Betws-y-Coed in Snowdonia - Noord Wales

Llanrwst in Snowdonia, Wales Boeken Dolwyddelan Castle in Snowdonia, Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Cwm Idwal in Snowdonia, Wales Bodnant Garden in Snowdonia, Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBetws-y-Coed in Snowdonia, Wales

Betws-y-Coed is een dorpje in het noordoosten van het bergachtige Snowdonia National Park, noord Wales. Het ligt aan de rivier de Llugwy en bevindt zich in de Conwy Valley waar u vlakbij zeer fraaie watervallen kunt zien. Het dorp is een populaire uitvalsbasis om het nationale park te bezichtigen en het heeft daarom ook een bezoekerscentrum. Verder kunt u hier ook het Conwy Valley Railway Museum bezichtigen. Behoorlijk hier in de buurt - in Llanrwst - staat ook het historische huisje Ty Mawr Wybrnant van de National Trust, het Gwydyr Forest Park en wat verder weg het oude Dolwyddelan Castle. In Llanrwst ziet u ook één van de meest gefotografeerde locaties van noord Wales, namelijk de mooie Tu Hwnt I’r Bont Tearoom waar u uiteraard kunt genieten van een 'afternoon tea'. In de omtrek bevinden zich ook enkele meren zoals Llyn Geirionydd, Llyn Crafnant en wat verder weg Llyn Celyn en het grotere Llyn Tegid (Lake Bala). Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Betws-y-Coed.


Wandelen in Betws-y-Coed

U kunt uiteraard goed wandelen in het Snowdonia National Park. In en in de buurt van Betws-y-Coed kan dat bijvoorbeeld bij de Conwy Falls, in het grote Gwydyr Forest, bij Ty Mawr Wybrnant en bij het National Trust dorp Ysbyty Ifan.

Meer info: Llanrwst, Betws-y-Coed en Llyn Parc | Ty Mawr Wybrnant | Tyn-y-Coed


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Betws-y-Coed

Enkele bestemmingen in de buurt

Beddgelert Conwy Llangollen

Reis plannen naar Betws-y-Coed

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Betws-y-Coed te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Betws-y-Coed duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter. U zou ook kunnen vliegen op Manchester Airport in Engeland. Vanaf de luchthaven kunt u binnen 3,5 uur met de trein naar het dorp reizen. Onderweg moet u dan wel overstappen in Llandudno Junction. Voorbeelden van andere bestemmingen langs deze spoorllijn zijn Llanrwst, Doldwyddelan en Roman Bridge.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales