Het dorpje Castle Combe in de Cotswolds - Wiltshire

Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Boeken Skyline van Bath in Somerset, Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Bowood House in Wiltshire, Engeland Great Chalfield Manor in Wiltshire, Engeland Malmesbury in Wiltshire, Cotswolds Tetbury in Gloucestershire, Cotswolds Bristol in Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

InformatieCastle Combe in the Cotswolds, Engeland

Castle Combe is een prachtig dorpje in de Cotswolds, waarschijnlijk het meest pittoreske gebied in Engeland. Het plaatsje zelf is al eens verkozen tot mooiste dorp van het land en dat komt onder andere door de prachtige honingkleurige cottages die u in dit gebied overigens veelvuldig zult tegenkomen. Castle Combe telt maar een paar honderd inwoners, behoort tot het graafschap Wiltshire en heeft zelfs een racecircuit. Behalve de pittoreske dorpen bestaat het landschap verder uit heuvels, vlakkere gebieden, akkers, velden en bossen. Het heeft ook een fraaie herberg waar u terecht kunt voor een hapje, drankje en uiteraard een kamer.

In de regio zijn ook tal van andere bezienswaardigheden te vinden in de vorm van landgoederen, andere historische gebouwen en tuinen. Denk bijvoorbeeld aan Dyrham Park, Corsham Court, Lacock Abbey, de Abbey House Gardens in Malmesbury en de Highrove Gardens net buiten Tetbury. Dat landgoed behoort toe aan de Prince of Wales, u ook bekend als Prince Charles. Daar vlakbij kunt u ook nog het Westonbirt Arboretum en het landgoed Newark Park bezichtigen. Een zeer bekende trekpleister is de werelderfgoed-stad Bath dat ongeveer 20 kilometer ten zuiden van het dorp gestiueerd is.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een hele goede herberg in Castle Combe? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis. Hieronder vindt ook een bijzonder fraai golf resort in dit prachtige dorpje. Als u van luxe houdt en graag een balletje slaat, kijk dan vooral op die pagina.

Authentieke hotels en herbergen in de Cotswolds

Luxe golf resorts in Groot-Brittannië


De locatie van Castle Combe

Enkele bestemmingen in de buurt

Bath Lacock Cirencester

Reis plannen naar Castle Combe

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Castle Combe te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Castle Combe duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire & Somerset