De historische stad Durham in Noord Engeland

De stad Durham in Noord Engeland De stad Durham in County Durham Durham aan de rivier de Wear in Engeland Durham Cathedral in Noord Engeland Durham Castle in Noord Engeland Boeken Beamish Living Museum of the North, County Durham Newcastle in Tyne and Wear, Engeland Durham Heritage Coast in Noord Engeland North Pennines in Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Durham in noordoost Engeland

Durham is een relatief kleine en historische stad in noordoost Engeland. Enkele gebouwen in de stad behoren zelfs tot het werelderfgoed. Het meest in het oogspringende gebouw is de kathedraal die al in de 11e eeuw gebouwd is door de Noormannen die Engeland enkele decennia daarvoor veroverden. Het gebouw maakte ook haar opwachting in de films over Harry Potter. Ook Durham Castle is een World Heritage Site. Sinds de eerste helft van de 19e eeuw doet het al dienst als universiteit. Het is te bezichtigen als u meegaat met een rondleiding. Er zijn ook enkele mooie bruggen over de rivier de Wear die door de stad stroomt. Musea zijn er ook, namelijk de Palace Green Library waar de collecties van de universiteit te zien zijnen het Oriental Museum.

In de regio zijn uiteraard meer bezienswaardigheden waaronder het openluchtmuseum Beamish, ook bekend als het Living Museum of the North. De grotere stad Newcastle-upon-Tyne bevindt zich ook redelijk in de buurt. Dat is een plaats met fraaie bruggen en verschillende musea. Als u van de natuur wilt genieten dan kunt u naar de heuvelachtige North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty maar ook naar de Durham Heritage Coast, een kustgebied met een industrieël verleden waar je nu mooi kunt wandelen. Kijkt u rechts om hotels, b&b's en vakantiehuizen in de stad Durham te vinden.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Durham

Enkele bestemmingen in de buurt

Newcastle Hexham Barnard Castle

Reis plannen naar Durham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar de stad Durham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 40 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Als u met het openbaar vervoer reist dan kunt u daar ook met U kunt ook gaan vliegen. Een mogelijkheid is dan een vlucht te nemen naar Newcastle. Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens in ongeveer 25 minuten met de metro in die stad komen. Vanaf dat station is het nog maar 12 minuten met de trein naar Durham.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over County Durham
→ Hotels en vakantiehuizen in County Durham
→ Bezienswaardigheden in County Durham