Helmsley, Howardian Hills en North York Moors

Helmsley Castle in Engeland Het dorp Helmsley in North Yorkshire, Engeland Boeken Rievaulx Abbey in Yorkshire Sutton Bank in de North York Moors Coxwold in North Yorkshire Hovingham in North Yorkshire, Engeland Castle Howard in Yorkshire Blakey Ridge in het North York Moors National Park, Engeland Pickering Castle in North Yorkshire Thornton-le-Dale in North Yorkshire Hutton-le-Hole in North Yorkshire

InformatieHelmsley in Yorkshire, Engeland

Helmsley is een dorp in noordoost Engeland. Het ligt in het graafschap Nort Yorkshire en net binnen het North York Moors National Park. Enkele kilometers ten westen van deze plaats vindt u tevens een bezoekerscentrum van het nationale park. Dat staat bij Sutton Bank, een heuvel die ook wel bekend staat als Roulston Scar en die prima uitzichten verschaft over het omliggende landschap. In de omgeving kunt u dus prima wandelen, bijvoorbeeld ook langs de meerdaagse wandelroute de Cleveland Way, die hier begint of eindigt.

Naast de natuur en de wandelmogelijkheden vindt u hier ook de overblijfselen van Helmsley Castle en iets verder weg nog meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Rievaulx Abbey en Nunnington Hall. Nog iets verder weg ligt het stadje Pickering waar u een kasteelruïne zult vinden, evenals een historisch museum. Ook kunt u daar op een stoomtrein stappen voor een ritje door de North York Moors. De meest imposante bezienswaardigheden qua gebouw is waarschijnlijk Castle Howard, gesitueerd in de Howardian Hills.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Helmsley? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige hotels in North Yorkshire


Wandelen vanuit Helmsley

Deze plaats is het begin of eind van de Cleveland Way, een mooie meerdaagse wandelroute door het nationale park. Ook kunt u vanaf hier bijvoorbeeld een redelijk lange wandeling naar de prachtige Rievaulx Abbey maken waar een mooi uitzichtspunt is. Dat geldt ook voor de net al genoemde Sutton Bank ten westen van hier. Als u wat dieper de North York Moors intrekt dan kunt u denken aan een route naar Blakey Ridge om van uitzichten over het omliggende land te genieten.

Cleveland Way | Routes North York Moors


De locatie van Helmsley

Enkele bestemmingen in de buurt

Pickering Danby York

Mogelijkheden om naar Helmsley te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Helmsley te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Dan kunt u de veerboot van Rotterdam naar Hull nemen. Dat is een (nacht) overtocht van 12 uur. Vanaf die haven is het nog maar ongeveer 1,5 uur. Een andere mogelijkheid is de veerdienst van IJmuiden naar Newcastle. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het ook nog ongeveer 1,5 uur rijden naar het dorp.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 5 uur. U kunt niet met de trein in het dorp komen maar u kunt er wel gebruik maken met de bus, bijvoorbeeld naar York, Whitby, Scarborough, Pickering en Thirsk (de laatste alleen in de zomer).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors