Autorondreizen in Midden Engeland

Vakantie in de Cotswolds, Engeland Vakantie in Warwick, Engeland Vakantie in Matlock Bath, Derbyshire, Engeland Peak District in Engeland Cambridge in Engeland Norfolk Coast in Engeland

Reis rond door het midden van Engeland

Het midden van Engeland is al met al minder populair dan het noorden en zeker het zuiden. Toch is er veel moois te zien, zowel in de vorm van historische steden -en stadjes als natuur. De 1e variant op deze pagina brengt u naar de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, vooral geschikt voor de liefhebber van pittoreske plaatsjes. Het zit er namelijk vol mee. In de graafschappen daaromheen zijn ook fraaie landelijke streken en vooral veel houten vakwerkhuizen. Daar staat de regio West Midlands oa. om bekend. Reis nummer 2 gaat ook naar de Cotswolds maar dan vervolgens naar gebieden in Zuid Engeland.

De 3e variant gaat naar het oosten en wel naar het historische graafschap East Anglia, een gebied met vlakke landschappen, leuke kleine badplaatsjes, beschermde kustgebieden, heel veel middeleeuwse kerkjes, imposante landgoederen en een paar oude steden waaronder het beroemde Cambridge. De 4e reis gaat naar de East Midlands. Na een bezoek aan de oude stad Lincoln volgt het sterk heuvelachtige Peak District National Park. Dat is ook een heel geschikt gebied om mooie wandelingen te maken. Daarna volgt een verblijf in het graafschap West Yorkshire waar bijvoorbeeld ook enkele leuke dorpen te vinden zijn. Kan of wilt u niet met de auto reizen? Kijk dan vooral hier verder bij de Treinrondreizen in Groot-Brittannië.

Bekijk de vier varianten

Warwickshire Hampshire


Suffolk Derbyshire