Isle of Anglesey in Noord Wales

Llanddwyn Island op Anglesey, Wales Boeken Plas Newydd op Anglesey, Wales Menai Strait op Anglesey, Wales Cemaes Bay op Anglesey, Wales Beaumaris Castle op Anglesey, Wales Penrhyn Castle in Snowdonia, Wales Caernarfon Castle in Noord Wales Llanberis in Noord Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenLlanddwyn Island op Anglesey, Wales

Anglesey is een groot eiland in Noord Wales. Het wordt van het vasteland gescheiden door de Menais Strait en het ligt dermate dichtbij dat er twee bruggen staan. U kunt er dus gewoon met de auto en ook met de trein naartoe. Er wonen ongeveer 70 duizend inwoners op het eiland waar alleen kleine stadjes en dorpen te vinden zijn. Het havenstadje Holyhead waar veerboten naar Ierland vertrekken is het grootst met ongeveer 11 duizend mensen. Voorbeelden van andere plaatsen zijn Beaumaris, Menai Bridge en Amlwch. Anglesey is een behoorlijk vlak gebied met geaccidenteerde kusten. Het hoogste punt met 220 meter is Holyhead Mountain. Verreweg het grootste deel van de kustgebieden zijn beschermd met de status van Area of Outstanding Natural Beauty en het is door UNESCO uitgeroepen tot Geopark vanwege de geologische importantie. Voorbeelden van mooie locaties zijn het natuurreservaat de South Stack Cliffs en het kleine schiereilandje Llanddwyn (zie foto). Als u van wandelen houdt dan kunt u het Anglesey Coastal Path volgen dat het gehele eiland rond gaat.

Er zijn ook een aantal historische bezienswaardigheden en musea te bezichtigen. Zo kunt u in Beaumaris de oude gevangenis, gerechtsgebouw en vooral het imposante middeleeuwse kasteel bezoeken. Dat behoort tot het werelderfgoed. Twee andere prominente historische bouwwerken zijn het landhuis Plas Newydd en de prehistorische grafkamer Bryn Celli Ddu, beiden vlakbij de Menai Strait gesitueerd. Andere bezienswaardigheden op Anglesey zijn de ruïnes van Aberlleiniog Castle en Llys Rhosyr, het Copper Kingdom Centre, de historische molen van LLynnon, het Holyhead Maritime Museum, het Swtan Folk Museum, het Anglesey Transport Museum, de Anglesey Sea Zoo (en Safari) en het Oriel Ynys Môn, het museum over de geschiedenis van het eiland. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen op Anglesey.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen op het eiland

Er uiteraard de nodige wandelingen te maken maar vooral ook bekend is het Anglesey Coastal Path, het kustpad dat rond het gehele eiland te volgen is. Als u de gehele route wilt volgen dan is het een meerdaagse wandelroute.

Meer info: Anglesey Coastal Path


De locatie van Anglesey

Enkele bestemmingen in de regio

Caernarfon Conwy Llandudno

Reis plannen naar Anglesey

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Anglesey te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Anglesey duurt daarna nog minimaal 6 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter. Met het vliegtuig reizen is ook mogelijk. U kunt in ongeveer 4 uur met de trein van het Engelse Birmingham International naar het havenstadje Holyhead op Anglesey reizen. Dat kan ook vanaf Manchester Airport maar dan in 3,5 uur met 1 of 2 keer overstappen. Op het eiland vindt u overigens meer treinstations. In het net genoemde havenstadje kunt u ook op de veerboot naar Ierland stappen. Deze veerdiensten vertrekken naar de hoofstad Dublin.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales