Shaftesbury en Gold Hill in Dorset - Zuid Engeland

Shaftesbury in Dorset, Engeland Boeken Dorset AONB in Zuid Engeland Cranborne Chase in Dorset, Engeland Milton Abbas in Dorset, Engeland Sherborne Castle in Dorset Stourhead in Wiltshire Old Wardour Castle in Wiltshire, Zuid Engeland Salisbury Cathedral in Wiltshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet prachtige dorp Shaftesbury in Dorset, Engeland

Shaftesbury is een dorp in het noorden van het graafschap Dorset, zuid Engeland. Het heeft meer dan zes duizend inwoners en ligt aan de rand van een mooi beschermd heuvelachtig gebied Cranborne Chase & West Wiltshire Downs. Een deel van het dorp is het prachtige en veel gefotografeerde Gold Hill (zie foto) waar ook het gelijknamige museum staat. Een andere bezienswaardigheid is de locatie waar eens Shaftesbury Abbey stond en waar nu een museum en tuinen te bezichtigen zijn. Wat verder weg zijn meer mooie locaties te bezoeken, zoals de beroemde Stourhead Gardens, Dinton Park, Old Wardour Castle, het oude en nieuwe kasteel van Sherborne en het historische landhuis Kingston Lacy. Ook het fraaie platteland van de Dorset Area of Outstanding Natural Beauty vindt u hier vlakbij. Ook een licht heuvelachtig gebied met leuke dorpjes. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Shaftesbury.


Wandelen in de Cranborne Chase

U kunt allereerst de korte wandeling naar Gold Hill maken om van de mooie uitzichten te genieten maar in het dorp zelf maar u kunt bijvoorbeeld ook wandelen in de Melbury Downs, heuvels vlakbij Shaftesbury. Het dorp ligt echter ook pal aan de rand van het mooie natuurlijke platteland van de Cranborne Chase waar u ook wandelroutes kunt volgen. U vindt bij de link ook enkele fietsroutes:

Meer info: Fiets -en wandelroutes Cranborne Chase


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Shaftesbury

Enkele bestemmingen in de buurt

Sherborne Milton Abbas Salisbury

Reis plannen naar Shaftesbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Shaftesbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Shaftesbury duurt daarna nog minimaal 3,5 uur.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight