Vakantie in Hawkshead en Near Sawrey - Lake District

Hawskhead in het Lake District Beatrix Potter Gallery in Hawkshead, Lake District Hawskhead in Cumbria Near Sawrey in het Lake District Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Tarn Hows in het Lake District Coniston in het Lake District, Cumbria Old Man of Coniston in het Lake District, Cumbria Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Great Langdale in het Lake District, Cumbria Blea Tarn in Little Langdale, Lake District Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
Beatrix Potter's Hill Top Farm in het Lake District, Engeland

Hawkshead is een dorp in het Lake District National Park, noordwest Engeland. Het heeft ongeveer 1700 inwoners en ligt vlakbij het kleine meer Esthwaite Water en ook behoorlijk dicht bij het grotere Coniston Water en Lake Windermere. Het landschap rondom is vooral heuvelachtig, de bergen bevinden zich ten noorden en westen van hier. In het dorp kunt de bekende Beatrix Potter Gallery bezichtigen en een paar kilometer verderop kunt u een bezoek brengen aan haar voormalige huis hier in het nationale park, genaamd Hill Top Farm. Dat staat in het kleine dorpje Near Sawrey. Ook staat hier in de buurt Wray Castle waar u het gebouw kunt bekijken en vooral ook kunt genieten van het omliggende landschap langs de westoevers van het grote Lake Windermere. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Hawkshead.

Wandelen in Hawkshead

Het Lake District biedt uitstekende wandelmogelijkheden. Dat geldt ook voor het gebied rondom Hawskhead. Zo kunt u bijvoorbeeld paden volgen naar Lake Windermere via de bossen en Moss Eccles Tarn en Near Sawrey, waar het huis van Beatrix Potter te zien is. U kunt ook wandelen langs de rustige westoever van het grote meer of bij het veel kleinere Tarn Hows, niet ver van het dorp Coniston. Daar in de buurt kunt u ook de Old Man of Coniston opwandelen. Denk ook de prachtige valleien Great Langdale en Little Langdale, beiden beginnend bij Elterwater.

Meer info: Verslag Hawkshead - Lake Windermere | Meer routes in dit deel van het Lake District


De locatie van Hawkshead

Enkele bestemmingen in de buurt

Bowness-on-Windermere Ambleside Coniston

Mogelijkheden om naar Hawkshead te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hawkshead te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden naar het dorp.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Calais) dan moet u in Engeland wel veel langer in de auto zitten, maar liefst 6 uur 45 minuten. Er is overigens geen treinverkeer in het dorp maar u kunt wel gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Ambleside, Windermere en Coniston. Daarnaast rijden er tussen april - november ook kleinere shuttlebussen vanuit Hawskhead naar Near Sawrey (Hill Top), Wray Castle en Grizedale. Bij Far Sawrey aan het water kunt u tevens de veerpond pakken naar Bowness-on-Windermere.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Boot Duinkerken - Dover groen vlak Bus in Engeland
Terug naar:

→ Cumbria en het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria
→ Locaties van beroemde Engelse schrijvers