Badplaats Llandudno en Great Orme in Noord Wales

Llandudno in Noord Wales Boeken Llandudno in Noord Wales Llandudno in Noord Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales Bodnant Garden in Snowdonia, Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Cwm Idwal in Snowdonia, Wales Penrhyn Castle in Snowdonia, Wales Het eiland Anglesey in Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe badplaats in Llandudno, Wales

Llandudno is de grootste badplaats in noord Wales. U vindt er twee stranden, een promenade, een pier en een mooie baai met daaraan vast Great Orme Head, een kaap en klein schiereilandje waar u wandelend of met de tram naartoe kunt. U kunt de kaap ook 'ronden' met de auto want er ligt ook een weg. In het stadje zelf zijn ook twee musea te bezoeken, namelijk de Home Front Experience en het Llandudno Museum. Daarnaast kunt u ook de oude kopermijnen bezichtigen, dit zijn de Great Orme Mines.

Niet ver ten zuiden van hier begint het bergachtige Snowdonia National Park waar u kunt genieten van prachtige landschappen in een relatief dunbevolkt gebied. Op twee van de foto's ziet u zo ongeveer hoe er uit ziet. Het stadje Conwy bevindt zich ook behoorlijk in de buurt. Daar kunt u bijvoorbeeld het imposante middeleeuwse kasteel bezichtigen. Een andere mooie attractie in de regio is de Bodnant Garden. Als u nog wat verder zult rijden dan kunt u bijvoorbeeld het mooie Penrhyn Castle en ook het grote eiland Anglesey bezoeken. Kijkt u op deze pagina voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in Llandudno.

Wandelen in Llandudno

U kunt vanuit de badplaats wandelend naar de Great Orme en daar genieten van mooie uitzichtigen over de baai en de bergen van het nationale park. U kunt uiteraard ook de auto pakken en gaan wandelen in het Snowdonia National Park want erg ver weg ligt dat niet. Kijkt u hieronder voor verschillende suggesties.

Meer info: Routes naar de Great Orme | Routes in Snowdonia | Routes in Snowdonia (2)


De locatie van Llandudno

Enkele bestemmingen in de buurt

Conwy Betws-y-Coed Isle of Anglesey

Mogelijkheden om naar Llandudno te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Llandudno te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Llandudno duurt daarna nog ongeveer 5,5 uur. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 5 uur rijden. Een derde mogelijkheid is een veerdienst naar Hull verder in het noorden. U kunt er komen vanuit Rotterdam als Zeebrugge. Beide overtochten duren 12 uur en vinden 's nachts plaats. Vanuit deze haven is het nog ongeveer 3 uur rijden.

Als u alleen met het openbaar vervoer zou willen reizen dan kan dat eventueel ook. U zou bijvoorbeeld het vliegtuig kunnen nemen naar Manchester Airport in Engeland. Vanaf de luchthaven kunt u in ongeveer 2,5 uur rechtstreeks met de trein naar de badplaats reizen. Dat kan overigens niet de hele dag door. Op andere tijdstippen kan het zijn dat u wel moet overstappen. Het station van Llandudno is overigens het einde van een spoorlijn en vanaf hier kunt u uiteraard ook naar een aantal andere plaatsen reizen als Conwy, Betws-y-Coed, Blaenau Ffestiniog en het Engelse Chester.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales
→ Bezienswaardigheden in Noord Wales