De stad Birmingham in de West Midlands - Engeland

Birmingham Town Hall in West Midlands Birmingham in West Midlands St Philip's Catheddral in Birmingham, West Midlands Boeken Soho House in Birmingham, West Midlands Aston Hall in Birmingham, West Midlands Sarehole Mill in Birmingham, West Midlands Selly Manor in Birmingham, West Midlands

Informatie, hotels en appartementenDe stad Birmingham in Engeland

Birmingham is een grote stad in het westen van Engeland en qua inwonertal de tweede stad van Groot-Brittannië. Het heeft bevindt zich in het graafschap West Midlands en heeft uiteraard een aantal bezienswaardigheden. Zo kunt u in het Jewellery Quarter de 19e eeuwse zilverfabriek van JW Evans bezichtigen. Er zijn verder verschillende musea zoals het Thinktank Science Museum, Pen Museum en de Birmingham Museum & Art Gallery. Ook zijn er historische gebouwen waarvan u er enkele kunt bezoeken, namelijk de grote St Philip's Cathedral en de Birmingham Back to Backs, 19e eeuwse arbeidershuisjes. Naast het stedelijk museum kunt u ook kunst bekijken in de RSBA Gallery en in de Ikon Gallery. In de stad staat tevens het National Sea Life Centre, één van de nationale zee-aquaria van Groot-Brittannië.

Een klein aantal kilometers buiten het centrum is uiteraard nog meer te zien waaronder het historische Aston Hall in de buurt van het voetbalstadion van Aston Villa maar ook Cadbury World, een familie-attractie. Dat ligt in het fraaie model dorp Bournville in het zuiden van Birmingham waar de nodige mooie huizen te zien zijn. Cadbury World gaat vooral over alles wat met chocola te maken heeft en vertelt daarnaast ook over de geschiedenis van Bournville. Op loopafstand staat tevens de Selly Manor, een prachtig middeleeuws houten herenhuis.

Wist u overigens dat het gehucht Sarehole buiten de stad de plek was waar de wereldberoemde auteur J.R.R. Tolkien als kind opgroeide? Deze man heeft Midden Aarde geschapen en er zijn veel gelezen boeken The Hobbit en The Lord of the Rings geschreven. In deze plaats kunt u tevens de Sarehole Mill bezichtigen, een oude watermolen die er toen ook al heeft gestaan. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Birmingham.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

De locatie van Birmingham

Enkele bestemmingen in de buurt

Lichfield Kenilworth Ironbridge

Reis plannen naar Birmingham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Birmingham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Birmingham duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan en wel direct naar Birmingham International. Daar kunt u vervolgens op de trein stappen naar de stad, slechts een rit van 10 a 15 minuten. Het heeft overigens een aantal treinstations in en buiten het centrum van de stad zoals New Street, Moor Street en Snow Hill. Enkele van de vele mogelijke bestemmingen per trein zijn Coventry, Oxford, Warwick, Shrewsbury, Worcester, Liverpool en London (stations Marylebone en Euston).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ West Midlands en Staffordshire
→ Hotels en appartementen in West Midlands