Keswick en Derwentwater in het Lake District - Engeland

Keswick in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Engeland Derwent Water bij Keswick in het Lake District, Cumbria Derwent Water in Noord Engeland Boeken Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria Cat Bells in het Lake District, Cumbria Ashness Bridge in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Glenridding in het Lake District, Cumbria Ullswater in het Lake District, Cumbria Newlands Valley in het Lake District, Cumbria Buttermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

InformatieThe Heads in Keswick, Lake District National Park

Keswick is een klein stadje in het noorden van het bergachtige Lake District National Park. Het ligt in noordwest Engeland bij Derwent Water en vlakbij de prachtige vallei Borrowdale. U vindt hier de natuurlijke schoonheid van het meer en de omliggende bergen. Daarnaast is dit gebied ook zeer in trek bij wandelaars, of het nu langs de meren is of over de heuvels en bergen. U kunt hier ook nog twee kleinere musea bezoeken, namelijk het Derwent Pencil Museum en de Keswick Museum & Art Gallery. In de buurt kunt u ook de prehistorische steencirkel van Castlerigg zien en Mirehouse & Gardens bezoeken. Wat verder weg is nog meer te bezichtigen waaronder bijvoorbeeld het Lake District Wildlife Park en de voormalige huizen van William Wordsworth in Grasmere en ook in Cockermouth.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi hotel in Keswick? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie hotels in het Lake District


Reisverslag en wandelen

Het Lake District is een uitstekend wandelgebied. Je kunt vanuit Keswick bijvoorbeeld een mooie wandeling maken naar de heuvel Lattrig Fell, het niet al te hoge Walla Crag, de berg Skiddaw of met de veerpontnaar de andere kant van Derwentwater (halte: Hawes End) voor een wandeling in Brandelhow Park. Ook kunt u vanaf Hawes End een lange uitdagende route volgen over de heuvels/bergen Cat Bells, Maiden Moor en High Spy. Niet lang geleden heb ik het park zelf verkend waarbij ik ook twee dagen dit stadje als uitvalsbasis heb gebruikt. In de verslagen vindt u bijvoorbeeld routes langs het meer, langs Ashness Bridge en in Borrowdale. Wat verder weg zijn uiteraard nog veel meer wandelmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het genoemde Borrowdale en de gebieden rond Ullswater en Buttermere.

Meer info: reisverslag + wandelroutes | wandelroutes in de omgeving van Keswick


De locatie van Keswick

Enkele bestemmingen in de buurt

Borrowdale Buttermere Patterdale

Mogelijkheden om naar Keswick te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Keswick te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar het stadje. Als u toch met het openbaar vervoer reist - en dat kan - dan kunt u daar ook met de aansluitende bus naar het centrum van Newcastle, bij het treinstation.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel veel langer in de auto zitten, maar liefst 6,5 uur. Keswick heeft geen treinstation maar u kunt wel van verschillende busdiensten gebruik maken, bijvoorbeeld naar Buttermere, Glenridding, locaties in het mooie Borrowdale en Grasmere. Ook is er een dienst naar Penrith waar u kunt overstappen op de trein naar Carlisle. Die stad heeft weer een verbinding met Newcastle.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria
→ Bezienswaardigheden in het Lake District