Autorondreis - 14 a 21 dagen door Lake District en North Yorkshire

North York Moors National Park in Engeland Staithes in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Smal straatje in York, Engeland Bolton Abbey in North Yorkshire Swaledale in North Yorkshire Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria Dove Cottage in Grasmere, Lake District Blea Tarn in Little Langdale, Lake District Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland Verblijf in goede Engelse hotels Vakantieplan op maat Kaart van autorondreis door het Lake District en North Yorkshire

Een rondreis door Noord Engeland

Dit is een autorondreis langs een aantal prachtige gebieden in het noorden van Engeland dat een stuk heuvelachtiger is dan bijvoorbeeld het zuiden. In het graafschap North Yorkshire alleen al zult u twee grote nationale parken kunnen bezoeken. Dat zijn de Yorkshire Dales en de North York Moors dat ook nog eens een zeer fraaie kustlijn en enkele pittoreske kustdorpjes heeft. Tussendoor kunt u echter ook nog naar York, zonder twijfel één van de mooiste historische steden van het land. Het Lake District is een nationaal park en sinds kort zelfs werelderfgoed. Het heeft bergen, heuvels, kleinere dorpen, tal van wandelmogelijkheden en schitterende meren. Hadrian's Wall kan ook in het programma worden opgenomen. Er zijn verschillende overtochten mogelijk om in Engeland te komen: ze verschillen in lengte en prijs.

Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet ook een voorbeeld staan van een plan op maat zodat u weet hoe dat er zo ongeveer uit ziet. Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland Cottage in Engeland

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. Hoe lang u overal wenst te blijven hangt natuurlijk af van waar u van houdt. Als u een fervent wandelaar bent dan kunt u uw hart ophalen want de drie nationale parken bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Voor deze rondreis moet u toch wel twee weken uittrekken. Dat geeft u de tijd en de rust om deze fraaie gebieden goed te bezichtigen. Naast natuur zijn er overigens ook historische bezienswaardigheden te zien, bijvoorbeeld in de vorm van oude abdijruïnes. In de stad York zijn vele bezienswaardigheden waaronder een prachtige kathedraal en 's land grootste spoorwegmuseum. Op basis van uw voorkeuren, budget en lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:

Whitby Robin Hood's Bay York

Malham Hawes Swaledale

Keswick Grasmere Bowness-on-Windermere
Terug naar:

→ Autorondreizen door Noord Engeland