Conwy aan de rand van Snowdonia in Wales

Het stadje Conwy in Noord Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales Conwy Bay in Noord Wales Boeken Bodnant Garden in Snowdonia, Wales Llandudno in Noord Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Cwm Idwal in Snowdonia, Wales Llanrwst in Snowdonia, Wales Dolwyddelan Castle in Snowdonia, Wales Penrhyn Castle in Snowdonia, Wales Het eiland Anglesey in Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenConwy Castle in Wales

Conwy is een stadje in noord Wales, niet ver van zee. Het heeft ongeveer 15 duizend inwoners, ligt aan de gelijknamige rivier en grenst pal aan het noordelijke gedeelte van het bergachtige Snowdonia National Park. De beroemde bezienswaardigheid hier is het oude en imposante Conwy Castle dat tot het werelderfgoed behoort. Daarnaast kunt u hier ook andere historische locaties bezoeken, namelijk de historische huizen Plas Mawr en Aberconwy House, de mooie hangbrug (+ bijbehorende tolhuis) en het 'Smallest House in Great Britain'. Locaties vrij dicht in de buurt zijn de badplaats Llandudno waar u van de zee kunt genieten, de prachtige Bodnant Garden en de de Conwy Water Gardens. Historische locaties wat verder weg zijn Penrhyn Castle, Bodelwyddan Castle en Dolwyddelan Castle. Het grote eiland Anglesey (met auto te bereiken) ligt overigens ook redelijk in de buurt.

Wandelen in Snowdonia

U kunt uiteraard gaan wandelen in het Snowdonia National Park dat pal ten zuiden van het stadje begint. Relatief in de buurt vindt u de bergketens Carneddau en Glyderau. Dat is een noordelijk deel van het nationale park dat beheerd wordt door de National Trust. Hier bevindt zich bijvoorbeeld ook Cwm Idwal, een zeer fraaie locatie. Het is een zogenaamd keteldal, een halfcirkelvormige vallei met daarin een klein meertje en daarboven de berg Y Garn. Maar het spreekt voor zich dat er veel meer mooie locaties zijn om te wandelen.

Meer info: Routes in Snowdonia | Routes in Snowdonia (2)


De locatie van Conwy

Enkele bestemmingen in de buurt

Llandudno Betws-y-Coed Caernarfon

Mogelijkheden om naar Conwy te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Conwy te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Conwy duurt daarna nog ongeveer 5,5 uur. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 5 uur rijden. Een derde mogelijkheid is een veerdienst naar Hull verder in het noorden. U kunt er komen vanuit Rotterdam als Zeebrugge. Beide overtochten duren 12 uur en vinden 's nachts plaats. Vanuit deze haven is het nog ongeveer 3 uur rijden.

Als u alleen met het openbaar vervoer zou willen reizen dan kan dat eventueel ook. U zou bijvoorbeeld het vliegtuig kunnen nemen naar Manchester Airport in Engeland. Vanaf de luchthaven kunt u ongeveer in 2,5 uur met de trein naar het stadje reizen. Onderweg moet u dan wel overstappen in Llandudno Junction. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar een aantal andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Blaenau Ffestiniog, Betws-y-Coed, Bangor, Holyhead en het Engelse Chester. U kunt ook gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Llandudno, Betws-y-Coed en de Bodnant Garden.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales
→ Bezienswaardigheden in Noord Wales