Caernarfon aan de rand van Snowdonia - Noord Wales

Caernarfon Castle in Noord Wales Caernarfon Castle in Noord Wales Boeken Menai Strait op Anglesey, Wales Plas Newydd op Anglesey, Wales Llanddwyn Island op Anglesey, Wales Llanberis in Noord Wales Snowdon Mountain Railway in Snowdonia, Wales De berg Snowdon in Snowdonia, Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Cwm Idwal in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Llyn Gwynant in Snowdonia, Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWelsh Highland Railway vanuit Caernarfon in Wales

Caernarfon is een stadje in noordwest Wales. Het ligt aan de kust en wel aan de Menai Strait, de zeestraat tussen het vasteland en het grote eiland Anglesey. Daarnaast ligt het prachtige en bergachtige Snowdonia National Park ook dichtbij. Daar kunt u uiteraard wandelen of gewoon al toerend van de prachtige landschappen genieten. Waar het stadje waarschijnlijk het bekendst van is, is het imposante Caernarfon Castle. Dat behoort samen met nog drie andere exemplaren hier in het noorden tot het werelderfgoed. Daar vindt u ook het Royal Welsh Fusiliers Museum. Behoorlijk in de buurt van het stadje ligt ook Llanberis, de locatie van een mooi meer in de bergen van het nationale park, het National Slate Museum en ook kunt u er een treinritje maken met de Llanberis Lake Railway. Daarnaast vertrekt daar ook een treintje die helemaal naar de top van Snowdon brengt, de hoogste berg van Wales. Een andere bezienswaardigheid in de buurt van Caernarfon is Plas Newydd, een historisch huis aan de zuidkust van Anglesey.

U vindt in het stadje geen regulier treinstation, maar hier staat wel één van de twee einsdstations van de Welsh Highland Railway. Dit zijn historische treinen die gedurende het toeristische seizoen (en daarbuiten minder frequent) tussen Caernarfon en het kuststadje Porthmadog rijden (en vice versa). Dat is een mooie reis door de bergen, bijvoorbeeld via het mooie dorpje Beddgelert. Het stadje is overigens ook één van de filmlocaties voor de tv-serie Hidden (Craith).


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Caernarfon

Enkele bestemmingen in de buurt

Beddgelert Isle of Anglesey Conwy

Reis plannen naar Caernarfon

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Caernarfon te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Caernarfon duurt daarna nog minimaal 5 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales
→ Een rit met de stoomtrein in Wales