De historische stad Bath in Somerset - Engeland

De historische stad Bath in Somerset, Engeland Roman Baths en Bath Abbey in Engeland De stad Bath in Somerset Pulteney Bridge in Bath, Engeland Prior Park in Bath, Somerset Skyline van Bath in Somerset, Engeland Boeken Bradford-on-Avon in Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Lacock Abbey in Wiltshire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Bristol in Engeland Silbury Hill in Wiltshire Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

InformatieCentrum van Bath in Engeland

Bath is een prachtige stad in Somerset waar vele mooie historische gebouwen staan die tot het werelderfgoed behoren. U vindt er het antieke romeinse badhuis, de middeleeuwse abdij en ook een hele hoop stijlvolle 18e een 19e eeuwse gebouwen waaronder de 'nieuwbouwwijken' The Circus en The Royal Crescent. No1 Royal Crescent kan bezocht worden. Die straten zijn gebouwd in de vorm van een halve maan. Zeer fraai is ook de Pulteney Bridge die de oude stad in de 18e eeuw verbond met het toen nieuwe Bathwick. Musea zijn er ook zeker, zoals bijvoorbeeld het Herschel Museum of Astronomy, het Holburne Museum en het Museum of Bath Architecture dat verteld over de transformatie van een provinciestadje naar een beroemd 18e eeuws meesterwerk. Naast alle historische bezoekersattracties zijn er ook een hoop gebouwen en wijken die het aanzien waard zijn.

Het Jane Austen Centre kunt u ook bezoeken. Dat vertelt over de periode dat Jane Austen hier in het begin van de 19e eeuw enkele jaren verbleef. Er is ook een jaarlijks terugkerend festival aan de auteur en haar werk gewijd. De stad heeft uiteraard ook verschillende winkelstraten waaronder Milson Street in het hart van Bath. In het oude treinstation Green Park worden onder andere geregeld markten gehouden. Buiten de stad is ook veel te zien. Het ligt zowat in de Cotswolds. Dat is een heel mooi landelijk en heuvelachtig gebied met vele pittoreske dorpjes en andere bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld Lacock, Castle Combe en iets verder weg bijvoorbeeld Malmesbury, Bibury of Painswick.


Hotels, b&b's en appartementen

Op zoek naar een mooi luxe hotel of appartement in Bath? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of appartement.

Luxe stadshotels in Groot-Brittannië

Luxe stadsappartementen in Groot-Brittannië


Kerstsfeer proeven in Bath

Elk jaar kunt in november en december een kerstmarkt bezoeken in het fraaie centrum van Bath en uiteraard ook genieten van de historische setting, mooie winkels en gezellige pubs en restaurants. Lees hier verder:

Kerst vieren in Bath.


Wandelen vanuit Bath

De stad vormt het eind of beginpunt van de Cotswold Way, de meerdaagse wandelroute door de Cotswolds. Daarnaast zijn er ook mooie wandelingen te maken in en rondom Bath en langs het Kennet and Avon Canal.

Meer info: Cotswold Way | Bath Skyline Walk


De locatie van Bath

Enkele bestemmingen in de buurt

Castle Combe Lacock Bristol

Reis plannen naar Bath

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bath te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar de stad duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan en voor de hand ligt dan een vlucht naar Bristol Airport. Vanaf die luchthaven kunt in niet al te veel tijd per bus of bus + trein naar de stad afreizen. Vanaf Bath kunt u onder andere met de trein naar Bristol, Swindon, Salisbury, London (Paddington) en Weymouth.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds