Conwy aan de rand van Snowdonia in Wales

Het stadje Conwy in Noord Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales Conwy Bay in Noord Wales Boeken Bodnant Garden in Snowdonia, Wales Het dorp Betws-y-Coed in Snowdonia, Wales Dolwyddelan Castle in Snowdonia, Wales Llandudno in Noord Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Penrhyn Castle in Snowdonia, Wales Het eiland Anglesey in Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales Rondreis per trein door Engeland en Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenConwy Castle in Wales

Conwy is een stadje in noord Wales, niet ver van zee. Het heeft ongeveer 15 duizend inwoners, ligt aan de gelijknamige rivier en grenst pal aan het noordelijke gedeelte van het bergachtige Snowdonia National Park. De beroemde bezienswaardigheid hier is het oude en imposante Conwy Castle dat tot het werelderfgoed behoort. Daarnaast kunt u hier ook andere historische locaties bezoeken, namelijk de historische huizen Plas Mawr en Aberconwy House, de mooie hangbrug (+ bijbehorende tolhuis) en het 'Smallest House in Great Britain'. De liefhebber van antiek die graag op tv Salvage Hunters kijkt zou hier ook eens heen willen gaan. Hier staat sinds niet al te lange tijd een antiekwinkel van Drew Pritchard, de antiekdealer uit de serie. U vindt die in de high street van Conwy. Leuke locaties vrij dicht in de buurt van het stadje zijn de badplaats Llandudno waar u van de zee kunt genieten, de prachtige Bodnant Garden en de de Conwy Water Gardens. Historische locaties wat verder weg zijn Penrhyn Castle, Bodelwyddan Castle en Dolwyddelan Castle. Het grote eiland Anglesey (met auto te bereiken) ligt overigens ook redelijk in de buurt.


Wandelen in Snowdonia

U kunt uiteraard gaan wandelen in het Snowdonia National Park dat pal ten zuiden van het stadje begint. Relatief in de buurt vindt u de bergketens Carneddau en Glyderau. Dat is een noordelijk deel van het nationale park dat beheerd wordt door de National Trust. Hier bevindt zich bijvoorbeeld ook Cwm Idwal, een zeer fraaie locatie. Het is een zogenaamd keteldal, een halfcirkelvormige vallei met daarin een klein meertje en daarboven de berg Y Garn. Maar het spreekt voor zich dat er veel meer mooie locaties zijn om te wandelen.

Meer info: Routes in Snowdonia | Routes in Snowdonia (2)


Gebruik maken van service?

U kunt via deze pagina uiteraard zelf uw accommodaties boeken, er is veel keus. Door via Groot-Brittannië Liefhebbers bij booking.com te boeken beloont u tevens de grote inzet die al jarenlang in deze website gestopt wordt. Ik dank u bij voorbaat. U kunt ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief reisinformatie, bestemmingsinfo en te boeken accommodaties. Ook in te zien tijdens uw vakantie/rondreis. Heeft u interesse? Lees in dat geval hieronder verder:


Cottage in Engeland GBDe locatie van Conwy

Enkele bestemmingen in de buurt

Llandudno Betws-y-Coed Caernarfon

Reis plannen naar Conwy

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Conwy te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Conwy duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter. Met het vliegtuig naar Manchester Airport is ook een optie. Vanaf de luchthaven kunt u ongeveer in 2,5 uur met de trein naar het stadje reizen. Onderweg moet u dan wel overstappen in Llandudno Junction. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar een aantal andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Blaenau Ffestiniog, Betws-y-Coed, Bangor, Holyhead en het Engelse Chester.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales