Wasdale en Wast Water in het Lake District - Engeland

Wast Water in het Lake District, Cumbria Boeken Wasdale in het Lake District, Cumbria Wasdale in het Lake District, Cumbria Scafell Pike in het Lake District, Cumbria Eskdale in het Lake District, Cumbria Muncaster Castle in het Lake District

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWasdale in het Lake District, Engeland

Wasdale is een vallei in het zuidwesten van het Lake District National Park, noordwest Engeland. Een deel wordt ingenomen door het prachtige Wast Water, het diepste meer van het hele park. Dit is tevens het gebied met enkele van de hoogste bergen van Engeland zoals Great Gable met zijn 899 meter en Scafell Pike met 978 meter de hoogste piek van allemaal. Het is dan ook een uitstekend gebied voor de bergwandelaar. Dit westelijke park van het nationale park is ook het minst bevolkt, zonder echte dorpen al zult u waarschijnlijk wel de nodige wandelaars tegen komen. Het ligt ook relatief afgelegen. U zult merken dat de reistijd naar andere delen van het nationale park lang zijn. Dat komt door smalle wegen door bergpassen of omdat de wegem via een flinke omweg zijn gelegd.

In de buurt van dit gebied zijn meer prachtige valleien zoals het rustige Eskdale. Andere mooie valleien zijn bijvoorbeeld Great Langdale, Borrowdale en Ennerdale maar daar moet u wel een tijdje voor rijden om daar te komen. In de buurt kunt u overigens ook Muncaster Castle bezoeken of een ritje maken met de Ravenglass & Eskdale Steam Railway. Aan het hoofd van het meer ligt Wasdale Head (gehucht) en aan haar voeten Nether Wasdale (klein dorpje). Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen bij Wast Water en omgeving.

Wandelen in Wasdale

De vallei is omgeven door enkele van 's lands hoogste bergen waaronder Scafell Pike, de hoogste van allemaal. Voorbeelden van andere heuvels en bergen in het gebied zijn Kirk Fell, Pillar, Scoat Fell en Red Pike. De bijzonder pittige wandelroutes die hieronder zijn weergegeven beginnen en eindigen allemaal in Wasdale Head aan het hoofd van Wast Water. Scafell Pike kan overigens van vier verschillende kanten (valleien) beklommen worden. Naast deze vallei zijn dat Langdale, Eskdale en Borrowdale.

Meer info: Naar oa. Scafell Pike | Naar Kirk Fell, Pillar, Scoat Fell, Steeple en Red Pike


De locatie van Wasdale

Enkele bestemmingen in de buurt

Coniston Great Langdale Buttermere

Mogelijkheden om naar Wasdale te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Wasdale te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 3 uur 15 minuten rijden naar het dorp.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 4 uur 15 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel veel langer in de auto zitten, maar liefst 7 uur 45 minuten. Het is niet mogelijk om hier met het openbaar vervoer te geraken. Er rijdt namelijk geen bus naar dit deel van het Lake District omdat het zo dunbevolkt is. Er is hier ook geen treinverkeer, het dichtstbijzijnde treinstation vindt u in Seascale aan de kust. Deze plaats ligt aan de spoorlijn die langs de kustgebieden van Cumbria rijdt.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria
→ Bezienswaardigheden in het Lake District