Danby en het Moors Centre - North York Moors

Danby in de North York Moors, North Yorkshire Boeken Ainthorpe in North Yorkshire Esk Valley in North Yorkshire Goathland in het North York Moors National Park, Engeland Heidevelden bij Goathland in het North York Moors National Park, Engeland Grosmont in het North York Moors National Park, Engeland Roseberry Topping in het North York Moors National Park Blakey Ridge in het North York Moors National Park, Engeland Staithes in North Yorkshire Runswick Bay in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMoors National Park Centre in Danby, Yorkshire

Danby is een klein dorpje in de binnenlanden van het nationale park de North York Moors. Het ligt in de Esk Valley en het is de locatie van The Moors National Park Centre, het bezoekerscentrum van dit nationale park. Dit staat net buiten het dorp en hier vindt u tentoonstellingen, informatie, een tearoom en u kunt er ook boeken kopen (ook wandelgidsen) en wandelingen maken in de omliggende bossen. Het centrum ligt ook aan de Esk Valley Way. Ook vanuit Ainthorpe, een gehucht dat tegen Danby aan ligt kunt u er vrij eenvoudig heen wandelen. Het dorp ligt overigens ook aan een mooie spoorlijn, een traject dat u dus door het nationale park vervoert met als eindpunt het historische kuststadje Whitby, ook zeker een bezoekje waard. Die kustlijn van North Yorkshire is zeer fraai met haar pittoreske (voormalige) vissersdorpjes, het oude stadje en oude hoge kliffen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Danby.

Wandelen vanuit Danby

Het dorp is gesitueerd in een prachtige vallei, omgeven door niet al te hoge heuvels, rivierlandschappen in de buurt en ook de karakteristieke heidevelden. Vlakbij kunt u genieten van de uitzichten en van de heidevelden op Danby Beacon. Zowel Danby als het Moors Centre bevinden zich aan de Esk Valley Way, een meerdaagse wandelroute door deze vallei in de North York Moors. Daarnaast zit u hier redelijk in de buurt van de schitterende kust waar u mooie kustpaden kunt volgen. Andere voorbeelden van mooie locaties in het nationale park waar u naartoe zou kunnen wandelen en waar u kunt genieten van fraaie uitzichten, zijn Blakey Ridge en Roseberry Topping.

Meer info: Routes North York Moors (1) | Routes North York Moors (2) | Verslag: Danby - Grosmont


De locatie van Danby

Enkele bestemmingen in de buurt

Staithes Whitby Helmsley

Mogelijkheden om naar Danby te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Danby te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 1 uur 15 minuten rijden naar het dorp.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 2 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 5,5 uur. Danby heeft overigens een treinstation en dat is gesitueerd aan de mooie Esk Valley Railway Line, de spoorlijn tussen Middlesborough en Whitby. In deze trein kunt u genieten van mooie landschappen en uitstappen in een behoorlijk aantal kleine dorpjes onderweg zoals bijvoorbeeld Lealholm, Glaisdale en Grosmont.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors