Treinrondreis - 8 a 21 dagen door Noord Engeland

Ribblehead Viaduct in de Yorkshire Dales North York Moors National Park in Engeland Whitby in North Yorkshire Cleveland Way aan de kust van North Yorkshire York Minster in Engeland Knaresborough in North Yorkshire Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Ambleside in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria Highshields Crags aan Hadrian's Wall, Northumberland Durham Cathedral in Noord Engeland Vakantieplan op maat Kaart van treinrondreis door Noord Engeland

De rondreis - plan op maat

Het noorden van Engeland heeft enkele van 's lands mooiste spoorlijnen dus u kunt niet alleen mooie plaatsen en gebieden bezoeken maar ook van de uitzichtigen genieten in de nationale parken van North Yorkshire, Northumberland en Cumbria. Het is mogelijk een mooie afwisselende treinreis te maken waarbij u historische steden kunt bezichtigen als York, Durham en Harrogate maar ook van de natuur kunt genieten in drie grote nationale parken. Dit zijn de North York Moors, misschien de Yorkshire Dales en het Lake District. Het Lake District is een prachtig wandelgebied met schitterende meren, bergen en heuvels. Om dat goed te kunnen zien dient u ook nog met de bus te reizen maar dat is geen probleem want dat is hier uitstekend geregeld. Hoeveel locaties u kunt bezoeken hangt uiteraard af van het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft.

Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet ook een voorbeeld staan van een plan op maat zodat u weet hoe dat er zo ongeveer uit ziet. Bij een treinrondreis zal die informatie nog even een tikje uitgebreider zijn omdat u moet weten hoe u met het openbaar vervoer overal kunt komen en hoe u treintickets goedkoper kunt aanschaffen (als u wilt). Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland Cottage in Engeland

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen in deze regio die treinstations hebben en waar u zou kunnen verbijven en/of bezoeken. U hoeft uiteraard niet persé de route van de kaart te volgen. Ik maak immers een plan op maat dus u kunt ook een kortere route kiezen en/of andere plaatsen in het plan opnemen. Als u zich bijvoorbeeld beperkt tot een reis langs York, Durham en de North York Moors dan zou u 8 dagen onder weg kunnen zijn. De volle toer zou veel langer in beslag nemen, zeker als u ook veel wilt gaan wandelen. Het openbaar vervoer in de North York Moors en het Lake District is goed geregeld maar dat geldt niet echt voor de Yorkshire Dales. Een verblijf in dat gebied is dan minder handig al zult u wel de treinreis door dat park kunnen maken, de mooiste van Engeland. Op één van de foto's ziet u een stoomtrein op het spoorwegviaduct van Ribblehead maar daar rijden ook gewone treinen overheen. De stoomtreinen zijn toerische attracties die lang niet altijd rijden.

Op basis van uw data en voorkeuren zal ik een zo geschikt mogelijk plan maken. Hoe de route zal zijn hangt vanzelfsprekend ook af van hoe u naar Engeland reist. Voor deze reis zijn zowel trein, veerboot als vliegtuig mogelijk. Zo kunt u met de boot naar Newcastle en Hull, met het vliegtuig naar Newcastle en Manchester en zelfs met de trein naar Londen (en vandaar direct naar York). Windermere in het Lake District National Park heeft een treinstation maar dat geldt niet voor de andere plaatsen in dat gebied. Die kunt u dus met bus bereiken en dat kan prima en zeer frequent. Als u van wandelen houdt dan is het ook nog mogelijk om één of twee nachten te verblijven bij de Muur van Hadrianus en een mooi gedeelte van het Hadrian's Wall Path te lopen.

Durham Danby Whitby

York Harrogate Knaresborough

Settle Bowness-on-Windermere Ambleside

Grasmere Keswick Newcastle
Terug naar:

→ Treinrondreizen door Groot-Brittannië