Shaftesbury en Gold Hill in Dorset - Zuid Engeland

Shaftesbury in Dorset, Engeland Boeken Dorset AONB in Zuid Engeland Cranborne Chase in Dorset, Engeland Milton Abbas in Dorset, Engeland Sherborne Castle in Dorset Stourhead in Wiltshire Old Wardour Castle in Wiltshire, Zuid Engeland Salisbury Cathedral in Wiltshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet prachtige dorp Shaftesbury in Dorset, Engeland

Shaftesbury is een dorp in het noorden van het graafschap Dorset, zuid Engeland. Het heeft meer dan zes duizend inwoners en ligt aan de rand van een mooi beschermd heuvelachtig gebied Cranborne Chase & West Wiltshire Downs. Een deel van het dorp is het prachtige en veel gefotografeerde Gold Hill (zie foto) waar ook het gelijknamige museum staat. Een andere bezienswaardigheid is de locatie waar eens Shaftesbury Abbey stond en waar nu een museum en tuinen te bezichtigen zijn. Wat verder weg zijn meer mooie locaties te bezoeken, zoals de beroemde Stourhead Gardens, Dinton Park, Old Wardour Castle, het oude en nieuwe kasteel van Sherborne en het historische landhuis Kingston Lacy. Ook het fraaie platteland van de Dorset Area of Outstanding Natural Beauty vindt u hier vlakbij. Ook een licht heuvelachtig gebied met leuke dorpjes. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Shaftesbury.

Wandelen in de Cranborne Chase

U kunt allereerst de korte wandeling naar Gold Hill maken om van de mooie uitzichten te genieten maar in het dorp zelf maar u kunt bijvoorbeeld ook wandelen in de Melbury Downs, heuvels vlakbij Shaftesbury. Het dorp ligt echter ook pal aan de rand van het mooie natuurlijke platteland van de Cranborne Chase waar u ook wandelroutes kunt volgen. U vindt bij de link ook enkele fietsroutes:

Meer info: Fiets -en wandelroutes Cranborne Chase


De locatie van Shaftesbury

Enkele bestemmingen in de buurt

Sherborne Milton Abbas Salisbury

Mogelijkheden om naar Shaftesbury te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Shaftesbury te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Shaftesbury duurt daarna nog ongeveer 3 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3,5 uur rijden. Er is geen treinverkeer naar dit dorp maar er rijden wel bussen. Zo kunt u onder andere met de bus naar Salisbury, Mere, Zeals, Gillingham en Poole aan de kust.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight
→ Bezienswaardigheden in Dorset