Autorondreizen in Midden Engeland

Vakantie in de Cotswolds, Engeland Kaart van Midden Engeland Vakantie in Warwick, Engeland Vakantie in Matlock Bath, Derbyshire, Engeland Peak District in Engeland Cambridge in Engeland Norfolk Coast in Engeland

1. Een gevarieerde rondreis door Midden -en Oost Engeland

Het zuiden en noorden van Engeland zijn qua vakantiebestemming vaak populairder dan het centrale deel van het land, afgezien dan van de landelijke Cotswolds met zijn pittoreske dorpjes. Er is echter wel een hele mooie rondreis te maken langs mooie dorpen, een heuvelachtig nationaal park, historische steden en stadjes, en een fraai kustgebied.

Hoe vraagt u een rondreis aan?

U kunt een plan op maat krijgen. Op basis van uw wensen maak ik een speciale pagina voor u met daarop een schema, reisinformatie, beschikbare accommodaties die u gelijk kunt boeken en andere handige info + links. Leest u hier verder hoe het precies in zijn werk gaat:

west engeland

2. Een rondreis door de Cotswolds en West Midlands

The Cotswolds is een bijzonder pittoresk gebied met een overwegend licht heuvelachtig landschap en vele fraaie uit honingkleurig gesteente opgetrokken dorpjes en stadjes. Een klein deel van het gebied ligt in de graafschappen Worcestershire en Warwickshire en daar begint de regio West Midlands. Daar zijn mooie stadjes te zien als Stratford-upon-Avon, Warwick, Ludlow en Shrewsbury. Dit is een regio met mooie houten vakwerkhuizen en ook met natuur zoals de Shropshire Hills.

De Cotswolds bevindt zich overigens op de grens van de West Midlands en Zuid Engeland dus u kunt dit gebied ook gerust combineren met gebieden aan bijvoorbeeld de zuidkust. Kijkt u in dat geval ook even (beneden) bij de 'autorondreizen in Zuid Engeland'.

cotswolds

3. Een rondreis door het Peak District National Park

Het gros van de Engelse nationale parken is gesitueerd in het zuiden of het noorden van het land maar één van de uitzonderingen is het Peak District. Dat is een populair gebied met heuvels, veel wandelmogelijkheden, een gevarieerd landschap (noord en zuid hebben een ander karakter) en ook enkele mooie stadjes, dorpen en historische landgoederen. Dit is als het ware het noorden van Midden Engeland dus u kunt het gebied ook combineren met een autorondreis door Noord Engelse gebieden. Kijkt u in dat geval ook even (beneden) bij de 'autorondreizen in Noord Engeland'.

heuvelachtig engeland

4. Een rondreis door het historische East Anglia

Het oostelijke uitsteeksel van Engeland is het historische graafschap East Anglia dat tegenwoordig is onderverdeeld in Norfolk, Suffolk en Cambridgeshire. Het ligt ter hoogte van Midden Engeland en is voornamelijk vlak te noemen. U kunt hier een rondreis maken langs een paar oude steden waaronder het beroemde Cambridge maar ook langs enkele kleine historische stadjes en dorpen, de nodige statige landgoederen, het Broads National Park en een prachtige kustlijn met enkele kliffen, kwelders, wadden en enkele badplaatsjes.

o engeland


Andere gebieden of wandelvakanties:


Autorondreizen in Zuid Engeland

Autorondreizen in Noord Engeland

Treinrondreizen in Engeland

Wandelvakanties in Engeland

Autorondreizen in Wales

Autorondreizen in Schotland

Cruisevakanties naar Groot-Brittannië