Betws-y-Coed in Snowdonia - Noord Wales

Llanrwst in Snowdonia, Wales Boeken Dolwyddelan Castle in Snowdonia, Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Cwm Idwal in Snowdonia, Wales Bodnant Garden in Snowdonia, Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBetws-y-Coed in Snowdonia, Wales

Betws-y-Coed is een dorpje in het noordoosten van het bergachtige Snowdonia National Park, noord Wales. Het ligt aan de rivier de Llugwy en bevindt zich in de Conwy Valley waar u vlakbij zeer fraaie watervallen kunt zien. Het dorp is een populaire uitvalsbasis om het nationale park te bezichtigen en het heeft daarom ook een bezoekerscentrum. Verder kunt u hier ook het Conwy Valley Railway Museum bezichtigen. Behoorlijk hier in de buurt - in Llanrwst - staat ook het historische huisje Ty Mawr Wybrnant van de National Trust, het Gwydyr Forest Park en wat verder weg het oude Dolwyddelan Castle. In Llanrwst ziet u ook één van de meest gefotografeerde locaties van noord Wales, namelijk de mooie Tu Hwnt I’r Bont Tearoom waar u uiteraard kunt genieten van een 'afternoon tea'. In de omtrek bevinden zich ook enkele meren zoals Llyn Geirionydd, Llyn Crafnant en wat verder weg Llyn Celyn en het grotere Llyn Tegid (Lake Bala). Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Betws-y-Coed.

Wandelen in Betws-y-Coed

U kunt uiteraard goed wandelen in het Snowdonia National Park. In en in de buurt van Betws-y-Coed kan dat bijvoorbeeld bij de Conwy Falls, in het grote Gwydyr Forest, bij Ty Mawr Wybrnant en bij het National Trust dorp Ysbyty Ifan.

Meer info: Llanrwst, Betws-y-Coed en Llyn Parc | Ty Mawr Wybrnant | Tyn-y-Coed


De locatie van Betws-y-Coed

Enkele bestemmingen in de buurt

Beddgelert Conwy Llangollen

Mogelijkheden om naar Betws-y-Coed te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Betws-y-Coed te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Betws-y-Coed duurt daarna nog ongeveer 5,5 uur. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 5 uur rijden. Een derde mogelijkheid is een veerdienst naar Hull verder in het noorden. U kunt er komen vanuit Rotterdam als Zeebrugge. Beide overtochten duren 12 uur en vinden 's nachts plaats. Vanuit deze haven is het nog ongeveer 3 uur 15 minuten rijden.

Als u alleen met het openbaar vervoer zou willen reizen dan kan dat eventueel ook. U zou bijvoorbeeld het vliegtuig kunnen nemen naar Manchester Airport in Engeland. Vanaf de luchthaven kunt u binnen 3,5 uur met de trein naar het dorp reizen. Onderweg moet u dan wel overstappen in Llandudno Junction. Voorbeelden van andere bestemmingen langs deze spoorllijn zijn Llanrwst, Doldwyddelan en Roman Bridge. Daarnaast kunt u vanuit Betws-y-Coed ook met de bus reizen, onder andere naar Llandudno, Conwy, Bodnant Garden, Llanrwst, Pen-y-Pas en Llanberis.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales
→ Bezienswaardigheden in Noord Wales