Keswick en Derwentwater in het Lake District - Engeland

Keswick in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Engeland Derwent Water bij Keswick in het Lake District, Cumbria Derwent Water in Noord Engeland Boeken Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria Cat Bells in het Lake District, Cumbria Ashness Bridge in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Glenridding in het Lake District, Cumbria Ullswater in het Lake District, Cumbria Newlands Valley in het Lake District, Cumbria Buttermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenThe Heads in Keswick, Lake District National Park

Keswick is een klein stadje in het noorden van het bergachtige Lake District National Park. Het ligt in noordwest Engeland bij Derwent Water en vlakbij de prachtige vallei Borrowdale. U vindt hier de natuurlijke schoonheid van het meer en de omliggende bergen. Daarnaast is dit gebied ook zeer in trek bij wandelaars, of het nu langs de meren is of over de heuvels en bergen. U kunt hier ook nog twee kleinere musea bezoeken, namelijk het Derwent Pencil Museum en de Keswick Museum & Art Gallery. In de buurt kunt u ook de prehistorische steencirkel van Castlerigg zien en Mirehouse & Gardens bezoeken. Wat verder weg is nog meer te bezichtigen waaronder bijvoorbeeld het Lake District Wildlife Park en de voormalige huizen van William Wordsworth in Grasmere en ook in Cockermouth. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Keswick en omgeving.


Wandelen in Keswick

Het Lake District is een uitstekend wandelgebied. Je kunt vanuit Keswick bijvoorbeeld een mooie wandeling maken naar de heuvel Lattrig Fell, het niet al te hoge Walla Crag, de berg Skiddaw of met de veerpontnaar de andere kant van Derwentwater (halte: Hawes End) voor een wandeling in Brandelhow Park. Ook kunt u vanaf Hawes End een lange uitdagende route volgen over de heuvels/bergen Cat Bells, Maiden Moor en High Spy. Of langs de mooie locatie Ashness Bridge en Borrowdale ten zuiden van het meer. Wat verder weg zijn uiteraard nog veel meer wandelmogelijkheden.

Meer info: reisverslag + wandelroutes | wandelroutes in de omgeving van Keswick


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Keswick

Enkele bestemmingen in de buurt

Borrowdale Buttermere Patterdale

Reis plannen naar Keswick

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Keswick te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Keswick heeft geen treinstation maar u kunt wel van verschillende busdiensten gebruik maken, bijvoorbeeld naar Buttermere, Glenridding, locaties in het mooie Borrowdale en Grasmere. Ook is er een dienst naar Penrith waar u kunt overstappen op de trein naar Carlisle.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Kings Arms Hotel

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

Het Kings Head Hotel is een uitstekende 3 sterren accommodatie in hartje Keswick, één van de meest populaire bestemmingen in het bergachtige Lake District National Park. Dit kleine stadje ligt aan het prachtige Derwent Water en heeft een levendig centrum met de nodige winkels en eetgelegenheden. U kunt ook zo naar het meer en het centrum wandelen. Aangezien dit gebied in noordwest Engeland het wandelparadijs is, kunt u er gerust op zijn dat er vele mooie routes zijn om te lopen.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 180 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar en restaurant.

Terug naar:

→ Alles over het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria