Hawkshead, Near Sawrey en Beatrix Potter - Lake District

Het dorp Hawskhead in het Lake District, Engeland Beatrix Potter Gallery in Hawkshead, Lake District Het dorp Hawskhead in Cumbria Het dorpje Near Sawrey in het Lake District Het dorpje Near Sawrey in Engeland Boeken Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Tarn Hows in het Lake District Coniston in het Lake District, Cumbria Old Man of Coniston in het Lake District, Cumbria Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Great Langdale in het Lake District, Cumbria Blea Tarn in Little Langdale, Lake District Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

InformatieBeatrix Potter's Hill Top Farm in het Lake District, Engeland

Hawkshead is een dorp in het Lake District National Park, noordwest Engeland. Het heeft ongeveer 1700 inwoners en ligt vlakbij het kleine meer Esthwaite Water en ook behoorlijk dicht bij het grotere Coniston Water en Lake Windermere. Het landschap rondom is vooral heuvelachtig, de bergen bevinden zich ten noorden en westen van hier. In het dorp kunt de bekende Beatrix Potter Gallery bezichtigen en een paar kilometer verderop kunt u een bezoek brengen aan haar voormalige huis hier in het nationale park, genaamd Hill Top Farm. Dat staat in het kleine dorpje Near Sawrey. Ook staat hier in de buurt Wray Castle waar u het gebouw kunt bekijken en vooral ook kunt genieten van het omliggende landschap langs de westoevers van het grote Lake Windermere. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Hawkshead en omgeving.


Wandelen in Hawkshead

Het Lake District biedt uitstekende wandelmogelijkheden. Dat geldt ook voor het gebied rondom Hawskhead. Zo kunt u bijvoorbeeld paden volgen naar Lake Windermere via de bossen en Moss Eccles Tarn en Near Sawrey, waar het huis van Beatrix Potter te zien is. U kunt ook wandelen langs de rustige westoever van het grote meer of bij het veel kleinere Tarn Hows, niet ver van het dorp Coniston. Daar in de buurt kunt u ook de Old Man of Coniston opwandelen. Denk ook de prachtige valleien Great Langdale en Little Langdale, beiden beginnend bij Elterwater.

Meer info: Verslag Hawkshead - Lake Windermere | Meer routes in dit deel van het Lake District


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Hawkshead

Enkele bestemmingen in de buurt

Bowness-on-Windermere Ambleside Coniston

Reis plannen naar Hawkshead

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hawkshead te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria