Autorondreis - 10 a 14 dagen door Wight, Dorset en Wiltshire

Platteland van het eiland Wight Osborne House op het eiland Wight Corfe Castle Station in Dorset Durdle Door in Dorset Golden Cap in Dorset Milton Abbas in Dorset, Engeland Jurassic Coast in East Devon Salisbury Cathedral in Wiltshire Stonehenge in Wiltshire, Zuid Engeland Verblijf in goede Engelse hotels Vakantieplan op maat Kaart van autorondreis door Dorset en het eiland Wight

De rondreis - plan op maat

Dorpje in de Dorset, Engeland
Deze rondreis spitst zich toe op het meer centrale deel van Zuid Engeland, oost noch west. Op de eerste dag is het waarschijnlijk aan te randen nog een overnachting in het zuidoosten in te plannen alvorens de (korte) oversteek te maken naar het Isle of Wight. Het eiland heeft kleine badplaatsjes, een fraai licht heuvelachtig platteland en aan de westkust mooie witte kliffen. Daarna volgt weer de oversteek naar het vasteland om het graafschap Dorset te bezichtigen. Dat heeft een prachtige kustlijn, namelijk de Jurassic Coast en licht heuvelachtig platteland. Dit is het gebied met de hoogste aantal thatched cottages. Hierna volgt de reis naar het zuidelijke deel van Wiltshire waar u het kathedraalstadje Salisbury en het wereldberoemde Stonehenge kunt zien. Leest u hier over wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Omdat er zoveel te zien is, raad ik aan niet te kort te gaan. Maar dat is geheel aan u, ik maak een plan op basis van uw data en voorkeuren. Er zijn geen extra kosten aan verbonden:

Kijk hier verder als u de reis wilt maken

P.S. Aangezien u een plan op maat krijgt, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal. Kijkt u hieronder voor een overzicht van andere rondreizen in Zuid Engeland.

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. Een uitstapje naar het New Forest National Park behoort ook tot de mogelijkheden. De Jurassic Coast is een kustlijn van wel 150 kilometer en die behoort niet alleen tot het graafschap Dorset ook tot Devon. Daar zijn de kliffen rood ipv bruin. U zou dus ook op twee locaties aan die kustlijn kunnen verblijven om beide typen kustgebied te bezichtigen en/of te bewandelen. Het is allemaal mogelijk. Op basis van uw voorkeuren, budget en lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:

Ventnor Freshwater New Forest

Wareham Lulworth Cove Lyme Regis

Milton Abbas Sidmouth Salisbury
Terug naar:

→ Autorondreizen door Zuid Engeland