Stamford en Burghley House in Lincolnshire - Engeland

Burghley House in Lincolnshire, Engeland Boeken Stamford in Lincolnshire, Engeland Rutland Water in Engeland Oakham in Rutland, Engeland Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Isaac Newton's appelboom bij Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Lincolnshire Fens in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Stamford in Lincolnshire, Engeland

Stamford is een stadje in het zuidelijke deel van het grote graafschap in Lincolnshire, oost Engeland. Het is niet lang geleden nog door de Sunday Times uitgeroepen tot beste woonplaats van Groot-Brittannië vanwege de architectuur, weinig criminaliteit en de kwaliteit van de scholen. Stamford heeft ongeveer 20 duizend inwoners en hier kunt u het middeleeuwse Browne's Hospital (zaterdag en zondag) bezoeken maar de grote trekpleister ligt net buiten het stadje. Dat is namelijk het historische, grote en stijlvolle 16 eeuwse Burghley House dat ook een groot landgoed heeft.

Wat verder weg zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden. Zo zou u de fraaie kathedraal van de stad Peterborough kunnen bezichtigen net als enkele historische huizen. Denk aan het statige Elton Hall, Grimsthorpe Manor en ook Woolsthorpe Manor. Dat is het voormalig huis van de beroemde natuurkundige Isaac Newton die naast hoogleraar in Cambridge ook andere beroepen heeft gekend als muntmeester, theoloog en natuurfilosoof. De beroemde appelboom waar de vallende appel vanaf viel en de start vormde van zijn theorie over de zwaartekracht staat in de tuin van Woolsthorpe Manor. Niet ver van Stamford vindt u ook het natuurreservaat Rutland Water en het kleine stadje Oakham. Daar kunt u overigens met de trein heen. Kijkt u op deze pagina voor hotels, herbergen, b&b's en vakantiehuizen in Stamford.


De locatie van Stamford

Enkele bestemmingen in de buurt

Peterborough King's Lynn Oakham

Mogelijkheden om naar Stamford te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Stamford te reizen. Een logische optie zou kunnen zijn om de veerboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich te nemen. Als u de auto meeneemt op de boot dan is het vanaf de haven nog ongeveer 2,5 uur rijden naar het stadje. De overtocht zelf duurt 6,5 uur. Er is een dag -en een nachtdienst.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Stamford duurt daarna nog ongeveer 3 uur. Eenmaal in het stadje kunt u van de trein gebruik maken, bijvoorbeeld naar Birmingham, Leicester, Peterborough, Ely, Cambridge, Oakham en ook Stansted Airport. Dus als u met het vliegtuig wilt dan kan het ook. De treinreis vanaf deze luchthaven naar Stamford duurt ongeveer 1 uur 45 minuten.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Lincolnshire en East Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Lincolnshire en East Yorkshire
→ Bezienswaardigheden in Lincolnshire