Kathedraalstad Worcester in Worcestershire - Engeland

Worcester Cathedral in Engeland Grayfriar's House in Worcester Boeken Elgar's Birthplace in Worcesterrshire, Cotswolds Malverns Hills in Worcestershire, Engeland Witley Court in Worcesterrshire, Cotswolds Hanbury Hall in Worcestershire Great Malvern in Worcestershire, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWorcester Guildhall in Engeland

Worcester is een historische stad in het graafschap Worcestershire. Het ligt in de westelijke helft van Engeland en kent ook enkele mooie bezienswaardigheden waaronder de prachtige oude kathedraal maar ook het Museum of Royal Worcester. De stad is namelijk zeer zeker ook bekend om haar porselein. In het museum vind u de grootste collectie Worcester porselein ter wereld. Het pand is gevestigd te midden van de oude Victoriaanse fabrieken. Ook is er een museum waar u kunst kunt bekijken en zijn er twee middeleeuwse gebouwen te bezichtigen. De eerste is The Commandery dat in de 17e eeuw het hoofdkwartier was van de Royalisten. In de buurt van de stad vond namelijk de cruciale slag plaats in de Engelse Burgeroorlog (17e eeuw). Het prachtige (deels) houten Greyfriar's House van de National Trust staat ook in het centrum van deze plaats.

Naast de stad zelf vindt u op enkele kilometers afstand de Malvern Hills. Dit gebied heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty en daar kunt u prima wandelen. Een mooie uitvalsbasis is het kleine stadje Great Malvern waar u bijvoorbeeld naar Worcestershire Beacon, het hoogste punt in het gebied kunt lopen. Daarnaast zijn er ook andere attracties in de omgeving zoals het Elgar Birthplace Museum, de Spetchley Park Gardens, Croome Court, Witley Court en Hanbury Hall.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Worcester

Enkele bestemmingen in de buurt

Malvern Evesham Stratford

Reis plannen naar Worcester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Worcester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Worcester duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u in ongeveer een uur en 15 minuten met de trein naar Worcester, inclusief overstap. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein naar een hele hoop andere plaatsen zoals Hereford, Gloucester, Oxford en Londen (station Paddington).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

Terug naar:

→ Alles over Warwickshire en Worcestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire