Wat is er te zien in Birmingham en West Midlands?

Birmingham Town Hall in West Midlands Selly Manor in Birmingham, West Midlands Aston Hall in Birmingham, West Midlands Black Country Living Museum in West Midlands Coventry in West Midlands, Engeland

Kaart met bezienswaardigheden in West Midlands (+ Staffordshire)

Bekijk hier de interactieve kaart van West Midlands en van het aangrenzende Staffordshire. Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden, plaatsen en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden in Staffordshire.

legenda van kaart

Informatie

Bij de benaming West Midlands denkt u misschien vooral aan de regio, namelijk het westelijke deel van het midden van Engeland. Het is echter ook de naam van het graafschap en daar gaat deze pagina over. Dat is een grotendeels verstedelijkt gebied met als absolute centrum Birmingham, qua inwonertal de tweede stad van Groot-Brittannië. Het gebied telt daarnaast nog meer kleinere steden als West Bromwich, Dudley, Wolverhampton en Coventry. In deze laatste plaats bevinden zich de overblijfselen van de oude kathedraal die helaas tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd is en bijvoorbeeld ook de oude St Mary's Guildhall. In Birmingham zijn uiteraard de nodige bezienswaardigheden zoals musea met kunst maar rondom het centrum zijn ook historische huizen te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan de oude deels houten Selly Manor. Dat staat in het modeldorpje Bournville dat in het zuiden aan Birmingham is vastgegroeid. Hier vindt u ook Cadbury World, een bekende chocoladefabriek en tevens attractie.

Er zijn wel enkele natuurlijke locaties en dan met name in het zuidwesten zoals Kinver Edge en de Clent Hills, in het grensgebied met het graafschap Worcestershire. Het gebied pal ten westen van Birmingham wordt overigens ook wel aangeduid met de historische benaming de Black Country omdat dit gebied vroeger zwart geblakerd was door de zware industrie. U kunt in Dudley het Black Country Living Museum bezoeken en meer over die periode en de omgeving leren. In het zuidwesten ligt het stadje Stourbridge en die omgeving is bekend van de glasproductie. U kunt daar nog een glasblazerij bezoeken, de Red House Glass Cone.

Bestemming Birmingham:

groen vlak Birmingham groen vlak

Lijst met historische gebouwen en andere bezienswaardigheden

De grote stad Birmingham kent uiteraard de nodige musea en bezienswaardigheden maar ook in de omgeving zijn mooie locaties in de vorm van historische gebouwen te zien.

Historische huizen en tuinen:
St Philip's Cathedral - Birmingham Back to Backs (NT) - J. W. Evans Silver Factory (EH) - Aston Hall - Birmingham Botanical Gardens - Soho House - Winterbourne House - Selly Manor - Castle Bromwich Hall Gardens - Blakesley Hall - Coventry Cathedral - St Mary's Guildhall - Bantock House - Wightwick Manor (NT) - Mosely Old Hall (NT)

Musea en andere bezienswaardigheden:
Birmingham Museum - Thinktank Science Museum - Ikon Gallery - RSBA Gallery - Museum of the Jewellery Quarter - National Sea Life Centre - Pen Museum - Haden Hill House Museum - Red House Glass Cone - Black Country Living Museum - Dudley Zoological Gardens - Wednesbury Museum - Wolverhampton Art Gallery - Tyseley Locomotive Works - National Motorcycle Museum - Transport Museum - Herbert Art Gallery


Terug naar:

→ West Midlands & Staffordshire