Historische stad Nottingham in Nottinghamshire

Het stadhuis van Nottingham in Engeland Boeken Nottingham in Engeland De universiteit van Nottingham in Engeland Het kasteel van Nottingham in Engeland Beeld van Robin Hood in Nottingham, Engeland Wollaton Hall in Nottingham, Engeland Newstead Abbey in Nottinghamshire Southwell Minster in Nottinghamshire Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Nottingham in Engeland

Nottingham is een redelijk omvangrijke stad in het graafschap Nottinghamshire, regio East Midlands. Het heeft ongeveer 300 duizend inwoners en ligt aan de rivier de Trent en ook aan het kanaal. In de stad zijn verschillende musea en bezienswaardigheden te bekijken zoals bijvoorbeeld het kasteel dat dienst doet als museum. Hier staat ook een beeld van de legendarische Robin Hood. De man zou geleefd hebben in de middeleeuwen waarbij zijn uitvalsbasis het Sherwood Forest was. Dat bos bevindt zich in de noordelijke helft van het graafschap.

De stad heeft nog veel meer bezienswaardigheden. Denk aan de City of Caves, Galleries of Justice Museum en het Nottingham Contemporary. De prachtige Wollaton Hall staat overigens even buiten het centrum van de stad. Daar is het Natural History Museum gevestigd en u vindt er een hertenkamp. In datzelfde park staat ook nog het Industrial Museum. In het centrum vindt u overigens ook de Ye Olde Trip to Jerusalem, de oudste herberg van Engeland. Het is nu alleen een pub waar u kunt eten en drinken. De stad was vroeger het epicentrum van de vervaardiging van kant en daar ziet u ook een aantal gebouwen van. Die zijn gesitueerd aan de historische Lace Market, tegenwoordig een hele hippe buurt. In de regio zijn uiteraard nog meer mooie locaties die u zou kunnen bezichtigen zoals bijvoorbeeld Newstead Abbey, het voormalige huis van beroemd dichter Lord Byron.

De locatie van Nottingham

Enkele bestemmingen in de regio

Matlock Lincoln Leicester

Mogelijkheden om naar Nottingham te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Nottingham te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vanwege de centrale ligging van de stad zijn er heel wat opties. Vertrekt u in Nederland dan kunt u gebruik maken van drie veerdiensten. 1) Hoek van Holland - Harwich: 6,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3 uur rijden. 2) Rotterdam - Hull: 12 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur rijden. 3) IJmuiden - Newcastle: 15,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden.

Als u in België vertrekt dan zijn er ook weer enkele verschillende veerdiensten. Zo kunt u de overtocht van Zeebrugge naar Hull nemen. Ook weer een vaart met een duur van 12 uur. Daarnaast kunt u ook via Zuid Engeland reizen door bijvoorbeeld op de boot van Duinkerken naar Dover te stappen, een overtocht van ongeveer 2 uur. De autorit naar Hartington duurt daarna nog 3,5 uur. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. U komt dan aan in Folkestone, vlakbij Dover.

Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar het East Midlands Airport. Vanaf die luchthaven kunt u in 45 minuten rechtstreeks met de bus naar Nottingham reizen. Ook kunt u vanaf het vliegveld met de Parkway Raillink (6-zitter) in 10 minuten naar het station East Midlands Parkway om vanaf daar in slechts 10 minuten met de trein in de stad te komen. Eenmaal in de stad kunt u met de trein ook naar een hele hoop andere locaties reizen zoals bijvoorbeeld Sheffield, Leicester, Derby, Birmingham en Londen (station St Pancras Internaional).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Nottinghamshire en Leicestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland