Grassington en Wharfedale - Yorkshire Dales

Het dorp Grassington in North Yorkshire, Engeland Warfedale in North Yorkshire, Engeland Het dorp Kettlewell in de Yorkshire Dales Burnsall in North Yorkshire Bolton Abbey in North Yorkshire Boeken Skipton Castle in North Yorkshire Malham Cove in de Yorkshire Dales Settle in North Yorkshire Nidderdale in North Yorkshire Brimham Rocks in Nidderdale, North Yorkshire Pateley Bridge in Nidderdale, North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

InformatieGrassington in de Yorkshire Dales, Engeland

Grassington is een dorp in het mooie heuvelachtige Yorkshire Dales National Park. Het heeft ongeveer 1300 inwoners en bevindt zich in Wharfedale, de naam van een vallei binnen het nationale park. In de omgeving vindt u ook de dorpen Kettlewell (ten noorden) en Burnsall (zuiden). Kettlewell bevindt zich in Upper Warfedale, een gebied dat beheerd wordt door de National Trust. In Grassington kunt u een bezoekerscentrum van het Yorkshire Dales National Park bezoeken en vanuit de dorpen kunt u prima wandelen. Voorbeelden van mooie natuurlijke locaties in de buurt zijn de Gordale Scar en de Malham Tarn. Daar vindt u ook Malham Cove waar tegenwoordig alleen nog bij zeer langdurige en hevige regenval een waterval uit onstaat.

Even ten oosten van het dorp kunt ook grotten bezichtigen en wel de Stump Cross Taverns. Het gesteente is deze regio is namelijk het zachtere kalksteen waardoor het water grotten kan uitslijten. Nog iets verder oostwaarts en u komt in het mooie landschap Nidderdale. Dat is ook één van de dalen van North Yorkshire maar behoort niet tot het nationale park. Het is wel een Area of Outstanding Natural Beauty. Pateley Bridge is een klein stadje in dat gebied. Een mooie historische bezienswaardigheid in deze regio is de ruine van Bolton Abbey en ook het skelet van Skipton Castle.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Grassington? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige hotels in North Yorkshire


Kerstsfeer proeven in Grassington

Begin december kunt u vier dagen lang een Victoriaanse kerstmarkt bezoeken in Grassington. Dat is het Grassington Dickensian Festival. Bekijk hier meer info over:

Kerstmarkten bezoeken in Engeland


Wandelen in Wharfedale

De plaatsen liggen aan de Dales Way, een mooie meerdaagse wandelroute door de Yorkshire Dales en het Lake District. Daarnaast zijn er hier in Wharfedale ook andere mooie wandelingen te maken, zowel vanuit Grassington als Kettlewell, bijvoorbeeld ook naar Bolton Abbey:

Meer info: Dales Way | Wandelroutes in Wharfedale | Upper Wharfedale (National Trust)


De locatie van Grassington en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Skipton Malham Pateley Bridge

Mogelijkheden om naar Grassington te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Grassington te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2 uur 15 minuten rijden naar het dorp.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het ook nog ongeveer 2 uur 15 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 6 uur. Er rijden in dit deel van het nationale park geen treinen maar wel bussen. U kunt bijvoorbeeld met de bus naar Hawes, Aysgarth en het stadje Skipton waar tevens het dichtstbijzijnde treinstation staat. Vanaf daar rijden treinen naar onder andere Carlisle in het noorden en Leeds in het oosten.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales
→ Bezienswaardigheden in de Yorkshire Dales