Het dorpje Castle Combe in de Cotswolds - Wiltshire

Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds hotel boeken via GBL Skyline van Bath in Somerset, Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Bowood House in Wiltshire, Engeland Great Chalfield Manor in Wiltshire, Engeland Malmesbury in Wiltshire, Cotswolds Tetbury in Gloucestershire, Cotswolds Bristol in Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

InformatieCastle Combe in the Cotswolds, Engeland

Castle Combe is een prachtig dorpje in de Cotswolds, waarschijnlijk het meest pittoreske gebied in Engeland. Het plaatsje zelf is al eens verkozen tot mooiste dorp van het land en dat komt onder andere door de prachtige honingkleurige cottages die u in dit gebied overigens veelvuldig zult tegenkomen. Castle Combe telt maar een paar honderd inwoners, behoort tot het graafschap Wiltshire en heeft zelfs een racecircuit. Het plaatsje dankt haar naam aan het gelijknamige middeleeuwse kasteel dat hier vlakbij stond maar inmiddels niet meer bestaat. Behalve de pittoreske dorpen bestaat het landschap verder uit heuvels, vlakkere gebieden, akkers, velden en bossen. Het heeft ook een fraaie herberg waar u terecht kunt voor een hapje, drankje en uiteraard een kamer.

In de regio zijn ook tal van andere bezienswaardigheden te vinden in de vorm van landgoederen, andere historische gebouwen en tuinen. Denk bijvoorbeeld aan Dyrham Park, Corsham Court, Lacock Abbey, de Abbey House Gardens in Malmesbury en de Highrove Gardens net buiten Tetbury. Dat landgoed behoort toe aan de Prince of Wales, u ook bekend als Prince Charles. Daar vlakbij kunt u ook nog het Westonbirt Arboretum en het landgoed Newark Park bezichtigen. Een zeer bekende trekpleister is de werelderfgoed-stad Bath dat ongeveer 20 kilometer ten zuiden van het dorp gestiueerd is. Bekijk en boek via deze pagina ook een hotel in het dorp of in de omgeving, via de button of de interactieve kaart.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Castle Combe

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Castle Combe te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Castle Combe duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire & Somerset
© 2012-2020 — Groot-Brittannië Liefhebbers