Het dorpje Castle Combe in de Cotswolds - Wiltshire

Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Boeken Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Skyline van Bath in Somerset, Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Malmesbury in Wiltshire, Cotswolds Tetbury in Gloucestershire, Cotswolds Bristol in Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
Castle Combe in the Cotswolds, Engeland

Castle Combe is een prachtig dorpje in de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, waarschijnlijk het meest pittoreske gebied in Engeland. Het plaatsje zelf is al eens verkozen tot mooiste dorp van het land en dat komt onder andere door de prachtige honingkleurige cottages die u in dit gebied overigens veelvuldig zult tegenkomen. Castle Combe telt maar een paar honderd inwoners, behoort tot het graafschap Wiltshire en heeft zelfs een racecircuit. Behalve de pittoreske dorpen bestaat het landschap verder uit heuvels, vlakkere gebieden, akkers, velden en bossen. Het heeft ook een fraaie herberg waar u terecht kunt voor een hapje, drankje en uiteraard een kamer.

In de regio zijn ook tal van andere bezienswaardigheden te vinden in de vorm van landgoederen, andere historische gebouwen en tuinen. Denk bijvoorbeeld aan Dyrham Park, Corsham Court, Lacock Abbey, de Abbey House Gardens in Malmesbury en de Highrove Gardens net buiten Tetbury. Dat landgoed behoort toe aan de Prince of Wales, u ook bekend als Prince Charles. Daar vlakbij kunt u ook nog het Westonbirt Arboretum en het landgoed Newark Park bezichtigen. Een zeer bekende trekpleister is de werelderfgoed-stad Bath dat ongeveer 20 kilometer ten zuiden van het dorp gestiueerd is. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de herbergen en huisjes in Castle Combe.


De locatie van Castle Combe

Enkele bestemmingen in de buurt

Bath Lacock Bibury

Mogelijkheden om naar Castle Combe te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Castle Combe te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Castle Combe duurt daarna nog ongeveer 3 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3 uur 15 minuten rijden. Er is geen treinstation in het dorp maar er rijden wel bussen, bijvoorbeeld naar het stadje Chippenham hier niet ver vandaan. Daar is wel een station vanwaar u met de trein onder andere naar Swindon, Bath en Bristol kunt reizen.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Bezienswaardigheden in de Cotswolds