Vakantie in Burford - Cotswolds (Oxfordshire)

Burford in Oxfordshire, Cotswolds Witney in Oxfordshire, Engeland Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Blenheim Palace in Woodstock, Oxfordshire Oxford in Oxfordshire Engeland Boeken

Informatie en hotelsHet mooie dorp Burford in het graafschap Oxfordshire, Engeland

Burford is een klein stadje in het graafschap Oxfordshire, zuid Engeland. Het heeft met ongeveer 1500 inwoners eigenlijk de omvang van een dorp en bevindt zich in het oostelijke uiteinde van de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, één van 's lands mooiste landelijke gebieden. Het stadje bevindt zich aan de rivier de Windrush en heeft een eigen museum, namelijk het Tolsey Museum. In de buurt vindt u tevens het Cotswold Wildlife Park, een dierentuin. Niet ver van hier zijn echter nog veel mooie bezoekersattracties zoals het statige landgoed Buscot Park, het Sherborne Estate en ook Kelmscott Manor, het voormalige huis van William Morris, grondlegger van de Arts & Crafts beweging. Ook zeker niet te vergeten: Coggeshall Manor Farm in Witney waar gefilmd werd voor Downton Abbey en het imposante Blenheim Palace waar de beroemde staatsman Winston Churchill opgroeide.

Verder zijn er in deze streken vele mooie dorpjes en stadjes zoals Bibury, Bourton-on-the-Water, Stow-on-the-Wold, Faringdon en Cirencester waar u de nodige antiekwinkels kunt bekijken. De stad Oxford ligt nog een klein eindje verder weg. De Cotswolds is overigens ook een gebied waar u uitstekend kunt wandelen. Het gebied rondom Burford is heel licht heuvelachtig maar er zijn ook hogere heuvels wat verder weg. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b en herbergen in dit stadje.


De locatie van Burford

Enkele bestemmingen in de buurt

Bibury Bourton Woodstock

Mogelijkheden om naar Burford te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Burford te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Burford duurt daarna nog ongeveer 3 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3 uur 15 minuten rijden. U kunt hier niet met de trein komen. Wel zijn rijden er bussen vanaf enkele prominente steden in de regio, namelijk Oxford, Cheltenham en Gloucester. Ook is er busverkeer naar Woodstock (Blenheim Palace).


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

groen vlak Boot Hoek Holland - Harwich groen vlak
Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds