens in de graafschappen Kent of East Sussex. Maar nogmaals: wilt u uitgebreide hulp? Vraag dan een vakantieplan op maat aan.


Cottage in Engeland Inn

Bekijk meer varianten:

→ Autorondreizen door Zuid Engeland