Helmsley, Howardian Hills en North York Moors

Helmsley Castle in Engeland Het dorp Helmsley in North Yorkshire, Engeland Boeken Rievaulx Abbey in Yorkshire Sutton Bank in de North York Moors Coxwold in North Yorkshire Hovingham in North Yorkshire, Engeland Castle Howard in Yorkshire Blakey Ridge in het North York Moors National Park, Engeland Pickering Castle in North Yorkshire Thornton-le-Dale in North Yorkshire Hutton-le-Hole in North Yorkshire

InformatieHelmsley in Yorkshire, Engeland

Helmsley is een dorp in noordoost Engeland. Het ligt in het graafschap Nort Yorkshire en net binnen het North York Moors National Park. Enkele kilometers ten westen van deze plaats vindt u tevens een bezoekerscentrum van het nationale park. Dat staat bij Sutton Bank, een heuvel die ook wel bekend staat als Roulston Scar en die prima uitzichten verschaft over het omliggende landschap. In de omgeving kunt u dus prima wandelen, bijvoorbeeld ook langs de meerdaagse wandelroute de Cleveland Way, die hier begint of eindigt.

Naast de natuur en de wandelmogelijkheden vindt u hier ook de overblijfselen van Helmsley Castle en iets verder weg nog meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Rievaulx Abbey en Nunnington Hall. Nog iets verder weg ligt het stadje Pickering waar u een kasteelruïne zult vinden, evenals een historisch museum. Ook kunt u daar op een stoomtrein stappen voor een ritje door de North York Moors. De meest imposante bezienswaardigheden qua gebouw is waarschijnlijk Castle Howard, gesitueerd in de Howardian Hills.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Helmsley? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige hotels in North Yorkshire


Wandelen vanuit Helmsley

Deze plaats is het begin of eind van de Cleveland Way, een mooie meerdaagse wandelroute door het nationale park. Ook kunt u vanaf hier bijvoorbeeld een redelijk lange wandeling naar de prachtige Rievaulx Abbey maken waar een mooi uitzichtspunt is. Dat geldt ook voor de net al genoemde Sutton Bank ten westen van hier. Als u wat dieper de North York Moors intrekt dan kunt u denken aan een route naar Blakey Ridge om van uitzichten over het omliggende land te genieten.

Cleveland Way | Routes North York Moors


De locatie van Helmsley

Enkele bestemmingen in de buurt

Pickering Danby York

Reis plannen naar Helmsley

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Helmsley te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit net zo lang duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors