Het kathedraalstadje Lichfield in Staffordshire

Lichfield Cathedral in Staffordshire Dr Johnson's House in Lichfield, Staffordshire Boeken Cannock Chase in Staffordshire Shugborough Hall in Staffordshire Birmingham in West Midlands Aston Hall in Birmingham, West Midlands

Informatie en hotelsLichfield Cathedral in Staffordshire

Lichfield is een kleine historische stad in het westen van Engeland. Het bevindt zich in het zuiden van het graafschap Staffordshire en heeft ongeveer 30 duizend inwoners. Een grote trekpleister is de prachtige middeleeuwse kathedraal maar er is meer. Het stadje is namelijk ook de geboorteplaats van Dr Samuel Johnson, vooral bekend vanwege het schrijven van het Engelse woordenboek. In het centrum van Lichfield kunt u zijn voormalige huis en nu museum bezichtigen. U vindt hier ook Erasmus Darwin House, het huis van de wetenschapper en grootvader van de beroemde bioloog Charles Darwin.

In de St Mary's kerk er pal tegenover kunt u toeristische informatie over de stad verkrijgen en tevens het Lichfield Museum bezoeken. Even buiten het stadje zijn nog meer locaties om te bezichtigen zoals de antieke Letocetum Roman Baths & Museum, het militaire Staffordshire Regiment Museum, Tamworth Castle en het prachtige landgoed Shugborough. Dat ligt zowat aan de rand van de Cannock Chase Area of Outstanding Natural Beauty. Dat is een licht heuvelachtig en natuurlijk gebied met veelal heidevelden. Wilt u meer reuring? Ga dan naar Birmingham, de tweede stad van Groot-Brittannië. Dat ligt relatief in de buurt en heeft verschillende musea en buiten het centrum ook historische huizen om te bezichtigen.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

De locatie van Lichfield

Enkele bestemmingen in de regio

Birmingham Ironbridge Leicester

Reis plannen naar Lichfield

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lichfield te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Lichfield duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u in ongeveer een uur met de trein naar Lichfield, inclusief overstap. Het stadje heeft overigens twee treinstations. Vanaf het station in het centrum kunt u direct met de trein naar Birmingham. Vanaf het Trent Valley station daarbuiten kunt u naar een aantal verschillende bestemmingen reizen. Dit zijn bijvoorbeeld Stafford, Stoke-on-Trent, Tamworth en zelfs Londen (station Euston).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ West Midlands & Staffordshire
→ Accommodatie in dit gebied