Elterwater en Great Langdale in het Lake District

Great Langdale in het Lake District, Cumbria Great Langdale in de winter, Engeland Boeken Blea Tarn in Little Langdale, Lake District Pike of Blisco in Langdale, Lake District Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Ambleside in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Dove Cottage in Grasmere, Lake District Rydal Mount in het Lake District Tarn Hows in het Lake District Hawkshead in het Lake District

Informatie, hotels en vakantiehuizenHerberg in Elterwater, Lake District in Engeland

Elterwater is een klein dorpje in het centrale deel van het bergachtige Lake District National Park. Het heeft dezelfde naam als het kleine meer dat er vlakbij ligt en is als het ware de oostelijke toegangspoort tot de prachtige valleien Great Langdale en Little Langdale. Het is zeer klein maar u vindt er een paar herbergen, de nodige vakantiehuisjes en een café / buurtwinkel. De berg Pike of Blisco is overigens gesitueerd tussen de beide valleien. U kunt er ook op de bus stappen naar verschillende locaties in Great Langdale en het grotere Ambleside bij Lake Windermere. In de buurt zijn nog veel meer mooie plekken zoals bijvoorbeeld Loughrigg Tarn en Tarn Hows. De fraaie vallei Wasdale ligt hemelsbreed ook behoorlijk dichtbij. Het is echter met de auto wel een heel eind omrijden waardoor je 1,5 uur kwijt bent. In de omgeving zijn ook ook een paar historische bezienswaardigheden te vinden zoals de huizen van William Wordsworth in Grasmere en het fraaie dorpje Hawkshead. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Elterwater en omgeving.


Wandelen in Elterwater en Langdale

Het Lake District is een superb gebied om in te wandelen en dat geldt ook voor deze omgeving. Vanuit Elterwater kunt u paden volgen naar Great Langdale en Little Langdale, langs Elter Water naar Louthrigg Tarn en over Loughrigg Fell naar Ambleside of Grasmere. Om maar wat te noemen. In het reisverslag hieronder ziet u twee routes staan. Als u graag heuvelop loopt en meer hoogte wilt bereiken dan zijn er met name in Great Langdale, bijvoorbeeld ook bij Dungeon Ghyll enkele mooie pittige routes te wandelen. Deze bergen staan bekend als de 'Langdale Pikes'

Meer info: reisverslag + wandelroute | wandelroutes in Elterwater en omgeving


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Elterwater en de Langdales

Enkele bestemmingen in de buurt

Ambleside Grasmere Hawkshead

Reis plannen naar Elterwater

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Elterwater te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Three Shires Inn - Little Langdale

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

De Three Shires Inn staat in de rustige vallei Little Langdale, vlakbij Elterwater gesitueerd. Dit is een prachtige stukje Lake District met vlakbij Blea Tarn en Great Langdale. U kunt hier prachtig wandelen zoals in bijna alle delen van het nationale park. De gezellige herberg heeft 4 sterren.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 130 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria