Burford in de Cotswolds - Oxfordshire

Het stadje Burford in Oxfordshire, Engeland Het stadje Burford in de Cotswolds Straatje in Burford, Engeland Boeken Witney in Oxfordshire, Engeland Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Blenheim Palace in Woodstock, Oxfordshire Oxford in Oxfordshire Engeland Chastleton House in de Cotswolds

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet mooie dorp Burford in het graafschap Oxfordshire, Engeland

Burford is een klein stadje in het graafschap Oxfordshire, zuid Engeland. Het heeft met ongeveer 1500 inwoners eigenlijk de omvang van een dorp en bevindt zich in het oostelijke uiteinde van de Cotswolds, een Area of Outstanding Natural Beauty en één van 's lands mooiste landelijke gebieden. Het stadje bevindt zich aan de rivier de Windrush en heeft een eigen museum, namelijk het Tolsey Museum. In de buurt vindt u tevens het Cotswold Wildlife Park, een dierentuin. Niet ver van hier zijn echter nog veel mooie bezoekersattracties zoals het statige landgoed Buscot Park, het Sherborne Estate en ook Kelmscott Manor, het voormalige huis van William Morris, grondlegger van de Arts & Crafts beweging. Ook zeker niet te vergeten: Coggeshall Manor Farm in Witney waar gefilmd werd voor Downton Abbey en het imposante Blenheim Palace waar de beroemde staatsman Winston Churchill opgroeide.

Verder zijn er in deze streken vele mooie dorpjes en stadjes zoals Bibury, Bourton-on-the-Water, Stow-on-the-Wold, Faringdon en Cirencester waar u de nodige antiekwinkels kunt bekijken. De stad Oxford ligt nog een klein eindje verder weg. De Cotswolds is overigens ook een gebied waar u uitstekend kunt wandelen. Het gebied rondom Burford is heel licht heuvelachtig maar er zijn ook hogere heuvels wat verder weg. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Burford en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Burford

Enkele bestemmingen in de buurt

Bibury Bourton Woodstock

Reis plannen naar Burford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Burford te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Burford duurt daarna nog minimaal 3 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds