Swaledale en Reeth in de Yorkshire Dales - Engeland

Reeth in North Yorkshire Boeken Reeth in de Yorkshire Dales Gunnerside in North Yorkshire Muker in North Yorkshire Muker in de Yorkshire Dales Keld in North Yorkshire Richmond Castle in North Yorkshire Bolton Castle in North Yorkshire Aysgarth Falles in het Yorkshire Dales National Park Hawes in het Yorkshire Dales National Park North Pennines in Noord Engeland Bowes Museum in County Durham Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenSwaledale in de Yorkshire Dales, noord Engeland


Swaledale is niet de naam van een plaats maar van een vallei in het noorden van het Yorkshire Dales National Park. Het is een relatief smalle vallei die zijn naam dankt aan de rivier de Swale die er doorheen stroomt. Het heeft aan weerszijden groene velden op de heuvels, schapen, stenen muurtjes en schuurtjes, een paar watervallen en slechts kleine dorpjes en gehuchten. Dit zijn onder andere Reeth, Gunnerside, Muker en Keld in Upper Swaledale. Door de afwezigheid van grotere dorpen en stadjes, en van historische bezienswaardigheden is het een rustiger en minder toeristisch gebied binnen het national park. Al moet gezegd dat er vanzelfsprekend prima gewandeld kan worden. In Reeth kunt u overigens wel het Swaledale Museum bezoeken en in dit dorp staat ook één van de National Park centra waar u informatie over de omgeving kunt vinden. Net buiten het park kunt u het Richmond Castle bezichtigen, gesitueerd in het gelijknamige kasteel. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden in de buurt zijn het Dales Countryside Museum in Hawes, Bolton Castle, Middleham Castle en de watervallen van Aysgarth. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Reeth en omgeving.


Wandelen in Swaledale

Voor mensen die van natuur, platteland en wandelen houden is dit een prima gebied. Er trekken bijvoorbeeld twee National Trails door deze streek, namelijk de Coast to Coast Walk en ook de Pennine Way al is dat van kortere duur. Daarnaast zijn er ook een aantal andere mooie wandelingen te volgen, ook van kortere duur.

Meer info: Coast to Coast Walk | Pennine Way | Wandelroutes in Swaledale en omgeving


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Swaledale

Enkele bestemmingen in de buurt

Hawes Barnard Castle Kirkby Stephen

Reis plannen naar Swaledale

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Swaledale te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit een uurtje langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales