Vakantie in de stad Bath - Cotswolds (Somerset)

Skyline van Bath in Somerset, Engeland Roman Baths en Bath Abbey in Engeland De stad Bath in Somerset Prior Park in Bath, Somerset Lacock in Wiltshire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Bristol in Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
De stad Bath in Engeland

Bath is een prachtige stad in Somerset waar vele mooie historische gebouwen staan die tot het werelderfgoed behoren. U vindt er het antieke Romeinse badhuis, de imposante middeleeuwse abdij en ook een hele hoop stijlvolle 18e een 19e eeuwse gebouwen waaronder de No1 Royal Crescent en de Bath Assembly Rooms. Daarnaast zijn er ook verschillende musea te bezoeken zoals bijvoorbeeld het Herschel Museum of Astronomy, het Holburne Museum en het Museum of Bath Architecture dat verteld over de transformatie van een provinciestadje naar een beroemd, stijlvol 18e eeuws meesterwerk en inmiddels dus werelderfgoed.

Het Jane Austen Centre kunt u ook bezoeken. Dat verteld over de periode dat deze beroemde schrijfster hier in het begin van de 19e eeuw enkele jaren verbleef. Er is ook een jaarlijks terugkerend festival aan haar en haar werk gewijd. Daarnaast ligt de stad zich ook zowat in de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty waar u prima kunt wandelen. Bath is ook het eind of begin van de lange wandelroute de Cotswold Way. U kunt op de kaart van het centrum van de stad een de bezienswaardigheden vinden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Bath.

Wandelen vanuit Bath

De stad vormt het eind of beginpunt van de Cotswold Way, de meerdaagse wandelroute door de Cotswolds. Daarnaast zijn er ook mooie wandelingen te maken in en rondom Bath en langs het Kennet and Avon Canal.

Meer info: Cotswold Way | Bath Skyline Walk


De locatie van Bath

Enkele bestemmingen in de buurt

Castle Combe Lacock Bristol

Mogelijkheden om naar Bath te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bath te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Bath duurt daarna nog ongeveer 3,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3,5 uur rijden. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan en voor de hand ligt dan een vlucht naar Bristol Airport. Vanaf die luchthaven kunt u frequent in 50 minuten naar Bath reizen. In de stad is een treinstation aanwezig vanwaar u bijvoorbeeld met de trein in Bristol, Swindon, Salisbury, London (Paddington) en Weymouth kunt komen.


Boot Duinkerken - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone Boot Hoek Holland - Harwich

Vliegtuig naar Engeland Bus in Engeland Trein in Engeland
Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Locaties van beroemde Engelse schrijvers