Llangollen en de Dee Valley in Noord Wales

Het stadje Llangollen in Noord Wales Llangollen in de Dee Valley Het stadje Llangollen in Wales Llangollen Railwayin Noord Wales Castell Dinas Bran in Llangollen, Noord Wales Dee Valley in Noord Wales Boeken Moel Famau in Wales Rug Chapel in Wales Pontcysyllte Aqueduct in Wales Chirk Castle in Wales Erdigg House in Wales Chester in Engeland Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenLlangollen in Wales

Llangollen is klein stadje in noordoost Wales en heeft ongeveer 3 duizend inwoners. Het is gesitueerd in een fraaie omgeving en heeft tevens enkele historische bezienswaardigheden. Bezoek het lokale museum, het motormuseum, het historische huis Plas Newydd of klim naar de overblijfselen van Castell Dinas Bran om van de uitzichten te genieten. Daarnaast kunt u ook een ritje maken met een stoomtrein, een traject van 16 kilometer van de Llangollen Railway. Het dorp bevindt zich in de Dee Valley Area of outstanding Natural Beauty dat grenst aan de Clwydian Range. Er is dus het nodige natuurschoon in de omgeving. Ook ligt deze plaats aan de rivier de Dee en aan het Llangollen Canal dat gebruikt wordt door 'narrowboats', de typische smalle kanaalboten. In de buurt kunt u ook ook de kleine Rug Chapel bezichtigen.

Het gebied en met de name de kanalen en aquaducten rondom het dorp heeft de status van werelderfgoed. Dat is het gebied rondom het Pontcysyllte Aqueduct en daar behoren ook de Horseshoe Falls even ten westen van Llangollen toe. In de buurt kunt u ook Chirk Castle en het eveneens historische Erdigg House bezoeken. Als u in het noordoosten de grens met Engeland oversteekt dan komt u al snel in Chester, een stad met fraaie houten vakwerkhuizen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Llangollen.

Wandelen bij Llangollen

De Dee Valley is uiteraard een geschikt gebied om in te wandelen. U kunt hier onder andere de 24 kilometer lange Dee Valley Way lopen. Dat is een wandelroute tussen Llangollen en Corwen in het westen. Verder noordwaarts gaat liggen de heuvels van de Clwydian Range. Moel Famau is de hoogste heuvel in dat gebied.

Meer info: Dee Valley Way | Routes in de Clwydian Range en de Dee Valley


De locatie van Llangollen

Enkele bestemmingen in de regio

Chester Shrewsbury Betws-y-Coed

Mogelijkheden om naar Llangollen te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Llangollen te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Llangollen duurt daarna nog ongeveer 4 uur 45 minuten. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 4 uur 15 minuten rijden. Een derde mogelijkheid is een veerdienst naar Hull verder in het noorden. U kunt er komen vanuit Rotterdam als Zeebrugge. Beide overtochten duren 12 uur en vinden 's nachts plaats. Vanuit deze haven is het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden.

Llangollen heeft geen treinstation aan het nationale spoorwegnetwerk maar u kunt er wel een ritje maken met een stoomlocomotie. Dit is de Llangollen Railway. In het dorp kunt u ook gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Wrexham, Chirk, Bala, Dolgellau en Barmouth.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales
→ Bezienswaardigheden in Noord Wales