Het dorpje Beddgelert in Snowdonia - Noord Wales

Beddgelert in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Boeken Welsh Highland Railway in Snowdonia, Wales Llyn Dinas in Snowdonia, Wales Llyn Gwynant in Snowdonia, Wales Snowdon Mountain Railway in Snowdonia, Wales De berg Snowdon in Snowdonia, Wales Porthmadog in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Harlech Castle in Snowdonia, Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Cwm Idwal in Snowdonia, Wales Caernarfon Castle in Noord Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBeddgelert in het Snowdonia National Park bij Beddgelert, noord Wales

Beddgelert is een dorpje in het noordwesten van het bergachtige Snowdonia National Park, noord Wales. Het ligt aan de rivier de Glaslyn en ligt in een prachtig wandelgebied met de vallei Nant Gwynant, de meren Llyn Gwynant en Llyn Dinas, de watervallen Cwm Llan en Snowdon, de hoogste berg in Wales. In het dorp vindt u ook een bezoekerscentrum van het nationale park en een winkel van de National Trust (Ty Isaf) waar naast lokale producten tevens kaarten en gidsen van de omgeving te verkrijgen zijn. Daarnaast kunt u hier ook de Sygun Copper Mine bezoeken, een voormalige kopermijn die nu te bezichtigen is. Daarnaast kunt u in Beddgelert ook de stoomtrein stappen want het bevindt zich aan de historische Welsh Highland Railway, een toeristisch traject door dit deel van het nationale park. De eindpunten van de lijn zijn Porthmadog in het zuiden en Caernarfon in het noorden. In Caernarfon kunt u tevens een imposant kasteel bezichtigen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Beddgelert.

Wandelen bij Beddgelert

U kunt vanzelfsprekend prima wandelen in de valleien en bergen van het Snowdonia National Park en dat geldt ook voor de omgeving rond Beddgelert. Zo zijn er langere routes zoals die door de vallei Nant Gwynant, langs het meer Llyn Dinas en door de Pass of Aberglaslyn, langs de Cwm Llan watervallen en langs de oude kopermijnen van Cwm Bychan. Op één van de foto's ziet u ook de berg Y Garn en het daaronder gelegen Cwm Idwal. Dat is één echte beautyspot in Wales en in Groot-Brittannië in het algemeen. Het is een hooggelegen halfcirkelvormige vallei met meertje.

Meer info: Llyn Dinas en Moel y Dyniewyd | Nant Gwynant | Hafod y Llan | Cwm Bychan


De locatie van Beddgelert

Enkele bestemmingen in de buurt

Portmeirion Betws-y-Coed Caernarfon

Mogelijkheden om naar Beddgelert te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Beddgelert te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Porthmadog duurt daarna nog ongeveer 6 uur. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 5,5 uur rijden. Een derde mogelijkheid is een veerdienst naar Hull verder in het noorden. U kunt er komen vanuit Rotterdam als Zeebrugge. Beide overtochten duren 12 uur en vinden 's nachts plaats. Vanuit deze haven is het nog ongeveer 3 uur 45 minuten rijden.

Dit dorp ligt overigens niet aan een gewone spoorlijn maar wel aan die van de Welsh Highland Railways. Die trein rijdt door het nationale park van Caernarfon in het noorden en Porthmadog verder naar het zuiden. Er zijn meerdere treinstations langs de lijn. Ook rijden er bussen vanuit Beddgelert, bijvoorbeeld naar Llanberis, Nant Gwynant, Caernarfon en Porthmadog.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales