Havenstad Portsmouth in Hampshire

Portsmouth in Hampshire hotel boeken via GBL Southsea in Hampshire Chichester Harbour in West Sussex Chichester Cathedral in West Sussex South Downs National Park in Hampshire, Zuid Engeland Southampton in Hampshire Weald and Downland Living Museum in West Sussex Uppark House in West Sussex Het stadje Petersfield in Zuid Engeland Rondreis per trein door Zuid Engeland en het eiland Wight

Informatie, hotels en appartementenHistoric Dockyard in Portsmouth, Engeland

Portsmouth is een havenstad in zuid Engeland. Het is tevens een (zeker vanuit historisch oogpunt) belangrijke marinebasis in het graafschap Hampshire en daar zijn ook de nodige bezienswaardigheden van te bezoeken. Er zijn bijvoorbeeld musea en grote historische slagschepen in de bekende Historic Dockyard. U vindt hier ook de hoge Spinnaker Tower voor prachtige uitzichten over de stad en het havengebied. Buiten de stad zijn overigens nog meer historische locaties om heen te gaan zoals het Submarine Museum, het D-Day Museum en twee oude forten. De stad heeft ook heel wat meegemaakt gedurende de Tweede Wereldoorlog. Eerst waren daar de bombardementen van de Luftwaffe en daarna vertrokken hier in juni 1944 vele schepen en troepen om in Normandië te vechten, te beginnen tijdens D-Day, de eerste dag van operatie Overlord. U kunt in het aangrenzende seaside resort Southsea het D-Day Museum bezoeken, alsmede het Southsea Castle, een 16e kustfortificatie. De stad is overigens ook de geboorteplaats van de zeer bekende 19e eeuwse schrijver Charles Dickens waar u het huis van kunt bezichtigen.

Naast alle historische bezienswaardigheden zit u hier ook op slechts 20 kilometer van het golvende South Downs National Park waar u kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. Het nationale park het New Forest, ook gesitueerd in het graafschap ligt hier ook redelijk in de buurt, net als de natuurlijke Chichester Harbour en die andere stad, Southampton.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Porsmouth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Portsmouth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Portsmouth duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Gatwick Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met een rechtstreekse treinverbinding in ongeveer 1,5 uur naar Portsmouth reizen. Eenmaal in de havenstad kunt u ook met de trein naar een behoorlijk aantal andere locaties bereiken zoals de stad Southampton, de badplaats Brighton, het stadje Haslemere in Surrey en Londen (station Victoria). Ook kunt u er op de veerboot stappen naar het eiland Wight dat dichtbij de zuid Engelse kust is gesitueerd.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire
© 2012-2020 — Groot-Brittannië Liefhebbers