Porthmadog en Portmeirion in Snowdonia - Noord Wales

Porthmadog in Snowdonia, Wales Porthmadog in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Welsh Highland Railway in Snowdonia, Wales Boeken Harlech Castle in Snowdonia, Wales Criccieth in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Llyn Gwynant in Snowdonia, Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales Rondreis per trein door Engeland en Wales

InformatiePortmeirion in noord Wales

Porthmadog is een dorp in noord Wales, niet ver van zee. Het heeft ongeveer 4 duizend inwoners, ligt aan de Afon Glaslyn Estuary en aan de rand van het bergachtige Snowdonia National Park. Naast de prachtige natuur in deze regio vindt u hier ook het Porthmadog Maritime Museum en kunt u twee mooie treinritten maken. Dit zijn historische treinen die over trajecten door het nationale park rijden. De ene route gaat naar Caernarfon aan zee en de andere verder landinwaarts, naar Blaenau Ffestiniog. Hier kunt u respectievelijk het imposante Caernarfon Castle en de Llechwedd Slate Caverns bezichtigen. Onderweg kunt u uiteraard genieten van de prachtige uitzichten over het bergachtige landschap. Het gaat hier om de historische en tevens toeristische spoortrajecten van de Ffestiniog & Welsh Highland Railways.

Portmeirion is een dorpje vlakbij Porthmadog. Het is een speciaal in Mediterraanse stijl ontworpen plek met mooie gekleurde gebouwen en tuinen. Het is een attractie op zich en hier wordt ook entree voor betaald. Het is gratis als u verblijft in één van de hotels. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden iets verder weg zijn Harlech Castle en Criccieth Castle. Hier behoorlijk in de buurt kunt u ook een bezoek brengen aan de Plas Tan y Bwlch Gardens. Dit is tevens de locaties van het Snowdonia National Park Environmental Studies Centre en de Dwyryd Tea Room. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in deze omgeving.


Wandelen in Porthmadog

U kunt uiteraard in de omgeving de bergen in trekken van het Snowdonia National Park en daar routes wandelen maar het is ook mogelijk om een mooie kustwandeling maken. Denk aan het traject van het LLyn Coast Path tussen Criccieth en Porthmadog, een route over het grote strand van Morfa Bychan, langs het dorpje Borth-y-Gest en met fraai uitzicht over de Dwyryd Estuary en de omliggende bergen.

Meer info: Llyn Coastal Path: Criccieth - Porthmadog


Gebruik maken van service?

U kunt via deze pagina uiteraard zelf uw accommodaties boeken, er is veel keus. Door via Groot-Brittannië Liefhebbers bij booking.com te boeken beloont u tevens de grote inzet die al jarenlang in deze website gestopt wordt. Ik dank u bij voorbaat. U kunt ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief reisinformatie, bestemmingsinfo en te boeken accommodaties. Ook in te zien tijdens uw vakantie/rondreis. Heeft u interesse? Lees in dat geval hieronder verder:


Cottage in Engeland GB


De locaties van Porthmadog en Portmeirion

Enkele bestemmingen in de buurt

Barmouth Beddgelert Caernarfon

Reis plannen naar Porthmadog

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Porthmadog te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Porthmadog duurt daarna nog minimaal 5 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Vliegen is zelfs ook mogelijk. Er is namelijk een rechtstreekse treinverbinding tussen Birmingham International en dit kuststadje. De treinen komen bijvoorbeeld ook langs Welshpool, het Engelse Shrewsbury en Barmouth.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Portmeirion Hotel & Castell Deudraeth

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

Portmeiron is een zeer bijzonder dorpje aan de kust van Noord Wales en wordt omgeven door de bergen van het Snowdonia National Park. Het is gebouwd in mediterraanse stijl en is daarom een bezoekersattractie op zich waar entree voor geheven wordt. U kunt hier echter ook in het 4 sterren hotel overnachten. U kunt kiezen voor een kamer in het Portmeirion Hotel of in het Castell Deudraeth. In de omgeving is dus mooie natuur maar er zijn ook andere attracties zoals Harlech Castle en de stoomtrein van de Welsh Highland Railway.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 250 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, spa, terras en buitenzwembad.

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales