Llangollen en de Dee Valley in Noord Wales

Het stadje Llangollen in Noord Wales Llangollen in de Dee Valley Het stadje Llangollen in Wales Llangollen Railwayin Noord Wales Castell Dinas Bran in Llangollen, Noord Wales Dee Valley in Noord Wales Boeken Moel Famau in Wales Rug Chapel in Wales Pontcysyllte Aqueduct in Wales Chirk Castle in Wales Erdigg House in Wales Chester in Engeland Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenLlangollen in Wales

Llangollen is klein stadje in Noord Wales en heeft ongeveer 3 duizend inwoners. Het is gesitueerd in een fraaie omgeving en heeft tevens enkele historische bezienswaardigheden. Bezoek het lokale museum, het motormuseum, het historische huis Plas Newydd of klim naar de overblijfselen van Castell Dinas Bran om van de uitzichten te genieten. Daarnaast kunt u ook een ritje maken met een stoomtrein, een traject van 16 kilometer van de Llangollen Railway. Het dorp bevindt zich in de Dee Valley Area of outstanding Natural Beauty dat grenst aan de Clwydian Range. Er is dus het nodige natuurschoon in de omgeving. Ook ligt deze plaats aan de rivier de Dee en aan het Llangollen Canal dat gebruikt wordt door 'narrowboats', de typische smalle kanaalboten. In de buurt kunt u ook ook de kleine Rug Chapel bezichtigen.

Het gebied en met de name de kanalen en aquaducten rondom het dorp heeft de status van werelderfgoed. Dat is het gebied rondom het Pontcysyllte Aqueduct en daar behoren ook de Horseshoe Falls even ten westen van Llangollen toe. In de buurt kunt u ook Chirk Castle en het eveneens historische Erdigg House bezoeken. Als u in het noordoosten de grens met Engeland oversteekt dan komt u al snel in Chester, een stad met fraaie houten vakwerkhuizen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Llangollen.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen bij Llangollen

De Dee Valley is uiteraard een geschikt gebied om in te wandelen. U kunt hier onder andere de 24 kilometer lange Dee Valley Way lopen. Dat is een wandelroute tussen Llangollen en Corwen in het westen. Verder noordwaarts gaat liggen de heuvels van de Clwydian Range. Moel Famau is de hoogste heuvel in dat gebied.

Meer info: Dee Valley Way | Routes in de Clwydian Range en de Dee Valley


De locatie van Llangollen

Enkele bestemmingen in de regio

Chester Shrewsbury Betws-y-Coed

Reis plannen naar Llangollen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Llangollen te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Llangollen duurt daarna nog minimaal 4 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales