Bowness-on-Windermere in het Lake District - Engeland

Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Boeken Near Sawrey in het Lake District Hawkshead in het Lake District Ambleside in het Lake District, Cumbria Troutbeck Valley in het Lake District, Cumbria Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Kendal in Cumbria Sizergh Castle in Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenDe trekpleister Bowness-on-Windermere in het Lake District, Engeland

Bowness-on-Windermere is een klein stadje in het zuiden van het prachtige en bergachtige Lake District National Park. Het ligt in het graafschap Cumbria in noordwest Engeland. Bowness ligt tevens aan het grote Lake Windermere waar u mooie cruises kunt maken of langs kunt wandelen. Dit is het minder bergachtige (meer heuvelachtige) deel van het nationale park. Naast de natuurlijke schoonheid zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals de World of Beatrix Potter en het Windermere Jetty Museum. Iets verder weg zijn overigens nog veel meer mooie locaties te bezoeken waaronder bijvoorbeeld het Blackwell Arts & Crafts House, het bezoekerscentrum Brockdale en Hill Top Farm aan de andere kant van het meer. Er zijn overigens vele schitterende wandelmogelijkheden in dit nationale park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Bowness-on-Windermere en omgeving.


Wandelen rond Windermere

Deze plaats is het eindpunt van de Dales Way, een meerdaagse wandelroute door de Yorkshire Dales en het Lake District. Daarnaast zijn er verschillende andere mooie wandelingen te maken vanuit het dorp en rondom het meer waaronder de Windermere Way. U kunt bijvoorbeeld de route volgen naar Townend in Troutbeck en naar Post Knott. Vanaf de ander kant van het grote meer kunt u bijvoorbeeld wandelen naar Claife Heights, Low Blind How en Wray Castle. Er zijn zoveel opties in deze regio. In de buurt van Grasmere zijn ook allerlei mooie routes te lopen, zowel heuvelop als langs kleinere meren. Kijk hieronder voor een flink aantal mogelijkheden.

Meer info: Dales Way | Windermere Way | Routes in de omgeving van Lake Windermere


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Windermere

Enkele bestemmingen in de buurt

Ambleside Hawkshead Kendal

Reis plannen naar Windermere

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Windermere te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een half uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Bowness aan het water heeft geen treinstation maar een klein eindje verderop in Windermere vindt u er wel één. Dat is tevens het einde van de spoorlijn. Vanaf daar rijden treinen naar Oxenholme. Het stadje Kendal ligt ook langs dit spoor. Er rijden ook bussen naar bijvoorbeeld Ambleside, Grasmere en Keswick.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Linthwaite House Hotel

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

Linthwaite House is een prachtig gesitueerd 4 sterren hotel in Bowness-on-Windermere. U zit hier dus vlakbij het grote Lake Windermere waar u een mee kunt gaan met verschillende lake cruises, kunt gaan wandelen of op een andere manier van de prachtige natuur kunt genieten. Er zijn veel meer hotels in deze toeristische hotspot. Een heel mooi alternatief van soortgelijke kwaliteit en karakter is de Lindeth Fell Country House, een 5 sterren accommodatie.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 280 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ Alles over het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria