Rosthwaite en Borrowdale in het Lake District

Borrowdale in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Rosthwaite in het Lake District, Cumbria Boeken Watendlath in het Lake District, Engeland Watendlath Tarn in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria Cat Bells in het Lake District, Cumbria Ashness Bridge in het Lake District, Cumbria Keswick in het Lake District, Cumbria Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria Buttermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland

Informatie



Seatoller in Borrowdale - Lake District, Engeland

Rosthwaite is een gehucht in het heuvel -en bergachtige Lake District National Park. Het bevindt zich in het hart van Borrowdale, ooit door de beroemde Alfred Wainwright (die dit gebied als wandelparadijs op de kaart heeft gezet) als mooiste vallei betiteld. De vallei is groen, heeft een paar vertakkingen en een paar andere gehuchtjes als Seatoller, Grange, Stonethwaite, Seathwaite en Watendlath. Aan de noordkant van het dal ligt het grote en zeer fraaie Derwentwater. Langs dat meer zijn meerdere aanlegpunten te vinden waar u met een bootje op andere locaties langs Derwentwater kunt komen, inclusief het stadje Keswick. U kunt in dit gebied overigens ook uitstekend gebruik maken van de bus naar en van Keswick maar daarover leest u meer op het tabblad van het 'reisplan en openbaar vervoer'. Rosthwaite is een klein dorpje in een natuurlijk gebied maar er is wel een redelijk drukke weg, het is namelijk een enorm populair gebied.

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi hotel in Borrowdale? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie hotels in het Lake District


Wandelverslag en routes

Het nationale park is een uitstekend wandelgebied en dat geldt ook voor Borrowdale. U kunt hier relatief eenvoudige wandelingen maken door de vallei zelf (zie 'reisverslag + wandelroute') of één van de heuvels beklimmen in de omgeving zoals Castle Crag, Walla Crag, High Spy, Sty Head of Cat Bells. De mogelijkheden in de regio zijn talrijk.

Meer info: reisverslag + wandelroute | wandelroutes - Borrowdale en Derwentwater


De locatie van Rosthwaite en Borrowdale

Enkele bestemmingen in de buurt

Keswick Buttermere Grasmere

Reis plannen naar Borrowdale

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Rosthwaite te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een half uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria