Marlow aan de Theems in Buckinghamshire - Chilterns

Marlow in Buckinghamshire Boeken Marlow in Buckinghamshire Hambleden Valley in de Chilterns, Buckinghamshire Hambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Turville in Buckinghamshire Henley-on-Thames in Oxfordshire West Wycombe Park in de Chilterns Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire Stonor Park in de Chilterns Greys Court in de Chilterns Amersham in de Chilterns

Informatie en hotelsMarlow in Buckinghamsshire, Engeland

Marlow is een fraai stadje aan de rivier de Theems, in het graafschap Buckinghamshire. Het heeft ongeveer 15 duizend inwoners en het ligt pal aan de rand van de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty, een mooi natuurlijk en heuvelachtig stuk platteland in dit deel van zuid Engeland. Naast de mooie landschappen en wandelmogelijkheden zijn er in de buurt ook vrij veel bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. In het nabijgelegen Cookham bijvoorbeeld kun u de Spencer Art Gallery en de mooie tuinen en bossen van Cliveden bezichtigen. Voorbeelden van andere bezoekersattracties in het gebied zijn het Bekonscot Model Village and Railway, het Chiltern Open Air Museum en verschillende statige historische gebouwen -en landgoederen als Hughenden Manor, Stonor Park, Greys Court, West Wycombe Park en het koninklijke Windsor Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Marlow.

Wandelen in Marlow

Dit is een gebied waar u zeker ook kunt gaan wandelen. Zo kunt u vanuit het stadje het Thames Path volgen en wel twee kanten uit, namelijk naar Henley-on-Thames in het westen en Windsor in het oosten. Daarnaast kunt u ook wandelroutes volgen in de heuvels ten noorden van Marlow. Dat is het platteland van The Chilterns. De Hambleden Valley met haar fraaie dorpjes ligt bijvoorbeeld vlakbij.

Meer info: Thames Path | Enkele routes in the Chilterns


De locatie van Marlow

Enkele bestemmingen in de buurt

Henley Windsor Amersham

Mogelijkheden om naar Marlow te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Marlow te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Marlow duurt daarna nog ongeveer 2 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 2 uur 45 minuten rijden. Het stadje heeft overigens een treinstation en dat is tevens het einde van de lijn. Vanaf hier kunt u met de trein naar Maidenhead waar u kunt overstappen op diensten naar London Paddington en de stad Reading.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Chilterns
→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns
→ Bezienswaardigheden in de Chilterns