Autorondreis - 11 a 15 dagen door Durham en Lake District

Durham Cathedral in Noord Engeland Bowes Museum in Barnard Castle, Noord Engeland North Pennines in Noord Engeland Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria Dove Cottage in Grasmere, Lake District Hawskhead in het Lake District Great Langdale in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland Kaart van autorondreis door het Lake District en Durham

De rondreis - plan op maat

Dorpje aan Coniston water in Engeland
Deze rondreis leidt u naar de bergen van het Lake District waar u een schouwspel aantreft van vele grotere en kleinere meren, prachtige smalle valleien en kleinere plaatsen. Het is wel zeer populair bij wandelaars dus absolute rust heeft u wat dat betreft niet al hangt dat natuurlijk af van het seizoen. Er zijn ook leuke dorpjes en verschillende historische bezienswaardigheden. Het gehele gebied is kort geleden ook nog eens uitgeroepen tot werelderfgoed. Het graafschap Durham is minder toeristisch maar heeft ook genoeg te bieden. Denk aan de gelijknamige historische stad en het heuvelachtige landschap van de North Pennines. Op de terugweg kunt u naar de oude Muur van Hadrianus in Northumberland. U kunt de muur bekijken, er langs wandelen en enkele musea hierover bezichtigen. Het ligt voor de hand om via de haven van North Shields (Newcastle) te reizen. Leest u hier over wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden:

Vraag hier een vakantieplan op maat aanP.S. Aangezien u een plan op maat krijgt, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal. Kijkt u hieronder voor een overzicht van andere rondreizen in Noord Engeland.

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. Hoe lang u overal wenst te blijven hangt natuurlijk af van waar u van houdt. Als u een fervent wandelaar bent dan zou u bijvoorbeeld extra lang in het nationale park kunnen blijven want dat is daar bijzonder geschikt voor. Op basis van uw voorkeuren, budget en lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:

Durham Barnard Castle Keswick

Grasmere Bowness-on-Windermere Gilsland
Terug naar:

→ Autorondreizen door Noord Engeland