Wasdale en Wast Water in het Lake District - Engeland

Wast Water in het Lake District, Cumbria Wasdale in het Lake District, Cumbria Wasdale in het Lake District, Cumbria Boeken Scafell Pike in het Lake District, Cumbria Eskdale in het Lake District, Cumbria Muncaster Castle in het Lake District

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWasdale in het Lake District, Engeland

Wasdale is een vallei in het zuidwesten van het Lake District National Park, noordwest Engeland. Een deel wordt ingenomen door het prachtige Wast Water, het diepste meer van het hele park. Dit is tevens het gebied met enkele van de hoogste bergen van Engeland zoals Great Gable met zijn 899 meter en Scafell Pike met 978 meter de hoogste piek van allemaal. Het is dan ook een uitstekend gebied voor de bergwandelaar. Dit westelijke park van het nationale park is ook het minst bevolkt, zonder echte dorpen al zult u waarschijnlijk wel de nodige wandelaars tegen komen. Het ligt ook relatief afgelegen. U zult merken dat de reistijd naar andere delen van het nationale park lang zijn. Dat komt door smalle wegen door bergpassen of omdat de wegem via een flinke omweg zijn gelegd.

In de buurt van dit gebied zijn meer prachtige valleien zoals het rustige Eskdale. Andere mooie valleien zijn bijvoorbeeld Great Langdale, Borrowdale en Ennerdale maar daar moet u wel een tijdje voor rijden om daar te komen. In de buurt kunt u overigens ook Muncaster Castle bezoeken of een ritje maken met de Ravenglass & Eskdale Steam Railway. Aan het hoofd van het meer ligt Wasdale Head (gehucht) en aan haar voeten Nether Wasdale (klein dorpje). Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen bij Wast Water en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Wasdale

De vallei is omgeven door enkele van 's lands hoogste bergen waaronder Scafell Pike, de hoogste van allemaal. Voorbeelden van andere heuvels en bergen in het gebied zijn Kirk Fell, Pillar, Scoat Fell en Red Pike. De bijzonder pittige wandelroutes die hieronder zijn weergegeven beginnen en eindigen allemaal in Wasdale Head aan het hoofd van Wast Water. Scafell Pike kan overigens van vier verschillende kanten (valleien) beklommen worden. Naast deze vallei zijn dat Langdale, Eskdale en Borrowdale.

Meer info: Naar oa. Scafell Pike | Naar Kirk Fell, Pillar, Scoat Fell, Steeple en Red Pike


De locatie van Wasdale

Enkele bestemmingen in de buurt

Coniston Great Langdale Buttermere

Reis plannen naar Wasdale

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Wasdale te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 3 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria