Kerstsfeer proeven in het historische Bath

Kerst en sneeuw in Bath, Engeland Winkelstraat in Bath, Engeland Kerstmarkt in Bath, Engeland Boeken Luxe hotel in landelijk Engeland

Bath Christmas Market: 28 november tot 15 december 2019

Als u kerstsfeer wilt ervaren in aanloop naar de kerstperiode maar u wilt wat anders dan het drukke Londen dan is de kleine stad Bath in Somerset misschien een mooi alternatief. Hier vindt u niet allerlei kermisachtige attracties maar wel een gezellige kerstmarkt in het historische centrum van de stad. Grote delen van Bath behoren tot het werelderfgoed vanwege alle mooie historische gebouwen: van de Romeinse Baden tot de stijlvolle architectuur uit de tijd van Jane Austen. De stad is zeer compact dus alles is eenvoudig te bewandelen. Een uitstapje naar de grotere stad Bristol behoort ook tot de mogelijkheden want dat is slechts 10 a 15 minuten met de trein.

Dit evenement duurt bijna 3 weken dus u heeft redelijk de tijd om het te bezoeken. De markt is dagelijks geopend van 's ochtends tot vroeg in de avond behalve op zondag. Dan is het afgelopen om 18.00 uur.

Bath Christmas Market

Op de volgende tabbladen zijn enkele hotels en appartementen uitgelicht rondom de locaties. Kijkt u overigens op de volgende pagina om de mogelijkheden te bekijken om per trein, vliegtuig of zelfs veerboot naar Bath te reizen. Gaat u vliegen: dan kunt u op Bristol Airport de bus pakken naar Bristol Temple Meads en dan overstappen op de trein naar Bath. De stad is ook direct met de trein te bereiken vanuit Londen in het geval u beide steden wilt bezoeken. Waarom niet?


Meer informatie over Bath

1. Halcyon Hotel Apartments - Henry Street

herberg kent

De Halcyon Hotel Apartments zijn te vinden in Henry Street, vlakbij het treinstation. U kunt hier kiezen voor een suites of appartementen voor verschillende 2 of meer personen. In alle gevallen is ontbijt inbegrepen. De kerststalletjes zijn allemaal dichtbij, met name die aan Abbey Street en Southgate Street.

Prijs per suite (2 personen): vanaf ongeveer 200 euro per nacht.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 275 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 300 euro per nacht.

Prijs per appartement (6 personen): vanaf ongeveer 380 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: City of Bath

2. Abbey Hotel - North Parade

herberg kent

Het Abbey Hotel is een 4 sterren accomodatie aan de straat North Parade en ligt ook zowat in het centrum. U zit hier bij de mooie Parade Gardens, vlakbij de rivier de Avon en alle attracties in de stad. Met 5 minuten wandelen bent u al bij het treinstation. De chalets van de markt zijn wederom dichtbij zoals bijvoorbeeld die aan York Street.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 190 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras en baggageopslag.


Meer info over en accommodaties in: City of Bath

3. Hiding Space Westgate Apartments - Westgate Buildings

herberg kent

De Hiding Space Westgate Apartments is een appartementencomplex in het centrum van de stad, dichtbij alle attracties, het treinstation en de locatie waar de kerstmarkten zijn te bezoeken. Zo zit u hier vlakbij de stalletjes langs Bath Street.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 200 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 260 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: City of Bath

4. Royal Crescent Hotel & Spa - Royal Crescent

herberg kent

Het Royal Crescent Hotel is zonder twijfel één van de mooiste en meest luxe hotels in Bath. Dit is een 5 sterrenhotel in één van de beroemdste stadswoningen van Engeland, de stijvolle Royal Crescent, onderdeel van het werelderfgoed van de stad. Het hotel staat op loopafstand van het treinstation Bath Spa maar niet direct ernaast. U zou een taxi kunnen nemen vanaf het treinstation als u geen zin heeft om te lopen. De kerstmarkt is eenvoudig wandelend te bereiken.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 350 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, tuin, spa en zwembad.


Meer info over en hotels in: City of Bath

Zelf zoeken naar hotels of een plan op maat

U heeft al gezien dat de uitgelichte accommodaties op de vorige tabbladen niet goedkoop zijn. Nu is de stad in totaliteit best prijzig omdat het zo'n prachtige bestemming is en ook omdat het vol staat met historische gebouwen. Er zijn wel iets goedkopere alternatieven mocht u daar naar op zoek zijn. Kijkt u hieronder als u zelf op zoek wilt gaan naar een hotel of appartement in Bath of vraag een vakantieplan aan. Als u (zonder extra kosten) een plan op maat wenst voor uw vakantie in deze stad, dan is dat mogelijk. Op basis van uw budget, gewenste mate van luxe en manier van reizen krijgt u een gepersonaliseerde pagina met te boeken accommodatie(s):


Hotel in Bath Cottage in Engeland

Kerst vieren in een andere Britse stad?

Kerstmarkten in Groot-BrittanniëBijvoorbeeld:

Hyde Park Winter Wonderland in Londen

Kerst in York - North Yorkshire

Kerst in Chester - Cheshire

Edinburgh's Christmas in SchotlandWilt u meerdere markten bezoeken?

Op rondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië