Autorondreizen in Noord Engeland

Vakantie in het Lake District, Engeland Vakantie in York, Engeland Yorkshire Dales in Engeland North York Moors in Engeland Yorkshire Heritage Coast in Engeland Vakantie langs Hadrian's Wall, Engeland Northumberland Coast in Engeland Peak District in Engeland

Reis rond door het noorden van Engeland

Noord Engeland is een regio met grote nationale parken en dus zeer geschikt voor de natuurliefhebber en de wandelaar. Maar ook als u alleen wenst rond te toeren is er veel moois te zien. De 1e reis is de meest uitgebreide want die omvat maar liefst drie nationale parken, namelijk de North York Moors, Yorkshire Dales en het Lake District, De eerste twee liggen in North Yorkshire. Ook kunt u naar de prachtige historische stad York. De 2e variant gaat ook naar het schitterende 'Lakeland' maar ook naar het graafschap Durham. Daar vindt u bijvoorbeeld de gelijknamige historische stad en de natuur van de North Pennines. Ook hebt u de kans om de antieke Hadrian's Wall te bekijken en/of te bewandelen.

Reis nummer 3 gaat naar het Peak District National Park, ook weer een gebied met mooie natuur en veel wandelmogelijkheden. Ook kunt u de oude stad Lincoln en het graafschap West Yorkshire bezichtigen. De 4e autorondreis gaat naar Northumberland, een gebied met oude kastelen en wilde stranden maar ook naar het zuidoosten van Schotland. Daar liggen de Scottish Borders, een land met oude abdijruïnes. Als afsluiter volgt een verblijf in de bijzonder fraaie hoofdstad Edinburgh. Kan of wilt u niet met de auto reizen? Kijk dan vooral hier verder bij de Treinrondreizen in Groot-Brittannië.

Bekijk de vier varianten

North York Moors Cumbria


Derbyshire Northumberland