Rosthwaite en Borrowdale in het Lake District

Borrowdale in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Rosthwaite in het Lake District, Cumbria Boeken Watendlath in het Lake District, Engeland Watendlath Tarn in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria Cat Bells in het Lake District, Cumbria Ashness Bridge in het Lake District, Cumbria Keswick in het Lake District, Cumbria Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria Buttermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland

InformatieSeatoller in Borrowdale - Lake District, Engeland

Rosthwaite is een gehucht in het heuvel -en bergachtige Lake District National Park. Het bevindt zich in het hart van Borrowdale, ooit door de beroemde Alfred Wainwright (die dit gebied als wandelparadijs op de kaart heeft gezet) als mooiste vallei betiteld. De vallei is groen, heeft een paar vertakkingen en een paar andere gehuchtjes als Seatoller, Grange, Stonethwaite, Seathwaite en Watendlath. Aan de noordkant van het dal ligt het grote en zeer fraaie Derwentwater. Langs dat meer zijn meerdere aanlegpunten te vinden waar u met een bootje op andere locaties langs Derwentwater kunt komen, inclusief het stadje Keswick. U kunt in dit gebied overigens ook uitstekend gebruik maken van de bus naar en van Keswick. U kunt dus ook als u met het openbaar reist eens gaan eten of naar de supermarkt gaan in de groterer plaats in deze streek. Rosthwaite is een klein dorpje in een natuurlijk gebied maar er komt wel een redelijk drukke weg doorheen. Iets van die weg vandaan komt de rust u echter al snel tegemoet. Er zijn tevens een paar hotels en vakantiehuisjes. U kunt ze vinden via de knop aan de rechterzijde van deze pagina.


Wandelen in Borrowdale

Het nationale park is een uitstekend wandelgebied en dat geldt ook voor Borrowdale. U kunt hier relatief eenvoudige wandelingen maken door de vallei zelf of één van de heuvels beklimmen in de omgeving zoals Castle Crag, Walla Crag, High Spy, Sty Head of Cat Bells. De mogelijkheden in de regio zijn talrijk. Niet ver noordwaarts van hier ligt het behoorlijk grote meer Derwentwater waar u langs de oevers kunt wandelen of een bootje (kleine houten busboot) naar een andere locatie aan het meer en daar gaan wandelen.

Meer info: Grange - Rosthwaite | Meer wandelroutes - Borrowdale en Derwentwater


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Rosthwaite en Borrowdale

Enkele bestemmingen in de buurt

Keswick Buttermere Grasmere

Reis plannen naar Borrowdale

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Rosthwaite te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een half uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Leathes Head Country House Hotel

herberg kent

Het Leathes Head Country House Hotel (3 sterren) staat in het kleine gehucht Rosthwaite. Dat ligt in het prachtige Borrowdale, één van de mooiste valleien in het nationale park. Het is een groen wandelgebied met slechts hier en daar een gehuchtje. Rosthwaite heeft overigens wel een uitstekende busverbinding met het hiervoor genoemde stadje Keswick. Ook het meer Derwent Water ligt in hier in de buurt.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 150 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria