Hitchin in Hertfordshire - Chilterns

Hitchin Lavender in Engeland Chilterns in Buckinghamshire Boeken Amersham in de Chilterns Wrest Park in Engeland St Albans Cathedral in Engeland Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Saffron Walden in Cambridgeshire

Informatie en hotelsHet historische stadje Hitchin in Hertfordshire

Hitchin is een historisch stadje in het graafschap Hertfordshire, Engeland. Het heeft ongeveer 33 duizend inwoners en is één van de mooiste plaatsen van het graafschap. U vindt er ook een mooie kerk en het British Schools Museum dat verteld over de geschiedenis van de Britse school waar ook enkele klaslokalen te zien zijn. Men is nu ook bezig om naast het stadhuis het North Herefordshire Museum te stichten dat de historie van de regio behandeld. Op het moment dat u dit leest kan het er dus al staan. Een mooie attractie even buiten het stadje is het landgoed en boerderij van Hitchin Lavender. Hier kunt u tussen half juni en eind augustus lavendel in bloei zien en wandelen tussen de lange rijen lavendelvelden die in met elkaar ongeveer 40 kilometer lang zijn.

Hitchin is pal naast de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty gesitueerd, een fraai landelijk en heuvelachtig gebied. Dat gebied wordt ter hoogte van de stad Luton in tweeën gebroken en dit is het noordelijke gedeelte ervan. Zo zit u hier in de buurt van de Pegsdon Hills en de bosrijke helling Sharpenhoe. In de omtrek zijn ook enkele historische bezienswaardigheden te zien zoals Wrest Park, Knebworth House & Garden, Shaw's Corner en iets verder weg bijvoorbeeld St Albans Cathedral en het oude huis Ascott. Ook zit u hier redelijk in de buurt van het 'land van Midsomer Murders', dat is voornamelijk de zuidelijke helft van de Chiltern Hills binnen de graafschappen Buckinghamshire en Oxfordshire.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

De locatie van Hitchin

Enkele bestemmingen in de regio

Amersham Aylesbury Cambridge

Reis plannen naar Hitchin

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hitchin te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Hitchin duurt daarna nog minimaal 3 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het is ook mogelijk om de gehele reis met het openbaar vervoer te doen. Zo kunt u met het vliegtuig naar Stansted Airport waar vandaan u in minder dan 1,5 uur met de trein naar het stadje kunt reizen, inclusief overstap in Cambridge. Ook kunt u met de trein naar Londen. Die komt aan in St Pancras International waar ook het nationaal station King's Cross zit. Vanaf dat station is nog maar een half uur of drie kwartier naar Hitchin, afhankelijk van de dienst.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Chilterns
→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns