Kerstsfeer proeven in het historische Chester

Kerst in de stad Chester, Engeland Chester Rows in Engeland Boeken Luxe hotel in landelijk Engeland

Chester Christmas Market: 16 november tot 22 december 2019

Als u tijdens of in dit geval vóór de kerst vakantie wilt vieren in een gezellige Engelse stad dan zijn daar meerdere mogelijkheden voor. Chester in het graafschap Cheshire is er één van. Er is een periode van 5 weken dat het centrum wordt opgevrolijkt met een kerstmarkt. Die staat op Town Hall Square, Northgate Street en bestaat uit 70 stalletjes rond een grote kerstboom. Dat is ook vlakbij de Chester Rows, de historische winkelstraat van de stad met al haar prachtige vakwerkhuizen, veelal deels van hout en zwart -en wit gekleurd. Die vindt u met name aan Eastgate, Watergate Street en Bridge Street. Het is allemaal erg dicht bij elkaar. Verder zijn er in Chester ook andere bezienswaardigheden waaronder de kathedraal, een dierentuin en musea. Als u bereid bent 45 minuten a 1,5 uur in de trein te zitten dan behoort een uitstapje naar de grotere steden Liverpool en Manchester ook nog tot de mogelijkheden.

Dit evenement duurt dus ongeveer 5 weken waardoor u alle tijd heeft om het te bezoeken. De markt is dagelijks geopend van 's ochtends 10.00 uur tot 18.00 uur maar op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Chester Christmas Market

Op de volgende tabbladen zijn enkele hotels en appartementen uitgelicht rondom de locaties. Kijkt u overigens op de volgende pagina om de mogelijkheden te bekijken om per trein, vliegtuig of zelfs veerboot naar Chester te reizen. Gaat u vliegen: dan ligt een vlucht naar Manchester, Liverpool of zelfs Birmingham voor de hand. De stad is ook direct met de trein te bereiken vanuit Londen in het geval u beide steden wilt bezoeken. Waarom niet?


Meer informatie over Chester

1. The Chester Grosvenor - Eastgate Street

herberg kent

Het Grosvenor Hotel is een 5 sterren accomodatie aan Eastgate Street en dat is bij de befaamde Chester Rows, de historische winkelstraten. U zit hier op nog geen 5 minuten wandelen van de kerstmarkt bij het stadhuis.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 300 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, wellnesscentrum en baggageopslag.


Meer info over en accommodaties in: Chester

2. The Coach House Inn - Northgate Street

herberg kent

De Coach House Inn is fraai 4 sterrenhotel aan Northgate Street en dus op een steenworp afstand van alle kerstalletjes en de kerstboom. Alle andere moois in Chester bevindt zich ook allemaal op loopafstand.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 120 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar en restaurant.


Meer info over en accommodaties in: Chester

3. The Pied Bull - Northgate Street

herberg kent

De Pied Bull is een mooi hotel dat gesitueerd is in een zeer oud pand aan Northgate Street. Ook deze accommodatie bevindt zich dus op zeer korte afstand van de kerstmarkt en dus ook de winkels aan de Chester Rows.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 125 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en baggageopslag.


Meer info over en accommodaties in: Chester

4. Roomzzz Chester City - Nuns Road

herberg kent

Roomzzz Chester City is een appartementencomplex net buiten het centrum maar wel op loopafstand van alle winkels en stalletjes. U kunt er kiezen uit verschillende typen tweepersoons-studioappartementen.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 150 euro per nacht.

Meer info over en accommodaties in: Chester

Zelf zoeken naar hotels of een plan op maat

Misschien dat de accommodaties op voorgaande pagina's volgeboekt, u te prijzig zijn of anderszins niet voldoen aan uw smaak. Kijkt u in dat geval hieronder verder waar u zelf kunt zoeken naar een hotel of appartement in Chester. Ook is het mogelijk een vakantieplan aan te vragen. Als u (zonder extra kosten) een plan op maat wenst voor uw vakantie in deze stad, dan is dat mogelijk. Op basis van uw budget, gewenste mate van luxe en manier van reizen krijgt u een gepersonaliseerde pagina met te boeken accommodatie(s):


Hotel in Chester Cottage in Engeland

Kerst vieren in een andere Britse stad?

Kerstmarkten in Groot-BrittanniëBijvoorbeeld:

Hyde Park Winter Wonderland in Londen

Kerst in Bath - Somerset

Kerst in York - North Yorkshire

Edinburgh's Christmas in SchotlandWilt u meerdere markten bezoeken?

Op rondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië