Bowness-on-Windermere in het Lake District - Engeland

Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Boeken Near Sawrey in het Lake District Hawkshead in het Lake District Ambleside in het Lake District, Cumbria Troutbeck Valley in het Lake District, Cumbria Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Kendal in Cumbria Sizergh Castle in Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

InformatieDe trekpleister Bowness-on-Windermere in het Lake District, Engeland

Bowness-on-Windermere is een klein stadje in het zuiden van het prachtige en bergachtige Lake District National Park. Het ligt in het graafschap Cumbria in noordwest Engeland. Bowness ligt tevens aan het grote Lake Windermere waar u mooie cruises kunt maken of langs kunt wandelen. Dit is het minder bergachtige (meer heuvelachtige) deel van het nationale park. Naast de natuurlijke schoonheid zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals de World of Beatrix Potter en het Windermere Jetty Museum. Iets verder weg zijn overigens nog veel meer mooie locaties te bezoeken waaronder bijvoorbeeld het Blackwell Arts & Crafts House, het bezoekerscentrum Brockdale en Hill Top Farm aan de andere kant van het meer. Er zijn overigens vele schitterende wandelmogelijkheden in dit nationale park.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi hotel in Windermere? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie hotels in het Lake District


Wandelen rond Windermere

Deze plaats is het eindpunt van de Dales Way, een meerdaagse wandelroute door de Yorkshire Dales en het Lake District. Daarnaast zijn er verschillende andere mooie wandelingen te maken vanuit het dorp en rondom het meer waaronder de Windermere Way. U kunt bijvoorbeeld de route volgen naar Townend in Troutbeck en naar Post Knott. Vanaf de ander kant van het grote meer kunt u bijvoorbeeld wandelen naar Claife Heights, Low Blind How en Wray Castle. Er zijn zoveel opties in deze regio. In de buurt van Grasmere zijn ook allerlei mooie routes te lopen, zowel heuvelop als langs kleinere meren. Kijk hieronder voor een flink aantal mogelijkheden.

Meer info: Dales Way | Windermere Way | Routes in de omgeving van Lake Windermere


De locatie van Windermere

Enkele bestemmingen in de buurt

Ambleside Hawkshead Kendal

Mogelijkheden om naar Windermere te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Windermere te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar het dorp. Als u toch met het openbaar vervoer reist - en dat kan - dan kunt u daar ook met de aansluitende bus naar het centrum van Newcastle, bij het treinstation.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel veel langer in de auto zitten, maar liefst 6,5 uur. Bowness aan het water heeft geen treinstation maar een klein eindje verderop in Windermere vindt u er wel één. Dat is tevens het einde van de spoorlijn. Vanaf daar rijden treinen naar Oxenholme. Het stadje Kendal ligt ook langs dit spoor. Er rijden ook bussen naar Windermere, bijvoorbeeld vanaf het net genoemde Kendal maar ook vanaf plaatsen binnen het nationale park.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria
→ Bezienswaardigheden in het Lake District