De stad Birmingham in de West Midlands - Engeland

Birmingham Town Hall in West Midlands Birmingham in West Midlands St Philip's Catheddral in Birmingham, West Midlands Boeken Soho House in Birmingham, West Midlands Aston Hall in Birmingham, West Midlands Sarehole Mill in Birmingham, West Midlands Selly Manor in Birmingham, West Midlands

Informatie, hotels en appartementenDe stad Birmingham in Engeland

Birmingham is een grote stad in het westen van Engeland en qua inwonertal de tweede stad van Groot-Brittannië. Het heeft bevindt zich in het graafschap West Midlands en heeft uiteraard een aantal bezienswaardigheden. Zo kunt u in het Jewellery Quarter de 19e eeuwse zilverfabriek van JW Evans bezichtigen. Er zijn verder verschillende musea zoals het Thinktank Science Museum, Pen Museum en de Birmingham Museum & Art Gallery. Ook zijn er historische gebouwen waarvan u er enkele kunt bezoeken, namelijk de grote St Philip's Cathedral en de Birmingham Back to Backs, 19e eeuwse arbeidershuisjes. Naast het stedelijk museum kunt u ook kunst bekijken in de RSBA Gallery en in de Ikon Gallery. In de stad staat tevens het National Sea Life Centre, één van de nationale zee-aquaria van Groot-Brittannië.

Een klein aantal kilometers buiten het centrum is uiteraard nog meer te zien waaronder het historische Aston Hall in de buurt van het voetbalstadion van Aston Villa maar ook Cadbury World, een familie-attractie. Dat ligt in het fraaie model dorp Bournville in het zuiden van Birmingham waar de nodige mooie huizen te zien zijn. Cadbury World gaat vooral over alles wat met chocola te maken heeft en vertelt daarnaast ook over de geschiedenis van Bournville. Op loopafstand staat tevens de Selly Manor, een prachtig middeleeuws houten herenhuis.

Wist u overigens dat het gehucht Sarehole buiten de stad de plek was waar de wereldberoemde auteur J.R.R. Tolkien als kind opgroeide? Deze man heeft Midden Aarde geschapen en er zijn veel gelezen boeken The Hobbit en The Lord of the Rings geschreven. In deze plaats kunt u tevens de Sarehole Mill bezichtigen, een oude watermolen die er toen ook al heeft gestaan. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Birmingham.


De locatie van Birmingham

Enkele bestemmingen in de buurt

Lichfield Kenilworth Ironbridge

Mogelijkheden om naar Birmingham te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Birmingham te reizen. Zo kunt u natuurlijk met de auto deze kant op gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Birmingham duurt daarna nog ongeveer 3 uur 45 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3,5 uur rijden. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan en wel naar Birmingham International. Daar kunt u vervolgens op de trein stappen naar de stad, slechts een rit van 10 a 15 minuten. Het heeft overigens een aantal treinstations in en buiten het centrum van de stad zoals New Street, Moor Street en Snow Hill. Enkele van de vele mogelijke bestemmingen per trein vanaf Birmingham zijn Coventry, Oxford, Warwick, Shrewsbury, Worcester, Liverpool en London (stations Marylebone en Euston).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ West Midlands en Staffordshire
→ Hotels en appartementen in West Midlands