Het dorpje Beddgelert in Snowdonia - Noord Wales

Beddgelert in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Boeken Welsh Highland Railway in Snowdonia, Wales Llyn Dinas in Snowdonia, Wales Llyn Gwynant in Snowdonia, Wales Snowdon Mountain Railway in Snowdonia, Wales De berg Snowdon in Snowdonia, Wales Porthmadog in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Harlech Castle in Snowdonia, Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Cwm Idwal in Snowdonia, Wales Caernarfon Castle in Noord Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBeddgelert in het Snowdonia National Park bij Beddgelert, noord Wales

Beddgelert is een dorpje in het noordwesten van het bergachtige Snowdonia National Park, noord Wales. Het ligt aan de rivier de Glaslyn en ligt in een prachtig wandelgebied met de vallei Nant Gwynant, de meren Llyn Gwynant en Llyn Dinas, de watervallen Cwm Llan en Snowdon, de hoogste berg in Wales. In het dorp vindt u ook een bezoekerscentrum van het nationale park en een winkel van de National Trust (Ty Isaf) waar naast lokale producten tevens kaarten en gidsen van de omgeving te verkrijgen zijn. Daarnaast kunt u hier ook de Sygun Copper Mine bezoeken, een voormalige kopermijn die nu te bezichtigen is. Daarnaast kunt u in Beddgelert ook de stoomtrein stappen want het bevindt zich aan de historische Welsh Highland Railway, een toeristisch traject door dit deel van het nationale park. De eindpunten van de lijn zijn Porthmadog in het zuiden en Caernarfon in het noorden. In Caernarfon kunt u tevens een imposant kasteel bezichtigen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Beddgelert.


Wandelen in Beddgelert

U kunt vanzelfsprekend prima wandelen in de valleien en bergen van het Snowdonia National Park en dat geldt ook voor de omgeving rond Beddgelert. Zo zijn er langere routes zoals die door de vallei Nant Gwynant, langs het meer Llyn Dinas en door de Pass of Aberglaslyn, langs de Cwm Llan watervallen en langs de oude kopermijnen van Cwm Bychan. Op één van de foto's ziet u ook de berg Y Garn en het daaronder gelegen Cwm Idwal. Dat is één echte beautyspot in Wales en in Groot-Brittannië in het algemeen. Het is een hooggelegen halfcirkelvormige vallei met meertje.

Meer info: Llyn Dinas en Moel y Dyniewyd | Nant Gwynant | Hafod y Llan | Cwm Bychan


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Beddgelert

Enkele bestemmingen in de buurt

Portmeirion Betws-y-Coed Caernarfon

Reis plannen naar Beddgelert

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Beddgelert te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Beddgelert duurt daarna nog minimaal 6 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales