Vakantie in Worcester - Worcestershire

Worcester Cathedral in Engeland Grayfriar's House in Worcester Elgar's Birthplace in Worcesterrshire, Cotswolds Malverns Hills in Worcestershire, Engeland Witley Court in Worcesterrshire, Cotswolds Hanbury Hall in Worcestershire Great Malvern in Worcestershire, Engeland Rondreis per trein door West Engeland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
Worcester Guildhall in Engeland

Worcester is een historische stad in het graafschap Worcestershire. Het ligt in de westelijke helft van Engeland en kent ook enkele mooie bezienswaardigheden waaronder de prachtige oude kathedraal maar ook het Museum of Royal Worcester. De stad is namelijk zeer zeker ook bekend om haar porselein. In het museum vind u de grootste collectie Worcester porselein ter wereld. Het pand is gevestigd te midden van de oude Victoriaanse fabrieken. Ook is er een museum waar u kunst kunt bekijken en zijn er twee middeleeuwse gebouwen te bezichtigen. De eerste is de The Commandery dat in de 17e eeuw het hoofdkwartier was van de Royalisten. In de buurt van de stad vond namelijk de cruciale slag plaats in de Engelse Burgeroorlog (17e eeuw). Het prachtige (deels) houten Greyfriar's House van de National Trust staat ook in het centrum van deze plaats.

Naast de stad zelf vindt u op enkele kilometers afstand de Malvern Hills. Dit gebied heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty en daar kunt u prima wandelen. Een mooie uitvalsbasis is het kleine stadje Great Malvern waar u bijvoorbeeld naar Worcestershire Beacon, het hoogste punt in het gebied kunt lopen. Daarnaast zijn er ook andere attracties in de omgeving zoals het Elgar Birthplace Museum, de Spetchley Park Gardens, Croome Court, Witley Court en Hanbury Hall.

De locatie van Worcester

Enkele bestemmingen in de buurt

Malvern Evesham Stratford

Mogelijkheden om naar Worcester te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Worcester te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Worcester duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3 uur 45 minuten rijden. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u in ongeveer een uur en 15 minuten met de trein naar Worcester, inclusief overstap. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein naar een hele hoop andere plaatsen zoals Hereford, Gloucester, Oxford en Londen (station Paddington).


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Boot Hoek Holland - Harwich Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland
Terug naar:

→ Warwickshire & Worcestershire
→ Accommodatie in dit gebied