Kathedraalstad Lincoln in Engeland

Kathedraalstad Lincoln in Lincolnshire, Engeland Lincoln Cathedral in Lincolnshire, Engeland Lincoln Castle in Lincolnshire, Engeland Straat in Lincoln, Engeland Huizen in Lincoln, Engeland Boeken Lincolnshire Wolds in Engeland Gainsborough Old Hall in Lincolnshire, Engeland Rondreis door Peak District en West Yorkshire in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Lincoln in Engeland

Lincoln is een mooie historische stad in Lincolnshire in oost Engeland. U vindt er mooie historische gebouwen waarvan de prachtige middeleeuwse kathedraal het meest in het oog springt en de stad als het ware domineert. In haar schaduw staat het bischoppelijke paleis, het adminstratieve centrum van wat ooit 's lands grootste bisdom was. Dan is er ook nog het kasteel waar u langs de kasteelmuren kunt lopen, de oude gevagenis kunt bekijken en waar ook het beroemde document Magna Carta te zien is. Dat is een beroemd handvest over vrijheden en rechtspraak dat al in 1215 is opgesteld en waarvan nog maar vier exemplaren bewaard zijn gebleven. Eén ligt dus hier, de andere drie in Londen (2) en Salisbury. Daarnaast kunt u in de stad ook het Museum of Lincolnshire Life waar u kunt leren oer het alledaagse leven door de tijden heen. Als u van kunst en archeologie houdt, ga dan naar het museum genaamd The Collection.

In de regio zijn nog meer locaties die u misschien zou willen bezoeken, bijvoorbeeld Doddington Hall & Gardens, Gainsborough Old Hall en Tattershall Castle. Wilt u meer de landelijke sfeer proeven en misschien wandelen, denk dan aan de Licolnshire Wolds. Dat is een Area of Outstanding Natural Beauty, een glooiend landschap met daarin en daaromheen slechts kleine dorpen en stadjes. Daarachter ligt de zee. Kijkt u op de pagna voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in Lincoln.


De locatie van Lincoln

Enkele bestemmingen in de buurt

Stamford Hull Nottingham

Mogelijkheden om naar Lincoln te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lincols te reizen. U kunt natuurlijk met de auto deze kant op komen. Vanwege de relatief centrale ligging ten opzichte van enkele havens zijn er verschillende opties. Vertrekt u in Nederland dan kunt u gebruik maken van de boot tussen Hoek van Holland en Harwich: 6,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3 uur rijden. Een andere mogelijkheid is de dienst tussen Rotterdam en Hull: 12 uur op de boot en daarna nog geen 1,5 uur rijden.

Als u in België vertrekt dan zijn er ook weer enkele verschillende veerdiensten. Zo kunt u de overtocht van Zeebrugge naar het net genoemde Hull nemen. Ook weer een vaart met een duur van 12 uur. Daarnaast kunt u ook via Zuid Engeland reizen door bijvoorbeeld op de boot van Duinkerken naar Dover te stappen, een overtocht van ongeveer 2 uur. De autorit naar Lincoln duurt daarna nog 3,5 uur. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. U komt dan aan in Folkestone, vlakbij Dover. Daarnaast is het ook optie om met het vliegtuig te reizen. Een logische optie zou dan kunnen zijn een vlucht naar Humberside Airport. Vanaf die luchthaven neemt u een taxi naar het 5 kilometer verderop gelegen treinstation Barnetby en vervolgens de trein naar de stad. Die treinrit duurt iets langer dan een half uur. Eenmaal in Lincoln kunt u ook met de trein naar een hoop andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Sheffield, Doncaster, Nottingham, Grimsby en Peterborough.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Lincolnshire en East Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Lincolnshire en East Yorkshire
→ Bezienswaardigheden in Lincolnshire