Historische stad Nottingham in Nottinghamshire

Het stadhuis van Nottingham in Engeland Nottingham in Engeland De universiteit van Nottingham in Engeland Het kasteel van Nottingham in Engeland Beeld van Robin Hood in Nottingham, Engeland Wollaton Hall in Nottingham, Engeland Boeken Newstead Abbey in Nottinghamshire Southwell Minster in Nottinghamshire Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Nottingham in Engeland

Nottingham is een redelijk omvangrijke stad in het graafschap Nottinghamshire, regio East Midlands. Het heeft ongeveer 300 duizend inwoners en ligt aan de rivier de Trent en ook aan het kanaal. In de stad zijn verschillende musea en bezienswaardigheden te bekijken zoals bijvoorbeeld het kasteel dat dienst doet als museum. Hier staat ook een beeld van de legendarische Robin Hood. De man zou geleefd hebben in de middeleeuwen waarbij zijn uitvalsbasis het Sherwood Forest was. Dat bos bevindt zich in de noordelijke helft van het graafschap.

De stad heeft nog veel meer bezienswaardigheden. Denk aan de City of Caves, National Justice Museum en het Nottingham Contemporary. De prachtige Wollaton Hall staat overigens even buiten het centrum van de stad. Daar is het Natural History Museum gevestigd en u vindt er een hertenkamp. In datzelfde park staat ook nog het Industrial Museum. In het centrum vindt u overigens ook de Ye Olde Trip to Jerusalem, de oudste herberg van Engeland. Het is nu alleen een pub waar u kunt eten en drinken. De stad was vroeger het epicentrum van de vervaardiging van kant en daar ziet u ook een aantal gebouwen van. Die zijn gesitueerd aan de historische Lace Market, tegenwoordig een hele hippe buurt. In de regio zijn uiteraard nog meer mooie locaties die u zou kunnen bezichtigen zoals bijvoorbeeld Newstead Abbey, het voormalige huis van beroemd dichter Lord Byron.


Opmerking: Nottingham Castle en het Museum of Nottingham Life worden grondig herontwikkeld en zullen daarom tot 2020 gesloten zijn voor bezoekers.

De locatie van Nottingham

Enkele bestemmingen in de regio

Matlock Lincoln Leicester

Reis plannen naar Nottingham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Nottingham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Nottingham is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2 uur. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar het East Midlands Airport. Vanaf die luchthaven kunt u rechtstreeks met de bus of parkway railling + trein naar de stad reizen. Eenmaal in de stad kunt u met de trein ook naar een hele hoop andere locaties reizen zoals bijvoorbeeld Sheffield, Leicester, Derby, Birmingham en Londen (station St Pancras International).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Nottinghamshire en Leicestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland