Het dorpje Castle Combe in de Cotswolds - Wiltshire

Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Boeken Skyline van Bath in Somerset, Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Bowood House in Wiltshire, Engeland Great Chalfield Manor in Wiltshire, Engeland Malmesbury in Wiltshire, Cotswolds Tetbury in Gloucestershire, Cotswolds Bristol in Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

InformatieCastle Combe in the Cotswolds, Engeland

Castle Combe is een prachtig dorpje in de Cotswolds, waarschijnlijk het meest pittoreske gebied in Engeland. Het plaatsje zelf is al eens verkozen tot mooiste dorp van het land en dat komt onder andere door de prachtige honingkleurige cottages die u in dit gebied overigens veelvuldig zult tegenkomen. Castle Combe telt maar een paar honderd inwoners, behoort tot het graafschap Wiltshire en heeft zelfs een racecircuit. Behalve de pittoreske dorpen bestaat het landschap verder uit heuvels, vlakkere gebieden, akkers, velden en bossen. Het heeft ook een fraaie herberg waar u terecht kunt voor een hapje, drankje en uiteraard een kamer.

In de regio zijn ook tal van andere bezienswaardigheden te vinden in de vorm van landgoederen, andere historische gebouwen en tuinen. Denk bijvoorbeeld aan Dyrham Park, Corsham Court, Lacock Abbey, de Abbey House Gardens in Malmesbury en de Highrove Gardens net buiten Tetbury. Dat landgoed behoort toe aan de Prince of Wales, u ook bekend als Prince Charles. Daar vlakbij kunt u ook nog het Westonbirt Arboretum en het landgoed Newark Park bezichtigen. Een zeer bekende trekpleister is de werelderfgoed-stad Bath dat ongeveer 20 kilometer ten zuiden van het dorp gestiueerd is.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Castle Combe

Enkele bestemmingen in de buurt

Bath Lacock Cirencester

Reis plannen naar Castle Combe

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Castle Combe te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Castle Combe duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

The Castle Inn

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

De Castle Inn is een zeer oude herberg en staat in het prachtige dorpje Castle Combe, binnen de grenzen van de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, een gebied befaamd om haar honingkleurige oude dorpjes. Zo kunt u in de omgeving genieten van het schilderachtige platteland, andere mooie dorpjes zoals Lacock, historische bezienswaardigheden als Dyrham Park en Bowood House, en niet te vergeten een uitstapje naar de historische stad Bath, één van Engeland's mooiste.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 160 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire & Somerset