Elterwater en Great Langdale in het Lake District

Great Langdale in het Lake District, Cumbria Great Langdale in de winter, Engeland Boeken Blea Tarn in Little Langdale, Lake District Pike of Blisco in Langdale, Lake District Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Ambleside in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Dove Cottage in Grasmere, Lake District Rydal Mount in het Lake District Tarn Hows in het Lake District Hawkshead in het Lake District

InformatieHerberg in Elterwater, Lake District in Engeland

Elterwater is een klein dorpje in het centrale deel van het bergachtige Lake District National Park. Het heeft dezelfde naam als het kleine meer dat er vlakbij ligt en is als het ware de oostelijke toegangspoort tot de prachtige valleien Great Langdale en Little Langdale. Het is zeer klein maar u vindt er een paar herbergen, de nodige vakantiehuisjes en een café / buurtwinkel. De berg Pike of Blisco is overigens gesitueerd tussen de beide valleien. U kunt er ook op de bus stappen naar verschillende locaties in Great Langdale en het grotere Ambleside bij Lake Windermere. In de buurt zijn nog veel meer mooie plekken zoals bijvoorbeeld Loughrigg Tarn en Tarn Hows. De fraaie vallei Wasdale ligt hemelsbreed ook behoorlijk dichtbij. Het is echter met de auto wel een heel eind omrijden waardoor je 1,5 uur kwijt bent. In de omgeving zijn ook ook een paar historische bezienswaardigheden te vinden zoals de huizen van William Wordsworth in Grasmere en het fraaie dorpje Hawkshead.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooie herberg in Little Langdale? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie hotels in het Lake District


Reisverslag en wandelen

Het Lake District is een superb gebied om in te wandelen en dat geldt ook voor deze omgeving. Vanuit Elterwater kunt u paden volgen naar Great Langdale en Little Langdale, langs Elter Water naar Louthrigg Tarn en over Loughrigg Fell naar Ambleside of Grasmere. Om maar wat te noemen. In het reisverslag hieronder ziet u twee routes staan. Als u graag heuvelop loopt en meer hoogte wilt bereiken dan zijn er met name in Great Langdale, bijvoorbeeld ook bij Dungeon Ghyll enkele mooie pittige routes te wandelen. Deze bergen staan bekend als de 'Langdale Pikes'

Meer info: reisverslag + wandelroute | wandelroutes in Elterwater en omgeving


De locatie van Elterwater en de Langdales

Enkele bestemmingen in de buurt

Ambleside Grasmere Hawkshead

Mogelijkheden om naar Elterwater te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Elterwater te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden naar het dorp. U kunt de hele reis met het openbaar vervoer afleggen maar dan dient u wel verschillende keren over te stappen. Dat gaat als volgt: eerst de bus van de haven van North Shields naar Newcastle (centraal), dan de trein naar Carlisle, dan de trein naar Oxenholm, dan de trein naar Windermere en nog eens de bus naar Elterwater.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel veel langer in de auto zitten, maar liefst 7 uur.

Eenmaal in Elterwater kunt u ook gebruik maken van de bus, zeer handig voor als u wilt gaan wandelen. De bus rijdt een keer of 4 a 5 per dag dus u dient de tijden wel in de gaten te houden. Dit is de dienst tussen Windermere en Dungeon Ghyll (Great Langdale). Die bus stopt ook in Brockhole (bezoekerscentrum van het nationale park), Ambleside, Skelwith Bridge en Chapel Stile. De bus rijdt overigens maar twee keer per dag door naar Brockhole en Windermere.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria