Danby en het Moors Centre - North York Moors

Danby in de North York Moors, North Yorkshire Ainthorpe in North Yorkshire Esk Valley in North Yorkshire Boeken Goathland in het North York Moors National Park, Engeland Heidevelden bij Goathland in het North York Moors National Park, Engeland Grosmont in het North York Moors National Park, Engeland Roseberry Topping in het North York Moors National Park Blakey Ridge in het North York Moors National Park, Engeland Staithes in North Yorkshire Runswick Bay in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMoors National Park Centre in Danby, Yorkshire

Danby is een klein dorpje in de binnenlanden van het nationale park de North York Moors. Het ligt in de Esk Valley en het is de locatie van The Moors National Park Centre, het bezoekerscentrum van dit nationale park. Dit staat net buiten het dorp en hier vindt u tentoonstellingen, informatie, een tearoom en u kunt er ook boeken kopen (ook wandelgidsen) en wandelingen maken in de omliggende bossen. Het centrum ligt ook aan de Esk Valley Way. Ook vanuit Ainthorpe, een gehucht dat tegen Danby aan ligt kunt u er vrij eenvoudig heen wandelen. Het dorp ligt overigens ook aan een mooie spoorlijn, een traject dat u dus door het nationale park vervoert met als eindpunt het historische kuststadje Whitby, ook zeker een bezoekje waard. Die kustlijn van North Yorkshire is zeer fraai met haar pittoreske (voormalige) vissersdorpjes, het oude stadje en oude hoge kliffen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Danby.


Wandelen in Danby

Het dorp is gesitueerd in een prachtige vallei, omgeven door niet al te hoge heuvels, rivierlandschappen in de buurt en ook de karakteristieke heidevelden. Vlakbij kunt u genieten van de uitzichten en van de heidevelden op Danby Beacon. Zowel Danby als het Moors Centre bevinden zich aan de Esk Valley Way, een meerdaagse wandelroute door deze vallei in de North York Moors. Daarnaast zit u hier redelijk in de buurt van de schitterende kust waar u mooie kustpaden kunt volgen. Andere voorbeelden van mooie locaties in het nationale park waar u naartoe zou kunnen wandelen en waar u kunt genieten van fraaie uitzichten, zijn Blakey Ridge en Roseberry Topping.

Meer info: Routes North York Moors (1) | Routes North York Moors (2) | Verslag: Danby - Grosmont


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Danby

Enkele bestemmingen in de buurt

Staithes Whitby Helmsley

Reis plannen naar Danby

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Danby te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit slechts iets langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Danby heeft overigens een treinstation en dat is gesitueerd aan de mooie Esk Valley Line, de spoorlijn tussen Middlesborough en Whitby. In deze trein kunt u genieten van mooie landschappen en uitstappen in een behoorlijk aantal kleine dorpjes onderweg zoals bijvoorbeeld Lealholm, Glaisdale en Grosmont.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors