De historische stad Oxford in Engeland

Skyeline van Oxford, Engeland Clarendon Building in Oxford, Engeland Bridge of Sighs in Oxford, Engeland New College in Oxford, Engeland Merton College in Oxford, Engeland Balliol College in Oxford, Engeland Sheldonina Theatre in Oxford, Engeland Boeken Blenheim Palace in Woodstock, Oxfordshire Burford in Oxfordshire, Cotswolds Witney in Oxfordshire, Engeland Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis per trein door West Engeland

InformatieDe stad Oxford in Oxfordshire, Engeland

Oxford is een mooie en bekende universiteitsstad in Oxfordshire, zuid Engeland. De stad biedt veel bezienswaardigheden, allemaal op loopafstand van elkaar. Er zijn vele prachtige gebouwen te bezichtigen. Denk aan de Christ Church Cathedral waarvan de grote zaal als filmset diende bij de eerste Harry Potter film. Daarnaast zijn er gebouwen als de St George Tower, de Bodleian Library, andere universiteitsgebouwen en de nodige musea. Dit zijn onder andere het Ashmolean Museum, het Museum of Oxford en het Museum of Natural History. De stad is natuurlijk ook zeer bekend van Inspector Morse en Lewis, detective series die zich allebei in Oxford afspeelden. Beiden series zijn inmiddels ten einde gekomen maar dat geldt niet voor Endeaver, de mooie serie over Morse in zijn jonge jaren. Dit is echter ook de stad waar de wereldberoemde J.R.R. Tolkien woonde en werkte als professor aan Merton College. De man is de auteur van The Lord of the Rings.

Niet ver van Oxford kunt u ook de Cotswolds en de Chilterns bezoeken als u graag het prachtige landelijke Engeland wilt zien. Dit zijn zogenaamde Areas of Outstanding Natural Beauty waar u ook zeker de nodige bezienswaardigheden kunt vinden, zoals bijvoorbeeld statige landgoederen, historische huizen en tuinen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in de stad Oxford.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Oxford

De stad ligt aan de Theems en langs deze rivier kunt u ook wandelpaden volgen. Deze maken onderdeel uit van de meerdaagse wandelroute genaamd het Thames Path. Vanuit Oxford kunt u etappes volgen naar Abingdon en Newbridge, routes door relatief vlak land. Als u liever in de heuvels loopt kunt u een uitstapje maken naar de hiervoor al genoemde Cotswolds en Chilterns.

Meer info: Thames Path


De locatie van Oxford

Enkele bestemmingen in de buurt

Woodstock Burford Wallingford

Reis plannen naar Oxford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Oxford te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Oxford duurt daarna nog minimaal 3 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Ook is het mogelijk om met het vliegtuig hierheen te komen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Vanaf Birmingham Airport is de reis naar de stad het minst lang, namelijk een uur met de trein. Ook kunt u naar Heathrow en Gatwick vliegen. Vanaf die luchthavens kunt u op de bus stappen naar Oxford. De reisduur is dan respectievelijk 1,5 en 2,5 uur. Eenmaal in de stad kunt u bijvoorbeeld ook met de trein naar Worcester, Moreton-in-Marsh (Cotswolds) en Londen (station Paddington).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

The Old Bank

herberg kent

Overnachten in een luxe hotel?

Het Old Bank Hotel staat in het centrum van de beroemde universiteitsstad Oxford en telt 5 sterren. Het pand staat op korte afstand van enkele fraaie universiteiten als het Merton College en het All Souls College, en uiteraard vlakbij alle musea, botanische tuinen en andere mooie gebouwen.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 400 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds