Bezienswaardigheden in Nottinghamshire

Het stadhuis van Nottingham in Engeland Wollaton Hall in Nottingham, Engeland Beeld van Robin Hood in Nottingham, Engeland Newstead Abbey in Nottinghamshire Clumber Park in Nottinghamshire Rondreis per trein door Oost Engeland

De kaart van Nottinghamshire (+ Leicestershire)

Bekijk hier de interactieve kaart van Nottinghamshire en van het aangrenzende Leicestershire. Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden, plaatsen en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden in Leicestershire.

legenda van kaart

Informatie

Het graafschap Nottinghamshire ligt in het noorden van de regio East Midlands en in de oostelijke helft van Engeland. Het grenst onder andere aan Yorkshire in het noorden en Derbyshire in het westen. U vindt in dit gebied enkele steden zoals Worksop, Mansfield, Newark-on-Trent maar Nottingham is verreweg het grootst en bekendst. De stad heeft de nodige bezienswaardigheden, zowel in het centrum als daarbuiten. U kunt er enkele musea bezichtigen, over kunst en over de geschiedenis en een kijkje nemen onder de stad, namelijk in de City of Caves. In het westelijke deel van Nottingham vindt u bijvoorbeeld een park met daarin de prachtige historische Wollaton Hall, tevens de locatie van het natuurhistorisch museum.

In andere delen van het graafschap zijn nog meer historische locaties die u kunt bezichtigen, bijvoorbeeld in 'The Dukeries'. De naam van die streek komt van het Engelse woord 'duke' oftewel hertog. In dit gebied met natuur, parken en historische gebouwen hadden vier hertogen hun zetel. Niet alles staat meer overeind of is open voor het publiek maar er zijn wel enkele mooie locaties die u kunt bezichtigen en waar u ook een wandeling kunt maken. Hier vindt u onder andere de restanten van de oude Rufford Abbey, Clumber Park dat beheerd wordt door de National Trust en ook de Creswell Crags, een natuurlijk en archeologisch landschap met een kalkstenen kloof en grotten. Een locatie die waarschijnlijk een belletje doet rinkelen is Sherwood Forest, tegenwoordig een natuurreservaat maar vroeger de basis van de beroemde Robin Hood. Hier niet ver vandaan bevindt zich nog een thuisbasis van een beroemde Brit uit vroeger tijden. Het gaat om de befaamde dichter Lord Byron die in het mooie Newstead Abbey woonde. Het is nu een historische bezoekersattractie met park.

Bestemming Nottingham:

groen vlak Nottingham groen vlak

Lijst met historische gebouwen en andere bezienswaardigheden

Er zijn een behoorlijk aantal historische gebouwen en musea in Nottinghamshire te bezoeken waaronder oude historische gebouwen en industrieël wererlderfgoed. Enkele locaties worden beheerd door de organisatie National Trust (NT).


Historische gebouwen (vaak met tuin):
Wollaton Hall - St Mary's Church - Newstead Abbey - Southwell Minster - The Workhouse (NT) - Newark Castle - Rufford Abbey - Mr Straw's House (NT)

Musea en kunst:
Nottingham Castle Museum - Museum of Nottingham Life - Galleries of Justice Museum - Nottingham Contemporary - Natural History Museum - DH Lawrence Birthplace Museum - Thoresby - Harley Gallery

Natuurlijke locaties:
Attenborough Nature Centre - Sherwood Forest - Clumber Park - Creswell Crags


Terug naar:

→ Leicestershire & Nottinghamshire