Stamford en Burghley House in Lincolnshire - Engeland

Burghley House in Lincolnshire, Engeland Brownes Hospital in Stamford, Engeland Het stadje Stamford in Lincolnshire, Engeland Boeken Rutland Water in Engeland Oakham in Rutland, Engeland Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Isaac Newton's appelboom bij Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Lincolnshire Fens in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Stamford in Lincolnshire, Engeland

Stamford is een stadje in het zuidelijke deel van het grote graafschap in Lincolnshire, oost Engeland. Het is niet lang geleden nog door de Sunday Times uitgeroepen tot beste woonplaats van Groot-Brittannië vanwege de architectuur, weinig criminaliteit en de kwaliteit van de scholen. Stamford heeft ongeveer 20 duizend inwoners en hier kunt u het middeleeuwse Browne's Hospital (zaterdag en zondag) bezoeken maar de grote trekpleister ligt net buiten het stadje. Dat is namelijk het historische, grote en stijlvolle 16 eeuwse Burghley House dat ook een groot landgoed heeft.

Wat verder weg zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden. Zo zou u de fraaie kathedraal van de stad Peterborough kunnen bezichtigen net als enkele historische huizen. Denk aan het statige Elton Hall, Grimsthorpe Manor en ook Woolsthorpe Manor. Dat is het voormalig huis van de beroemde natuurkundige Isaac Newton die naast hoogleraar in Cambridge ook andere beroepen heeft gekend als muntmeester, theoloog en natuurfilosoof. De beroemde appelboom waar de vallende appel vanaf viel en de start vormde van zijn theorie over de zwaartekracht staat in de tuin van Woolsthorpe Manor. Niet ver van Stamford vindt u ook het natuurreservaat Rutland Water en het kleine stadje Oakham. Daar kunt u overigens met de trein heen. Kijkt u op deze pagina voor hotels, herbergen, b&b's en vakantiehuizen in Stamford.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Stamford

Enkele bestemmingen in de buurt

Peterborough King's Lynn Oakham

Reis plannen naar Stamford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Stamford te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Stamford duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. In het het stadje kunt u ook van de trein gebruik maken, bijvoorbeeld naar Birmingham, Leicester, Peterborough, Ely, Cambridge, Oakham en ook Stansted Airport. Dus als u met het vliegtuig wilt dan kan het ook. De treinreis vanaf deze luchthaven naar Oakham duurt ongeveer 1 uur 45 minuten.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Lincolnshire en East Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Lincolnshire en East Yorkshire