Kathedraalstad Winchester in Hampshire - Engeland

Het stadje Winchester in Hampshire Boeken Winchester Cathedral in Hampshire Gurkha Museum in Winchester, Hampshire Old Winchester Hill in de South Downs Jane Austen's House in Chawton, Hampshire Southampton in Hampshire Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

Informatie en hotelsHet stadje Winchester in Hampshire, Engeland

Winchester is relatief kleine historische stad in het graafschap Hampshire. Het ligt pal aan de westelijke rand van het South Downs National Park waar u kunt genieten van de natuur en kunt gaan wandelen. Naast de mooie omgeving is er echter ook veel te zien in de plaats zelf. Het heeft verschillende historische bezienswaardigheden waaronder de prachtige kathedraal, het 18e eeuwse gildehuis (alleen van buiten), enkele musea en ook de middeleeuwse Great Hall waar de beroemde ronde tafel van King Arthur te zien is. Of beter gezegd: het is in de 13e eeuw laten vervaardigen door koning Edward I voor een toernooi. Winchester Cathedral is overigens ook de plek waar de beroemde schrijfster Jane Austen begraven is. Haar voormalige huis staat in een ander deel van Hampshire, in het dorpje Chawton. Dat is nu het museum dat aan haar gewijd is.

In de stad kunt u ook verschillende militaire musea bezichtigen waaronder het Gurkha Museum en het Royal Green Jackets Museum. Verder vindt u in de stad ook de Winchester City Mill en de ruïne van Wolvesay Castle zien. Wat verder weg kunt u bijvoorbeeld ook het oude huis van Jane Austen en het New Forest National Park bezoeken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Winchester.

Kerstsfeer proeven in Winchester

Elk jaar kunt in november en december een kerstmarkt bezoeken in het fraaie centrum van Winchester en uiteraard ook genieten van de historische setting, mooie winkels en gezellige pubs en restaurants. Bekijk hier meer info over:

Kerstmarkten bezoeken in Engeland


Wandelen

De stad is het begin of eindpunt van de South Downs Way, de meerdaagse wandelroute door het heuvelachtige en golvende platteland van het nationale park. De eerste etappe van de route loopt via Beacon Hill naar het kleine Exton, vlakbij Old Winchester Hill.

Meer info: South Downs Way


De locatie van Winchester

Enkele bestemmingen in de regio

Chawton Southampton Salisbury

Mogelijkheden om naar Winchester te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland en België in Winchester te komen. U kunt uiteraard met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Winchester duurt daarna nog iets meer dan 2,5 uur.

Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3 uur rijden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Southampton Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met de trein in 10 minuten naar Winchester reizen. Eenmaal in het stadje kunt u met de trein ook naar andere locaties zoals London Waterloo, Oxford en badplaats Bournemouth.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire
→ Bezienswaardigheden in Sussex