Het kathedraalstadje Lichfield in Staffordshire

Lichfield Cathedral in Staffordshire Dr Johnson's House in Lichfield, Staffordshire Boeken Cannock Chase in Staffordshire Shugborough Hall in Staffordshire Birmingham in West Midlands Aston Hall in Birmingham, West Midlands

Informatie en hotelsLichfield Cathedral in Staffordshire

Lichfield is een kleine historische stad in het westen van Engeland. Het bevindt zich in het zuiden van het graafschap Staffordshire en heeft ongeveer 30 duizend inwoners. Een grote trekpleister is de prachtige middeleeuwse kathedraal maar er is meer. Het stadje is namelijk ook de geboorteplaats van Dr Samuel Johnson, vooral bekend vanwege het schrijven van het Engelse woordenboek. In het centrum van Lichfield kunt u zijn voormalige huis en nu museum bezichtigen. U vindt hier ook Erasmus Darwin House, het huis van de wetenschapper en grootvader van de beroemde bioloog Charles Darwin.

In de St Mary's kerk er pal tegenover kunt u toeristische informatie over de stad verkrijgen en tevens het Lichfield Museum bezoeken. Even buiten het stadje zijn nog meer locaties om te bezichtigen zoals de antieke Letocetum Roman Baths & Museum, het militaire Staffordshire Regiment Museum, Tamworth Castle en het prachtige landgoed Shugborough. Dat ligt zowat aan de rand van de Cannock Chase Area of Outstanding Natural Beauty. Dat is een licht heuvelachtig en natuurlijk gebied met veelal heidevelden. Wilt u meer reuring? Ga dan naar Birmingham, de tweede stad van Groot-Brittannië. Dat ligt relatief in de buurt en heeft verschillende musea en buiten het centrum ook historische huizen om te bezichtigen.


De locatie van Lichfield

Enkele bestemmingen in de regio

Birmingham Ironbridge Leicester

Mogelijkheden om naar Lichfield te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lichfield te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Lichfield duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3,5 uur rijden. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u in ongeveer een uur met de trein naar Lichfield, inclusief overstap. Het stadje heeft overigens twee treinstations. Vanaf het station in het centrum kunt u direct met de trein naar Birmingham. Vanaf het Trent Valley station daarbuiten kunt u naar een aantal verschillende bestemmingen reizen. Dit zijn bijvoorbeeld Stafford, Stoke-on-Trent, Tamworth en zelfs Londen (station Euston).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ West Midlands & Staffordshire
→ Accommodatie in dit gebied