Kerstsfeer proeven in het historische Edinburgh

Kerstmarkt in Edinburgh, Schotland Sneeuw in Edinburgh, Schotland Boeken Luxe hotel in landelijk Engeland

Edinburgh's Christmas: 17 november 2019 tot 5 januari 2020

Als u kerst wilt vieren vóór of tijdens de kerstperiode dan is een bezoek aan het jaarlijkse kerstfestijn Edinburg's Christmas in de Schotse hoofdstad een idee. Dit is een gezellig kerstevenement waarbij u op verschillende locaties in het centrum (maar vlakbij elkaar) van de kerstsfeer kunt proeven. Aan George Street vindt u de kerstmarkt met al haar stalletjes. In de East Princes Street Gardens zijn verschillende attracties waaronder Santaland, een reuzenrad en ook wat kraampjes. Op St Andrews Square staat dan nog een ijsbaan. Allemaal dicht bij elkaar dus u kunt alles wandelend bereiken.

Dit evenement duurt ongeveer 6 weken dus u heeft alle tijd om het te bezoeken. Let op: het evenement is elke dag geopend maar houdt u er rekening mee dat de meeste locaties op de 1e kerstdag gesloten zijn. Vanaf de tweede kerstdag is alles weer open voor bezoekers.

Edinburgh's Christmas

Op de volgende tabbladen zijn enkele hotels en appartementen uitgelicht rondom de locaties. Kijkt u overigens op de volgende pagina om de mogelijkheden te bekijken om per trein, vliegtuig of zelfs veerboot naar Edinburgh te reizen. Er varen geen veerboten naar de hoofdstad van Schotland maar wel naar Newcastle in Noord Engeland. Gaat u vliegen: dan kunt u op Edinburgh Airport de bus of tram pakken naar St Andrews Square. De tram rijdt elke 7 minuten. Dat is dus vlakbij de markten en attracties, vlakbij drie van de uitgelichte accommodaties en vlakbij treinstation Waverley.


Meer informatie over Edinburgh

En ook: Tramlijn in Edinburgh | Buslijnen in Edinburgh


1. The Inn Place - Cockburn Street

herberg kent

The Inn Place is een 4 sterren accommodatie in Cockburn Street, pal in het centrum van Edinburgh en op een paar minuten lopen van treinstation Waverley. Voor dat station stoppen ook bussen die vele stadsdelen bereizen en ook het tramstation waar de trams vanaf de luchthaven stoppen bevindt zich hier dicht in de buurt. Dit hotel biedt tweepersoonskamers zonder ontbijt maar ook goedkopere sobere slaapzalen voor grotere groepen mensen. U zit hier in de zogenaamde Old Town, het middeleeuwse stadsgedeelte met in de buurt de Royal Mile, het oude kasteel, het paleis, parlement en ook Holryood Park is niet ver weg. De kerstmartken en attracties zoals op het vorige tabblad beschreven zijn met 5 a 15 minuten wandelen te bezoeken.


Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 150 euro per nacht.

Prijs per privé-slaapzaal (6 personen): vanaf ongeveer 180 euro per nacht.

Prijs per privé-slaapzaal (8 personen): vanaf ongeveer 390 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: Edinburgh

2. Princes Street Suites - Princes Street

herberg kent

De Princes Street Suites (4 sterren) bevinden zich in een fraai pand binnen het oude centrum van Edinburgh. U zit hier vlakbij het (hoofd)treinstation Waverley, bij het tramstation St Andrews Square en bij de voet van Calton Hill vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. U zit hier ook vlakbij locaties als de winkelstraat Princes Street, de Royal Mile, Edinburgh Castle en al haar andere historische attracties en mooie straatjes. De kerstmarkt en aanverwante attracties bevinden zich ook allemaal op korte loopafstand.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 190 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 230 euro per nacht.

Prijs per appartement (6 personen): vanaf ongeveer 340 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: Edinburgh

3. The Principal Edinburgh - George Street

herberg kent

De Principal aan George Street in het centrum van Edinburgh is een 5 sterren hotel dat gesitueerd is in een prachtig 18e eeuws pand. Dit is voor mensen die echt van luxe en stijlvolle accommodaties houden. U zit hier onder andere vlakbij de Princes Street, de Royal Mile, Edinburgh Castle, het treinstation Waverley en al haar andere historische attracties en mooie straatjes. Is deze accommodatie volgeboekt op deze data? Dan is The Principal Charlotte Square een andere fraaie 5 sterren accommodatie. Ook die staat in de buurt van het centrum maar ietsje verder weg. Als u de deur uitstapt dan zit u vrij dicht bij de kerstmarkt want die staat immers hier in George Street maar dan wat westelijker. De andere kerstlocaties vindt u nog dichter bij het hotel.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 270 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, baggageopslag en fitnessruimte.


Meer info over en hotels in: Edinburgh

4. The Knight Residence - Lauriston Street

herberg kent

The Knight Residence is een appartementencomplex met 5 sterren maar staat iets buiten het centrum. Lopen vanaf het trein of tramstation in het centrum is niet praktisch. U kunt echter de bus pakken vanaf de brug bij treinstation Waverley. Buslijnen 23 en 27 brengen u naar haltes op een klein aantal minuten lopen van uw appartement aan Lauriston Street. Als u gaat vliegen is het ook mogelijk om op het vliegveld de Airlink 100 (bus) te nemen en uit te stappen bij Shandwick Place. Daarna de rest wandelend afleggen: 10 a 15 minuten.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 160 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 180 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: Edinburgh

Zelf zoeken naar hotels of een plan op maat

U heeft al gezien dat de meeste uitgelichte accommodaties op de vorige tabbladen best prijzig zijn. Er zijn goedkopere alternatieven maar wel vaak wat verder van het centrum af. Kijkt u hieronder als u zelf op zoek wilt gaan naar een hotel of appartement in Edinburgh of vraag een vakantieplan aan. Als u (zonder extra kosten) een plan op maat wenst voor uw vakantie in de hoofdstad van Schotland, dan is dat mogelijk. Op basis van uw budget, gewenste mate van luxe en manier van reizen krijgt u een gepersonaliseerde pagina met te boeken accommodatie(s):


Hotel in Londen Cottage in Engeland

Kerst vieren in een andere Britse stad?

Kerstmarkten in Groot-BrittanniëBijvoorbeeld:

Hyde Park Winter Wonderland in Londen

Kerst in York - North Yorkshire

Kerst in Chester - Cheshire

Kerst in Bath - SomersetWilt u meerdere markten bezoeken?

Op rondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië