Autorondreis - 10 a 14 dagen door Durham en Lake District

Rondreis langs de stad van Vera Stanhope in Noord Engeland Rondreis langs High Force in County Durham Rondreis langs Derwentwater in het Lake District, Cumbria Rondreis langs Keswick in het Lake District, Cumbria Rondreis langs Windermere in het Lake District, Cumbria Rondreis langs Durham Cathedral in Noord Engeland Rondreis langs Bowes Museum in Barnard Castle, Noord Engeland Rondreis langs Hadrian's Wall in Noord Engeland Kaart van autorondreis door het Lake District en Durham Rondreis door Noord Engeland

Een reis langs bergen, meren, mooie steden en de Muur van Hadrianus

Deze autorondreis leidt u naar de bergen van het Lake District waar u een schouwspel aantreft van vele grotere en kleinere meren, prachtige smalle valleien en kleinere plaatsen. Dat is een zeer populair gebied om te wandelen. Er zijn ook leuke dorpjes en verschillende historische bezienswaardigheden. Het gehele gebied is kort geleden ook nog eens uitgeroepen tot werelderfgoed. Het graafschap County Durham is minder toeristisch maar heeft ook genoeg te bieden. Denk aan de gelijknamige historische stad en het heuvelachtige landschap van de North Pennines. De historische Muur van Hadrianus in Northumberland. Een bezoek aan Newcastle, de stad uit tv-serie 'Vera' kunt u ook bezoeken. Logisch zou zijn 2, 3 of 4 nachten per bestemming, afhankelijk van de locatie en het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Hieronder ziet u hoe het schema er uit zou kunnen zien.

Mogelijke route

kaart van rondreis door Durham en het Lake District in Engeland * In 10 a 14 dagen is veel te zien maar u kunt vanzelfsprekend ook langer op rondreis gaan. Misschien wilt u de reis wel uitbreiden met een ander gebied of gewoon wat rustiger aan doen. Ik pas het plan aan uw wensen aan.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

Optie 1: geef de planning uit handen. Voor deze route - of een variatie daarop - kunt u een vakantieplan op maat aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een gedetailleerd online reisplan, inclusief te boeken accommodaties en informatie over de bestemmingen (+ omliggende gebieden). U kunt het thuis op uw gemak bestemming voor bestemming boeken en het zal ook tijdens uw rondreis online blijven staan zodat u het tijdens de vakantie kunt blijven raadplegen. Lees hieronder verder.

Optie 2: doe het zelf. Mocht u deze pagina bekijken om inspiratie op te doen en bent u van plan zelf de rondreis vorm te geven, dan kunt u ook gebruik maken van de service eigen online pagina. Dan boekt u zelf de accommodaties via deze website en vraagt u nadien een eigen pagina aan. Hier kunt u zoeken naar accommodaties in het Lake District, hier in County Durham en hier in in Northumberland. Logisch is om de nachtboot te nemen naar één van de havens aan de Engelse noordoostkust. Als u via Dover in het zuiden gaat dan is een extra overnachting onderweg misschien nodig. Denk bijvoorbeeld aan locaties in Cambridgeshire of Lincolnshire. Maar nogmaals: wilt u uitgebreide hulp? Vraag dan een vakantieplan op maat aan.


Cottage in Engeland Inn

Bekijk meer varianten:

→ Autorondreizen door Noord Engeland