Rosthwaite en Borrowdale in het Lake District

Borrowdale in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Rosthwaite in het Lake District, Cumbria Boeken Watendlath in het Lake District, Engeland Watendlath Tarn in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria Cat Bells in het Lake District, Cumbria Ashness Bridge in het Lake District, Cumbria Keswick in het Lake District, Cumbria Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria Buttermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland

InformatieSeatoller in Borrowdale - Lake District, Engeland

Rosthwaite is een gehucht in het heuvel -en bergachtige Lake District National Park. Het bevindt zich in het hart van Borrowdale, ooit door de beroemde Alfred Wainwright (die dit gebied als wandelparadijs op de kaart heeft gezet) als mooiste vallei betiteld. De vallei is groen, heeft een paar vertakkingen en een paar andere gehuchtjes als Seatoller, Grange, Stonethwaite, Seathwaite en Watendlath. Aan de noordkant van het dal ligt het grote en zeer fraaie Derwentwater. Langs dat meer zijn meerdere aanlegpunten te vinden waar u met een bootje op andere locaties langs Derwentwater kunt komen, inclusief het stadje Keswick. U kunt in dit gebied overigens ook uitstekend gebruik maken van de bus naar en van Keswick maar daarover leest u meer op het tabblad van het 'reisplan en openbaar vervoer'. Rosthwaite is een klein dorpje in een natuurlijk gebied maar er is wel een redelijk drukke weg, het is namelijk een enorm populair gebied.

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi hotel in Borrowdale? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie hotels in het Lake District


Wandelverslag en routes

Het nationale park is een uitstekend wandelgebied en dat geldt ook voor Borrowdale. U kunt hier relatief eenvoudige wandelingen maken door de vallei zelf (zie 'reisverslag + wandelroute') of één van de heuvels beklimmen in de omgeving zoals Castle Crag, Walla Crag, High Spy, Sty Head of Cat Bells. De mogelijkheden in de regio zijn talrijk.

Meer info: reisverslag + wandelroute | wandelroutes - Borrowdale en Derwentwater


De locatie van Rosthwaite en Borrowdale

Enkele bestemmingen in de buurt

Keswick Buttermere Grasmere

Mogelijkheden om naar Rosthwaite te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Rosthaite te reizen. Voor de hand ligt dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden naar het dorpje. U kunt de hele reis met het openbaar vervoer afleggen maar dan dient u wel verschillende keren over te stappen. Dat gaat als volgt: eerst de bus van de haven van North Shields naar Newcastle (centraal), dan de trein naar Carlisle, dan de trein naar Penrith, dan de bus naar Keswick en nog eens de bus naar Rosthwaite.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel veel langer in de auto zitten, maar liefst 6,5 uur.

In Borrowdale kunt u zeer frequent gebruik maken van de bus. Zo kunt u vanuit Rosthwaite, Grange en Seatoller één van de diensten nemen naar het stadje Keswick. Er rijdt ook een bus naar het kleine Buttermere in het noordoosten van het Lake District maar alleen tussen april en oktober. Dat is de Honister Rambler maar in Borrowdale kunt u alleen opstappen in Grange en Seatoller.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria