Universiteitsstad Oxford in Oxfordshire - Engeland

Clarendon Building in Oxford, Engeland Boeken Bridge of Sighs in Oxford, Engeland New College in Oxford, Engeland Merton College in Oxford, Engeland Balliol College in Oxford, Engeland Sheldonina Theatre in Oxford, Engeland Blenheim Palace in Woodstock, Oxfordshire Burford in Oxfordshire, Cotswolds Witney in Oxfordshire, Engeland Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
De stad Oxford in Oxfordshire, Engeland

Oxford is een mooie en bekende universiteitsstad in Oxfordshire, zuid Engeland. De stad biedt veel bezienswaardigheden, allemaal op loopafstand van elkaar. Er zijn vele prachtige gebouwen te bezichtigen. Denk aan de Christ Church Cathedral waarvan de grote zaal als filmset diende bij de eerste Harry Potter film. Daarnaast zijn er gebouwen als de St George Tower, de Bodleian Library, andere universiteitsgebouwen en de nodige musea. Dit zijn onder andere het Ashmolean Museum, het Museum of Oxford en het Museum of Natural History. De stad is natuurlijk ook zeer bekend van Inspector Morse en Lewis, detective series die zich allebei in Oxford afspeelden. Beiden series zijn inmiddels ten einde gekomen maar dat geldt niet voor Endeaver, de mooie serie over Morse in zijn jonge jaren. Dit is echter ook de stad waar de wereldberoemde Tolkien woonde en werkte als professor aan Merton College. De man is de auteur van The Lord of the Rings.

Niet ver van Oxford kunt u ook de Cotswolds en de Chilterns bezoeken als u graag het prachtige landelijke Engeland wilt zien. Dit zijn zogenaamde Areas of Outstanding Natural Beauty waar u ook zeker de nodige bezienswaardigheden kunt vinden, zoals bijvoorbeeld statige landgoederen, historische huizen en tuinen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Oxford. U kunt in de stad ook accommodaties met meer luxe boeken. Als u van plan bent een rondreis te maken langs dergelijke hotel met extra comfort, dan kunt u ook een plan op maat krijgen. Leest u dan vooral hier verder:

Een rondreis langs luxe hotels in Engeland


Wandelen in Oxford

De stad ligt aan de Theems en langs deze rivier kunt u ook wandelpaden volgen. Deze maken onderdeel uit van de meerdaagse wandelroute genaamd het Thames Path. Vanuit Oxford kunt u etappes volgen naar Abingdon en Newbridge, routes door relatief vlak land. Als u liever in de heuvels loopt kunt u een uitstapje maken naar de hiervoor al genoemde Cotswolds en Chilterns.

Meer info: Thames Path


De locatie van Oxford

Enkele bestemmingen in de buurt

Woodstock Burford Wallingford

Mogelijkheden om naar Oxford te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Oxford te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Oxford duurt daarna nog ongeveer 3 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3 uur rijden. Ook is het mogelijk om met het vliegtuig hierheen te komen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Vanaf Birmingham Airport is de reis naar de stad het minst lang, namelijk een uur met de trein. Ook kunt u naar Heathrow en Gatwick vliegen. Vanaf die luchthavens kunt u op de bus stappen naar Oxford. De reisduur is dan respectievelijk 1,5 en 2,5 uur. Eenmaal in de stad kunt u bijvoorbeeld ook met de trein naar Worcester en Londen (station Paddington).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Locaties van beroemde Engelse schrijvers