Kerstsfeer proeven in het historische York

De stad York in North Yorkshire Winkelstraat in York, Engeland Het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland Kerstmarkt in York, Engeland Boeken Luxe hotel in landelijk Engeland

St Nicholas Fair in York: 14 november tot 22 december 2019

Als u zich in kerstsferen wiltopdompelen in aanloop naar de kerst dan is de prachtige oude stad York in North Yorkshire (Noord Engeland) een prima plek. Hier vindt meer dan 5 weken lang de St Nicholas Fair plaats, een kerstmarkt in het hart van de stad. De stalletjes staan grofweg tussen Coppergate in het zuidoosten en de Judge's Lodging (hotel) in het noordwesten. Ook kunt u gaan kijken of schaatsen bij The Ice Factor, de grootste (kerst)ijsbaan van Noord Engeland met daarin ook een grote kerstboom. Geniet van de gezellige kerstsfeer, vele stalletjes en uiteraard ook de historische attracties en musea die York rijk. Er zijn vele musea, oude gebouwen, een groot spoorwegmuseum en uiteraard de schitterende kathedraal. De stad is compact dus u kunt al lopend alles bekijken. Loop ook zeker door de smalle winkelstraatjes vlakbij de kathedraal zoals de beroemde Shambles met zijn scheve overhangende middeleeuwse winkelpanden.
Op de volgende tabbladen zijn enkele hotels en appartementen uitgelicht rondom de locaties. Kijkt u overigens op de volgende pagina om de mogelijkheden te bekijken om per trein, vliegtuig of zelfs veerboot naar York te reizen. Gaat u vliegen: dan kunt u bijvoorbeeld op Manchester Airport de trein pakken naar York. De stad is ook direct met de trein te bereiken vanuit Londen in het geval u ook nog de hoofdstad van Groot-Brittannië wilt bezoeken. Vanuit de hoofdstad kunt u ook per trein naar België en Nederland.


Meer informatie over York

Grand Hotel & Spa - Station Rise

herberg kent

Het Grand Hotel & Spa (5 sterren) staat vlakbij het treinstation en dus ook het spoorwegmuseum van het oude York./ Maar u zit hier ook vlakbij het centrum en de kerstmarkt. Slechts 5 minuten wandelen en bent u bij Judge's Lodging, het westelijke uiteinde van de St Nicholas Fair.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 200 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, spa en zwembad.


Meer info over en hotels in: York

The Lawrance Luxury Aparthotel - Micklegate

herberg kent

Het Lawrance Luxury Aparthotel (4 sterren) staat vlakbij het treinstation en ook centrum van de prachtige historische stad. Deze accommodatie staat heel dicht bij het hiervoor getoonde hotel en dus ook weer op korte loopafstand van de kerstmarkt.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 120 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 200 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: York

Judge's Lodging - Lendal

herberg kent

De Judge's Lodging (5 sterren) is een uitstekend hotel dat gesitueerd is in een monumentaal pad, middenin het centrum van York maar ook op relatief korte loopafstand van het treinstation. Het hotel is tevens de plek waar de St Nicholas Fair begint. Vanaf hier kunt u dus direct de hele markt aflopen.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 150 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en baggageopslag.


Meer info over en hotels in: York

Staycity Aparthotels - Paragon Street

herberg kent

De Staycity Aparthotels (4 sterren) staat net buiten het centrum van de stad maar wel nog steeds op loopafstand van zowel alle historische attracties en de kerstmarkt. Het prachtige York Castle Museum staat zelfs vlakbij. Deze accommodatie heeft als extra eigenschap dat er meerdere 2-persoonsappartementen zijn die geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke beperking.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 90 euro per nacht.

Prijs per appartement met één slaapbank (4 personen): vanaf ongeveer 110 euro per nacht.

Prijs per appartement met alleen bedden (4 personen): vanaf ongeveer 200 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: York

Zelf zoeken naar hotels of een plan op maat

Als de voorgaande accommodatie volgeboekt zijn op uw gewenste reisdata, de prijs te hoog is of als u liever in een ander hotel, b&b of appartement wilt overnachten, kijkt u dan hieronder om zelf verder te zoeken. Ook kunt u een vakantieplan aanvraagen. Als u (zonder extra kosten) een plan op maat wenst voor uw vakantie in deze Noord Engelse stad, dan is dat mogelijk. Op basis van uw budget, gewenste mate van luxe en manier van reizen krijgt u een gepersonaliseerde pagina met te boeken accommodatie(s):


Hotel in York Cottage in Engeland

Kerst vieren in een andere Britse stad?

Kerstmarkten in Groot-BrittanniëBijvoorbeeld:

Hyde Park Winter Wonderland in Londen

Kerst in Bath - Somerset

Kerst in Chester - Cheshire

Edinburgh's Christmas in SchotlandWilt u meerdere markten bezoeken?

Op rondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië