Kerstmarkten bezoeken in Groot-Brittannië

Kerst en sneeuw in Bath, Engeland Kerst op Trafalgar Square in Londen Winter in Edinburgh, Schotland Kerst in Edinburgh, Schotland Kerst in Rochester, Kent Vakantieplan kerst in Engeland

Vóór of met kerst naar Engeland (of Schotland)

Kerstmarkt in Londen

Verspreid over Groot-Brittannië zijn er verschillende kerstmarkten die u kunt bezoeken. En u heeft alle tijd want die worden in de meeste gevallen georganiseerd van halverwege november tot eind december. De markten worden vrijwel altijd georganiseerd in de steden van Engeland, Schotland en Wales waarbij u vele stalletjes bij langs kunt gaan en uiteraard de kerstsfeer kunt proeven. Dat is extra leuk in een fraaie historische stad. Op het volgende tabblad worden er 6 voor u uitgelicht.

Vakantieplan: Wilt u in aanloop naar (of tijdens) de kerstperiode graag een vakantie doorbrengen in Londen of één van de gezellige historische steden als Bath, Winchester, York, Chester of de Schotse hoofdstad Edinburgh? Ik kan voor u een vakantieplan maken inclusief reisinformatie. U kunt er één bezoeken maar misschien wilt u wel twee mooie steden bezichtigen. Bekijkt u het volgende tabblad als u liever alles zelf plant. Als u graag mijn hulp wilt inroepen, leest u dan hier verder:

Vakantieplan op maat - geen extra kosten

6 kerstmarkten in Engeland en Schotland: 2017-2018

Hieronder ziet u een zestal mooie kerstmarkten in Groot-Brittannië waarvan 5 in Engeland en 1 in Schotland. De data die u ziet zijn in 2017 (en soms tot in januari 2018). Bekijk de pagina van de kerstmarkt en ook de pagina van de betreffende stad waar je informatie, foto's, een kaart met bezienswaardigheden en ook accommodaties kunt zoeken. Zowel hotels, b&b's en herbergen als vakantiehuizen (of appartementen). Op die pagina's ziet u ook hoe u naar de betreffende stad kunt reizen per veerboot, vliegtuig en/of trein. Wilt u dat ik een plan voor u maak inclusief reisinformatie en accommodaties? Bekijk dan het eerste tabblad.

1. Londen - Hyde Park Winter Wonderland: 17 november tot 1 januari:
In Londen vind je niet alleen stalletjes maar een heel spektakel met allerlei andere gezellige attracties zoals een ijsbaan, een circus, shows en een reuzenrad. Dit evenement wordt elk jaar gehouden in Hyde Park, het grootste park in het centrum van Londen. Uiteraard kun je ook Londen ingaan, verschillende van haar vele historische attracties bezichtigen en winkelen bij Harrods of Selfridges om maar eens twee beroemde winkels te noemen.

Centrum van Londen | Kensington & Chelsea | Hyde Park Winter Wonderland


2. Winchester Christmas Market: 20 november tot 22 december:
Winchester is een kleine historische stad in het graafschap Hampshire, Zuid Engeland. Het heeft ook verschillende musea en een prachtige oude kathedraal. De kerstmarkt wordt bij de Winchester Cathedral gehouden en is daarom één van de mooiste kerstmarktlocaties die er is. U treft er veel houten stalletjes met snuisterijen en voedsel. Het stadje heeft een treinstation dus u kunt er met het openbaar vervoer komen.

Bezienswaardigheden, reisinfo en accommodaties in Winchester | Winchester Christmas Market


Kaart met 6 kerstmarkten in Groot-Brittannië

3. Bath Christmas Market: 23 november tot 10 december:
Bath ligt meer in het (zuid)westen en aan de rand van het pittoreske landelijke gebied genaamd de Cotswolds. Dit is één van de mooiste historische steden van Engeland met verschillende historische attracties die tot het werelderfgoed behoren. Denk aan het Romeinse Badhuis en de Middeleeuwse abdij. In november en december kunt u hier genieten van een mooie markt en gezellige kerstsfeer. Bath is ook weer prima met de trein te bereiken.

Bezienswaardigheden, reisinfo en accommodaties in Bath | Bath Christmas Market


4. Chester Christmas Market: 16 november tot 20 december:
Chester is een kleinere historische stad in het noordwesten van Engeland, niet ver van haar grotere broers Liverpool en Manchester. Het heeft een kathedraal, enkele musea en vooral een bijzonder fraai winkelcentrum met houten vakwerkhuizen. De kerstmarkt vindt dan ook plaats hier in het gezellige centrum. Ook Chester is per trein te bereiken.

Bezienswaardigheden, reisinfo en accommodaties in Chester | Chester Christmas Market


5. York - St Nicholas Fair Market: 16 november tot 22 december:
York is een prachtige historische stad in North Yorkshire, Noord Engeland. Het heeft een bijzonder sfeervol centrum met een schitterende kathedraal, smalle winkelstraatjes en verschillende historische attracties en musea. De kerstmarkt begint wederom halverwege november en daarnaast zijn er tijdens die periode ook enkele evenementen gepland. York heeft vanzelfsprekend een treinstation waar overigens ook het beroemde spoorwegmuseum te bezichtigen is. Dat is het grootste van Engeland en ook nog eens gratis te bezoeken.

Bezienswaardigheden, reisinfo en accommodaties in York | York Christmas Festival


6. Edinburgh's Christmas Market: 17 november tot 6 januari:
Edinburgh is de prachtige historische hoofdstad van Schotland en telt vele historische attracties in de vorm van oude gebouwen en musea. Geniet ook van de mooie uitzichten vanaf het kasteel of Calton Hill. Wandel door de beroemde oude straat genaamd de Royal Mile met haar winkeltjes en attracties of ga winkelen in Princes Street waar je opkijkt naar Edinburgh Castle. De kerstmarkt en gerelateerde evenementen starten wederom halverwege november en eindigen pas in het nieuwe jaar 2018. Het spreekt voor zich dat je hier met de trein kunt komen.

Bezienswaardigheden, reisinfo en accommodaties in Edinburgh | Edinburgh's Christmas

Een Victoriaanse kerstmarkt bezoeken?

In de aanloop naar de kerstperiode zijn er ook een klein aantal speciale evenementen waar de Victoriaanse sfeer (19e eeuw) centraal staat. Bekend en geliefd zijn de boeken van de beroemde Charles Dickens waar menig evenement op geïnspireerd is. Zeer beroemd is natuurlijk ook de filmklassieker 'A Christmas Carol', het verhaal rond Scrooge. Hieronder ziet u vier locaties waar u die sfeer kunt beleven. Deze evenementen duren overigens een stuk korter dan de andere markten.

1. Rochester - Dickensian Christmas Festival: 2 + 3 december:
Rochester is een historisch stadje in Kent, Zuidoost Engeland. De net genoemde Charles Dickens is in deze omgeving geboren en de stad is een grote inspiratiebron geweest voor een aantal van zijn romans. Er zijn parades, de karakters uit zijn boeken komen voorbij en er is gegarandeerde sneeuwval (machine - mocht het nodig zijn). U kunt in Rochester ook de oude kathedraal en kasteel bezichtigen en vlakbij het historische havencomplex van Chatham. Naast het festival is er ook een gewone kerstmarkt en die vindt plaats op de volgende data: 25 + 26 november en 1,2,3,8,9 en 10 december. De stad is met de trein te bereiken.

Info en accommodaties in Rochester (en Chatham) | Dickensian Christmas Festival


Kaart met 4 Victoriaanse kerstmarkten in Engeland

2. Portsmouth: Victorian Festival of Christmas: 25 november tot 27 november:
Ook in de havenstad Portsmouth is een dergelijk evenement en die wordt georganiseerd in het historische havencomplex. Deze Historic Dockyard met zijn historische oorlogsschepen en musea is een museumcomplex waarvoor je één keer entree betaald. U kunt er ook vele stalletjes bekijken, eten en drinken. Charles Dickens is overigens geboren in deze stad. U kunt er het Dickens Birthplace Museum bezichtigen. De stad heeft uiteraard een treinstation.

Info en accommodaties in Portsmouth | Victorian Festival of Christmas


3. Worcester Victorian Christmas Fayre: 30 november tot 3 december:
Worcester heeft het grootste Victoriaanse evenement in de West Midlands (westelijke deel van Engeland). U ziet er in Victoriaanse kostuums getooide mensen, gezellige aankleding en zeer veel stalletjes. In de stad zelf kunt u uiteraard weer terecht in één van de pubs of restaurants en ook zijn er meer bezienswaardigheden. Denk aan de prachtige kathedraal en het oude houten Greyfriar's House dat pal in het centrum staat. De stad is met de trein te bereiken.

Info en accommodaties in Worcester | Worcester Victorian Christmas Fayre


4. Grassington Dickensian Festival: 2 december tot 10 december:
Grassington is in tegenstelling tot alle voorgaande plaatsen geen stad maar een dorp. Het ligt in het Yorkshire Dales National Park. Dat is het graafschap North Yorkshire, Noord Engeland. Ook hier treft u weer mensen in Victoriaans kostuum, gezelligheid, entertainment en een traditionele kerstmarkt. Grassington is niet per trein te bereiken dus in dit geval zult u verplicht zijn de auto te nemen.

Info en accommodaties in Grassington | Grassington Dickensian Festival
Terug naar:

→ Ideeën voor een vakantie in Groot-Brittannië