Vliegtuig naar Engeland, Wales en Schotland

Hotel aan zee in Engeland Luxe hotel in landelijk Engeland Avond in Londen Universiteit in Cambridge Aan zee in Brighton Najaar in York Avond in Edinburgh

Met het vliegtuig naar Groot-Brittannië

Er zijn een behoorlijk aantal locaties in Groot-Brittannië waar u vanaf Schiphol (of andere locaties) naartoe kunt vliegen. Vanzelfsprekend kunt u naar Londen. De hoofdstad heeft 6 luchthavens maar slechts één daarvan ligt ook daadwerkelijk in de stad zelf. Dat is het London City Airport. Verder kunt u ook naar Zuid Engeland vliegen, zoals de havenstad Southampton in Hampshire of naar de kathedraalstad Exeter in Devon. Of ga bijvoorbeeld naar Bristol of net over de grens naar Cardiff, de hoofdstad van Wales. In het midden van het land ligt bijvoorbeeld de grote stad Birmingham. Noord Engeland heeft ook verschillende luchthavens zoals die van Manchester en Liverpool. De prominente vliegvelden van Schotland liggen bij Edinburgh en Glasgow maar er gaan ook vliegtuigen naar Inverness in de Highlands. Nog meer handige info:

Luxe stadshotels in Engeland en Schotland

Treinrondreizen door Groot-Brittannië

Auto huren in Groot-Brittannië


Kaart met luchthavensHieronder ziet u de kaart met luchthavens waar u vanaf Schiphol kunt komen. Er zijn echter meer vliegvelden in de regio. Enkele voorbeelden zijn Brussel Zaventem, Rotterdam, Eindhoven en Groningen (Eelde). Vanaf Zaventem kunt u naar Heathrow, London City Airport, Bristol, Birmingham, East Midlands (Derby), Manchester, Newcastle en Edinburgh in Schotland. Vanaf Rotterdam kunt u naar het City Airport in Londen. Vanaf Eindhoven Airport zijn er vluchten naar Londen (Stansted), Manchester en Edinburgh. Vanaf Groningen (Eelde) kunt u vliegen op London Southend. → Zoek vliegtickets

Luchthavens in Londen

Er zijn 6 verschillende London Airports. U kunt daar komen vanaf Schiphol. Nederland ligt hemelsbreed relatief dichtbij de hoofdstad van Engeland dus de duur zal een uur of soms wat langer zijn. Vanaf elk vliegveld kunt u met het openbaar vervoer naar Londen afreizen. Niet alle 6 liggen in de stad zelf. Dat geldt wel voor het City Airport en Heathrow ligt in het westen, nog net binnen de grenzen van Groot Londen. De andere 4 bevinden zich in het omliggende gebied. Vanaf Eindhoven kunt u naar Stansted vliegen en vanaf Groningen Airport naar Southend. Vanaf Brussel Zaventem zijn vluchten naar Heathrow en het City Airport.

Het is echter in elk geval mogelijk om efficient met trein, bus of metro naar het centrum van de hoofdstad te reizen, of mogelijk andere bestemmingen. Stansted ligt bijvoorbeeld vlakbij Cambridge en vanuit Gatwick kunt u gemakkelijk met de trein naar de badplaats Brighton aan de zuidkust van Engeland. Oxford ligt weer niet al te ver van Heathrow, net als het koninklijke Windsor. Kijk hieronder voor enkele logische bestemmingen vanaf één van net genoemde luchthavens:

City of Westminster Richmond Brighton

Windsor Oxford Cambridge

Luchthavens in Zuid Engeland en Wales

Het Southampton Airport ligt in het zuiden van het land, bij de stad Southampton. Dat ligt in het graafschap Hampshire en niet ver van zowel de zee, het South Downs National Park en ook het New Forest National Park. Zoekt u een vlucht naar zuidwest Engeland dan kunt u bijvoorbeeld het vliegtuig naar Exeter pakken. Dat bevindt zich in het graafschap Devon. U zit hier in de buurt van verschillende mooie kustgebieden zoals de Jurassic Coast en de Engelse Riviera, en ook van het Dartmoor National Park en het Exmoor National Park. Het Bristol Airport ligt vlakbij de behoorlijk grote stad Bristol, ook in het zuidwesten van het land. Naast de stad zelf ligt het ook vlakbij enkele prachtige gebieden zoals de Mendip Hills en vooral ook de Cotswolds. Befaamd is ook de stad Bath in het graafschap Somerset. Dat ligt vlakbij Bristol. Het Cardiff Airport (Rhoose) ligt even buiten Cardiff, de hoofdstad van Wales. Naast de stad vindt u hier in deze regio ook twee nationale parken, te weten de bergachtige Brecon Beacons en de Pembrokeshire Coast in het zuidwesten van het land.

Enkele mogelijke vakantiegebieden

Kent Dorset Devon

Somerset Cotswolds Wye Valley

Luchthavens in Midden -en Oost Engeland

Er zijn vluchten naar de stad Norwich in het graafschap Norfolk. Dit ligt in het oosten van het land en bevindt zich bijvoorbeeld vlakbij de natuur van het Broads National Park en in de buurt van de Norfolk Coast. Het Humberside Airport ligt redelijk in de buurt van de havenstad Hull maar dan aan de andere kant van de rivier de Humber. Het ligt centraal voor een bezoek aan de graafschappen East Yorkshire en Lincolnshire. Zo vindt u hier bijvoorbeeld ook de kathedraalstad Lincoln. Het East Midlands Airport ligt in centraal Engeland, vlakbij een drietal steden, namelijk Nottingham, Derby en Leicester. Zo kunt u dus bijvoorbeeld het historische Nottingham bezoeken maar u zit hier ook redelijk in de buurt van het Peak District National Park. Birmingham is de tweede stad van Groot-Brittannië en ligt in de West Midlands. Het heeft haar eigen luchthaven, gesitueerd een eindje buiten de stad zoals dat meestal het geval is. Naast dit verstedelijkte gebied vindt u er in de buurt ook rustigere streken met natuur en historische stadjes zoals de graafschappen Warwickshire en Worcestershire.

Enkele mogelijke vakantiegebieden

Cambridge Norfolk Nottinghamshire

Lincolnshire Cotswolds Warwickshire

Luchthavens in Noord Engeland

Het Liverpool John Lennon Airport is de luchthaven van de bekende havenstad in het noordwesten van het land. Vakantiebestemmingen hier direct in de buurt zijn uiteraard Liverpool zelf maar populair is ook de historische stad Chester met zijn houten vakwerkhuizen in het centrum. Het Manchester Airport ligt in de buurt van de gelijknamige stad Manchester. Naast de stad zelf zit u hier ook in de buurt van de heuvels van het Peak District, een prima wandelgebied. Het Leeds Bradford Airport is te vinden in het graafschap West Yorkshire, zoals de naam al aangeeft in de buurt van de steden Leeds en Bradford. Daarnaast ligt niet ver ten noordwesten van deze plek het mooie heuvelachtige Yorkshire Dales National Park en ook de mooie steden Harrogate en York vindt u in deze regio. Het Durham Tees Valley Airport ligt vlakbij Darlington en zou een mogelijkheid kunnen zijn als u het graafschap Durham of misschien naar de North York Moors wilt reizen. Het Newcastle Airport bevindt zich in noordoost Engeland, niet ver van de stad Newcastle in het graafschap Tyne and Wear. De stad zelf kan de eindbestemming zijn maar hier in de buurt zijn ook mooie gebieden te vinden zoals de Northumberland Coast en de wereldberoemde Muur van Hadrianus.

Enkele mogelijke vakantiegebieden

Merseyside Greater Manchester North York Moors

West Yorkshire County Durham Northumberland

Luchthavens in Schotland

Het Edinburgh Airport bevindt zich vlakbij de hoofdstad van Schotland. De eindbestemming kan het prachtige historische Edinburgh zijn of misschien wel andere gebieden in de buurt zoals de Scottish Borders of het raadsgebied Fife wat noordelijker. Het Glasgow Airport ligt vlakbij het stadje Paisley in Renfrewshire en iets verder van Glasgow, de grootste stad van het land. Niet ver ten noorden van de stad ligt het bergachtige Loch Lomond & the Trossachs National Park waar u van de natuur kunt genieten. Neemt u een vlucht naar Aberdeen dan komt u aan in het noordoostelijke deel van het land. U kunt een bezoek brengen aan deze havenstad of aan het omliggende platteland van Aberdeenshire of wat verder weg in Moray en Angus. U kunt ook naar de hoofdstad van de Highlands vliegen, dat is Inverness. Deze kleinere stad ligt aan het noordelijke uiteinde van de Great Glen, vlakbij het beroemde Loch Ness en ook in de buurt van verschillende prachtige berglandschappen waaronder het Cairngorms National Park.

Enkele mogelijke vakantiegebieden

Edinburgh Glasgow Fife

Aberdeenshire West Highlands Great Glen
Andere vervoersmogelijkheden:

Met de trein naar Engeland
Met de veerboot naar Engeland