De historische stad Durham in Noord Engeland

De stad Durham in Noord Engeland De stad Durham in County Durham Durham aan de rivier de Wear in Engeland Durham Cathedral in Noord Engeland Durham Castle in Noord Engeland Boeken Beamish Living Museum of the North, County Durham Newcastle in Tyne and Wear, Engeland Durham Heritage Coast in Noord Engeland North Pennines in Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Durham in noordoost Engeland

Durham is een relatief kleine en historische stad in noordoost Engeland. Enkele gebouwen in de stad behoren zelfs tot het werelderfgoed. Het meest in het oogspringende gebouw is de kathedraal die al in de 11e eeuw gebouwd is door de Noormannen die Engeland enkele decennia daarvoor veroverden. Het gebouw maakte ook haar opwachting in de films over Harry Potter. Ook Durham Castle is een World Heritage Site. Sinds de eerste helft van de 19e eeuw doet het al dienst als universiteit. Het is te bezichtigen als u meegaat met een rondleiding. Er zijn ook enkele mooie bruggen over de rivier de Wear die door de stad stroomt. Musea zijn er ook, namelijk de Palace Green Library waar de collecties van de universiteit te zien zijnen het Oriental Museum.

In de regio zijn uiteraard meer bezienswaardigheden waaronder het openluchtmuseum Beamish, ook bekend als het Living Museum of the North. De grotere stad Newcastle-upon-Tyne bevindt zich ook redelijk in de buurt. Dat is een plaats met fraaie bruggen en verschillende musea. Als u van de natuur wilt genieten dan kunt u naar de heuvelachtige North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty maar ook naar de Durham Heritage Coast, een kustgebied met een industrieël verleden waar je nu mooi kunt wandelen. Kijkt u rechts om hotels, b&b's en vakantiehuizen in de stad Durham te vinden.


De locatie van Durham

Enkele bestemmingen in de buurt

Newcastle Hexham Barnard Castle

Mogelijkheden om naar Durham te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar de stad Durham te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Als u met het openbaar vervoer reist dan kunt u daar ook met de aansluitende bus naar het centrum van de stad, bij het treinstation. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan, ook in/bij Newcastle. Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens in ongeveer 25 minuten met de metro in die stad komen. Vanaf dat station is het nog maar 12 minuten met de trein naar Durham. Kijk hier voor de dienstregeling van de metro in Tyne and Wear. Een andere mogelijkheid is vliegen naar het Durham Tees Valley Airport. Daar pakt u de bus naar Darlington en vervolgens de trein naar de stad.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 2 uur 15 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar deze zelfde haven. Het treinstation van de stad ligt aan het spoor tussen Edinburgh (Schotland) in het noorden en Londen in het zuiden. De stad York ligt bijvoorbeeld ook aan dat spoor.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over County Durham
→ Hotels en vakantiehuizen in County Durham
→ Bezienswaardigheden in County Durham