Porthmadog en Portmeirion in Snowdonia - Noord Wales

Porthmadog in Snowdonia, Wales Boeken Porthmadog in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Welsh Highland Railway in Snowdonia, Wales Harlech Castle in Snowdonia, Wales Criccieth in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Llyn Gwynant in Snowdonia, Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

InformatiePortmeirion in noord Wales

Porthmadog is een dorp in noord Wales, niet ver van zee. Het heeft ongeveer 4 duizend inwoners, ligt aan de Afon Glaslyn Estuary en aan de rand van het bergachtige Snowdonia National Park. Naast de prachtige natuur in deze regio vindt u hier ook het Porthmadog Maritime Museum en kunt u twee mooie treinritten maken. Dit zijn historische treinen die over trajecten door het nationale park rijden. De ene route gaat naar Caernarfon aan zee en de andere verder landinwaarts, naar Blaenau Ffestiniog. Hier kunt u respectievelijk het imposante Caernarfon Castle en de Llechwedd Slate Caverns bezichtigen. Onderweg kunt u uiteraard genieten van de prachtige uitzichten over het bergachtige landschap.

Portmeirion is een dorpje vlakbij Porthmadog. Het is een speciaal in Mediterraanse stijl ontworpen plek met mooie gekleurde gebouwen en tuinen. Het is een attractie op zich en hier wordt ook entree voor betaald. Het is gratis als u verblijft in één van de hotels. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden iets verder weg zijn Harlech Castle en Criccieth Castle. Hier behoorlijk in de buurt kunt u ook een bezoek brengen aan de Plas Tan y Bwlch Gardens. Dit is tevens de locaties van het Snowdonia National Park Environmental Studies Centre en de Dwyryd Tea Room.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Portmeirion? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige luxe hotels in Wales


De locaties van Porthmadog en Portmeirion

Enkele bestemmingen in de buurt

Barmouth Beddgelert Caernarfon

Mogelijkheden om naar Porthmadog en Portmeirion te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Porthmadog te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Porthmadog duurt daarna nog ongeveer 5 uur 45 minuten. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 5 uur 15 minuten rijden. Een derde mogelijkheid is een veerdienst naar Hull verder in het noorden. U kunt er komen vanuit Rotterdam als Zeebrugge. Beide overtochten duren 12 uur en vinden 's nachts plaats. Vanuit deze haven is het nog ongeveer 3 uur 45 minuten rijden.

Als u alleen met het openbaar vervoer zou willen reizen dan kan dat en als u met het vliegtuig gaat dan kan dat zelfs behoorlijk efficient. Er is namelijk een rechtstreekse treinverbinding tussen Birmingham International (de luchthaven van Birmingham in Engeland) en dit kuststadje. Die treinreis duurt ongeveer 4 uur 45 uur. De treinen komen bijvoorbeeld ook langs Welshpool, het Engelse Shrewsbury en Barmouth. Eenmaal in het dorp kunt u ook gebruik maken van twee historische toeristische spoortrajecten van de Ffestiniog & Welsh Highland Railways. De ene reis gaat naar Caernarfon en de andere naar Blaenau Ffestiniog. Het station Boston Lodge dat langs de tweede spoorlijn ligt, bevindt zich vlakbij Portmeirion. Tussen maart en oktober rijden er overigens bussen tussen Porthmadog en Portmeirion. Meer info over Ffestiniog & Welsh Highland Railways.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales
→ Een rit met de stoomtrein in Wales