Kerstsfeer proeven in het historische Londen

Kerst vieren in Londen Kerst vieren op Trafalgar Square Hyde Park Winter Wonderland in Londen Ijsbaan bij Somerset House in Londen Lichtshow in de Kew Gardens, Londen Winkelstraat Regent Street in Londen Winkelstraat Carnaby Street in Londen Boeken Luxe hotel in landelijk Engeland

Hyde Park Winter Wonderland: 22 november 2018 tot 6 januari 2019

Als u kerst wilt vieren vóór of tijdens de kerstperiode dan is een bezoek aan het jaarlijkse Winter Wonderland evenement in Londen een idee. Dit is één van de grootste kerstevenementen in zijn soort soort ter wereld waarbij u uiteraard allerlei kerststalletjes kunt bekijken maar er is nog veel meer. Er is een ijsbaan waar u kunt schaatsen, er zijn café's, restaurants, ijssculpturen, een reuzenrad, shows met ijsdansers en circusartiesten en meer dan 100 verschillende attracties. U kunt natuurlijk ook gaan winkelen in het centrum van de stad. Denk aan bekende winkelstraten als Regent Street, Oxford Street en Carnaby Street.

Dit evenement duurt ongeveer 6 weken dus u heeft alle tijd om het te bezoeken. Maar let op: het is niet open op de kerstdag zelf. Daarvoor en daarna wel elke dag en avond. U vindt de kerstmarkt en dergelijke in het zuidoostelijke deel van het grote Hyde Park, bij Hyde Park Corner. Dat is ook vlakbij Apsley House en Buckingham Palace. Dit gebied biedt gratis toegang. De attracties kosten uiteraard wel geld. In het westen van Londen kunt u in dezelfde periode de prachtige Kew Gardens bezoeken. Tussen 5 uur 's middags en 10 uur 's avonds zijn de tuinen sfeervol verlicht en kunt u daar een route van 2 kilometer wandelen. Bij Somerset House in het centrum van de stad staat overigens nog een ijsbaan. Meer info:

Hyde Park Winter Wonderland

Christmas at Kew | Richmond en Kew Gardens

Op de volgende tabbladen zijn enkele hotels uitgelicht rondom de locatie. U zult zien dat de accommodaties in de buurt van Hyde Park Corner buitengewoon duur zijn dus als u van echte luxe houdt dan is dat een prachtige uitvalsbasis. Een wijk als Paddington aan de noordkant van het park is weer wat goedkoper. Gaat u verder weg van het centrum dan zakt de prijs nog verder. Kijkt u overigens op de volgende pagina om de mogelijkheden te bekijken om per trein, vliegtuig of zelfs veerboot naar Londen te reizen:

Meer informatie over Londen

1. The Capital - Knightsbridge

herberg kent

The Capital is een 5 sterren hotel in de dure wijk Knightsbridge dat behoort tot de 'Borough' Kensington and Chelsea. Het heeft verschillende kamers en suites om te boeken. Zoals u al heeft kunnen lezen zijn de prijzen in en rond Hyde Park Corner enorm hoog en dat is hier niet anders. Als u een veel mindere mate van luxe wenst zoek dan via de links op deze pagina zelf naar hotels of appartementen in de stad of bekijk dan het laatste tabblad 'meer opties'. Ik kan dan voor u bekijken welk hotel beter bij uw gewenste budget past.

Het hotel staat op slechts een paar minuten lopen van zowel het undergroundstation Knightsbridge als het beroemde warenhuis Harrods waar u ook kerstinkopen zou kunnen doen als u zou willen. Uiteraard zijn er nog veel meer winkels in de buurt. U zit hier op nog geen 10 minuten lopen van Hyde Park Winter Wonderland dus dat is lekker dichtbij. Verder zit u hier bijvoorbeeld ook behoorlijk in de buurt van Buckingham Palace, Apsley House, het Natural History Museum en de Royal Albert Hall.


Metro van Knightsbridge naar Kings Cross St Pancras: 12 minuten. Daar vertrekt de trein naar Brussel en/of Rotterdam/Amsterdam + een trein naar Gatwick Airport.

Metro van Knightsbridge naar Victoria: 11 minuten, inclusief één keer overstappen. Daar vertrekken ook meerdere treinen naar de luchthaven van Gatwick.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 400 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en bagageopslag.


Meer info over en hotels in: Kensington and Chelsea | City of Westminster

2. The Chesterfield - Mayfair

herberg kent

The Chesterfield is een 4 sterren hotel in de wijk Mayfair, even ten oosten van Hyde Park. Het is onderdeel van de City of Westminster. Het hotel heeft kamers en suites en ligt op slechts 6 minuten lopen van het undergroundstation Green Park en net zo ver tot het park waar de kerstfestiviteiten worden gehouden. U zit hier bijvoorbeeld ook vlakbij Buckingham Palace, Apsley House en de Royal Academy of Arts.


Metro van Green Park naar Kings Cross St Pancras: 6 minuten. Daar vertrekt de trein naar Brussel en/of Rotterdam/Amsterdam + een trein naar Gatwick Airport.

Metro van Green Park naar Victoria: 1 minuut. Daar vertrekken ook de nodige treinen naar de luchthaven van Gatwick.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 350 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en baggageopslag.


Meer info over en hotels in: City of Westminster

3. Montcalm Marble Arch - Marylebone

herberg kent

The Montcalm Marble Arch is een 5 sterren hotel in de wijk Marylebone, vlakbij de noordoosthoek van Hyde Park. Er zijn kamers en suites te boeken. U zit hier op slechts 3 minuten lopen van het metrostation Marble arch en een kwartiertje wandelen naar de Winter Wonderland gezelligheid. In de buurt kunt u ook het prachtige museum de Wallace Collection bezichtigen en iets verder bijvoorbeeld ook Madame Tussauds en het Sherlock Holmes Museum in Baker Street bezoeken. Per metro kunt u snel andere mooie stadsdelen bereiken. Per taxi natuurlijk ook.


Metro van Green Park naar Kings Cross St Pancras: 6 minuten. Daar vertrekt de trein naar Brussel en/of Rotterdam/Amsterdam + een trein naar Gatwick Airport.

Metro van Marble Arch naar Victoria: 10 minuut, inclusief één keer overstappen. Daar vertrekken ook de nodige treinen naar de luchthaven van Gatwick.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 450 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, zwembad, wellnesscentrum en baggageopslag.


Meer info over en hotels in: City of Westminster

4. Park Grand London Lancaster Gate - Paddington

herberg kent

Het Park Grand London Lancaster Gate is een 5 sterren hotel in de wijk Paddington en dat ligt net ten noordwesten van Hyde Park en ten noorden van de Kensington Gardens die daarop aansluiten. U zit hier op ongeveer 5 minuten lopen van verschillende metrostations. Dat zijn uiteraard Paddington maar bijvoorbeeld ook Lancaster Gate en Bayswater. De grote trekpleister hier in de buurt is het koninklijke Kensington Palace. Wandelen naar Hyde Park Winter Wonderland kost u een half uur. U kunt ook de underground nemen naar Hyde Park Corner. Dat duurt 18 minuten, inclusief één keer overstappen op Piccadilly Circus.


Metro van Paddington naar Kings Cross St Pancras: 12 minuten. Daar vertrekt de trein naar Brussel en/of Rotterdam/Amsterdam + een trein naar Gatwick Airport.

Metro van Paddington naar Victoria: 13 minuten, inclusief één keer overstappen. Daar vertrekken ook de nodige treinen naar de luchthaven van Gatwick.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 250 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en baggageopslag..


Meer info over en hotels in: City of Westminster

Zelf zoeken naar hotels of een plan op maat

U heeft al gezien dat de uitgelichte accommodaties op de vorige tabbladen flink prijzig zijn. Er zijn goedkopere alternatieven maar wel vaak wat verder van Hyde Park af. Kijkt u hieronder als u zelf op zoek wilt gaan naar een hotel of appartement in Londen of vraag een vakantieplan aan. Als u (zonder extra kosten) een plan op maat wenst voor uw vakantie in Londen, dan is dat mogelijk. Op basis van uw budget, gewenste mate van luxe en manier van reizen krijgt u een gepersonaliseerde pagina met te boeken accommodatie(s):


Hotel in Londen Cottage in Engeland

Kerst vieren in een andere Britse stad?

Kerstmarkten in Groot-BrittanniëBijvoorbeeld:

Edinburgh's Christmas in Schotland

Kerst in Bath - Somerset

Kerst in Chester - Cheshire

Kerst in York - North YorkshireWilt u meerdere markten bezoeken?

Op rondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië