Badplaats Llandudno en Great Orme in Noord Wales

Llandudno in Noord Wales Llandudno in Noord Wales Llandudno in Noord Wales Boeken Conwy Castle in Snowdonia, Wales Bodnant Garden in Snowdonia, Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Cwm Idwal in Snowdonia, Wales Penrhyn Castle in Snowdonia, Wales Het eiland Anglesey in Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales Rondreis per trein door Engeland en Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe badplaats in Llandudno, Wales

Llandudno is de grootste badplaats in noord Wales. U vindt er twee stranden, een promenade, een pier en een mooie baai met daaraan vast Great Orme Head, een kaap en klein schiereilandje waar u wandelend of met de tram naartoe kunt. U kunt de kaap ook 'ronden' met de auto want er ligt ook een weg. In het stadje zelf zijn ook twee musea te bezoeken, namelijk de Home Front Experience en het Llandudno Museum. Daarnaast kunt u ook de oude kopermijnen bezichtigen, dit zijn de Great Orme Mines.

Niet ver ten zuiden van hier begint het bergachtige Snowdonia National Park waar u kunt genieten van prachtige landschappen in een relatief dunbevolkt gebied. Op twee van de foto's ziet u zo ongeveer hoe er uit ziet. Het stadje Conwy bevindt zich ook behoorlijk in de buurt. Daar kunt u bijvoorbeeld het imposante middeleeuwse kasteel bezichtigen. Een andere mooie attractie in de regio is de Bodnant Garden. Als u nog wat verder zult rijden dan kunt u bijvoorbeeld het mooie Penrhyn Castle en ook het grote eiland Anglesey bezoeken. Kijkt u op deze pagina voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in Llandudno.


Wandelen in Llandudno

U kunt vanuit de badplaats wandelend naar de Great Orme en daar genieten van mooie uitzichtigen over de baai en de bergen van het nationale park. U kunt overigens ook per tram of kabelbaan naar de top van de grote kaap en daar een wandeling starten. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk de auto pakken en te gaan wandelen in het bergachtige Snowdonia National Park want erg ver weg ligt dat niet. Kijkt u hieronder voor verschillende suggesties.

Meer info: Wandelroute naar de Great Orme | Routes in Snowdonia | Routes in Snowdonia (2)


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Llandudno

Enkele bestemmingen in de buurt

Conwy Betws-y-Coed Isle of Anglesey

Reis plannen naar Llandudno

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Llandudno te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Llandudno duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter. Met het vliegtuig naar Manchester Airport is ook een optie. Vanaf de luchthaven kunt u in ongeveer 2,5 uur rechtstreeks met de trein naar de badplaats reizen. Dat kan overigens niet de hele dag door. Op andere tijdstippen kan het zijn dat u wel moet overstappen. Het station van Llandudno is overigens het einde van een spoorlijn en vanaf hier kunt u uiteraard ook naar een aantal andere plaatsen reizen als Conwy, Betws-y-Coed, Blaenau Ffestiniog en het Engelse Chester.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales