Swaledale en Reeth in de Yorkshire Dales - Engeland

Reeth in North Yorkshire Boeken Reeth in de Yorkshire Dales Gunnerside in North Yorkshire Muker in North Yorkshire Muker in de Yorkshire Dales Keld in North Yorkshire Richmond Castle in North Yorkshire Bolton Castle in North Yorkshire Aysgarth Falles in het Yorkshire Dales National Park Hawes in het Yorkshire Dales National Park North Pennines in Noord Engeland Bowes Museum in County Durham Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenSwaledale in de Yorkshire Dales, noord Engeland


Swaledale is niet de naam van een plaats maar van een vallei in het noorden van het Yorkshire Dales National Park. Het is een relatief smalle vallei die zijn naam dankt aan de rivier de Swale die er doorheen stroomt. Het heeft aan weerszijden groene velden op de heuvels, schapen, stenen muurtjes en schuurtjes, een paar watervallen en slechts kleine dorpjes en gehuchten. Dit zijn onder andere Reeth, Gunnerside, Muker en Keld in Upper Swaledale. Door de afwezigheid van grotere dorpen en stadjes, en van historische bezienswaardigheden is het een rustiger en minder toeristisch gebied binnen het national park. Al moet gezegd dat er vanzelfsprekend prima gewandeld kan worden. In Reeth kunt u overigens wel het Swaledale Museum bezoeken en in dit dorp staat ook één van de National Park centra waar u informatie over de omgeving kunt vinden. Net buiten het park kunt u het Richmond Castle bezichtigen, gesitueerd in het gelijknamige kasteel. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden in de buurt zijn het Dales Countryside Museum in Hawes, Bolton Castle, Middleham Castle en de watervallen van Aysgarth. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Reeth en omgeving.

Wandelen in Swaledale

Voor mensen die van natuur, platteland en wandelen houden is dit een prima gebied. Er trekken bijvoorbeeld twee National Trails door deze streek, namelijk de Coast to Coast Walk en ook de Pennine Way al is dat van kortere duur. Daarnaast zijn er ook een aantal andere mooie wandelingen te volgen, ook van kortere duur.

Meer info: Coast to Coast Walk | Pennine Way | Wandelroutes in Swaledale en omgeving


De locatie van Swaledale

Enkele bestemmingen in de buurt

Hawes Barnard Castle Kirkby Stephen

Mogelijkheden om naar Swaledale te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Swaledale te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 1,5 uur rijden naar de vallei.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 2,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 7 uur. Er is hier geen treinverkeer in Swaledale maar er rijden wel bussen. U kunt gebruik maken van de dienst tussen Richmond en Keld. Die bus stopt onderweg bijvoorbeeld ook in Hudswell, Reeth, Low Row, Gunnerside, Muker en Thwaite.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales