Kathedraalstad Lincoln in Engeland

Kathedraalstad Lincoln in Lincolnshire, Engeland Lincoln Cathedral in Lincolnshire, Engeland Lincoln Castle in Lincolnshire, Engeland Straat in Lincoln, Engeland Huizen in Lincoln, Engeland Boeken Lincolnshire Wolds in Engeland Gainsborough Old Hall in Lincolnshire, Engeland Rondreis door Peak District en West Yorkshire in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Lincoln in Engeland

Lincoln is een mooie historische stad in Lincolnshire, een graafschap in het oostelijke deel van Engeland. U vindt er mooie historische gebouwen waarvan de prachtige middeleeuwse kathedraal het meest in het oog springt en de stad als het ware domineert. In haar schaduw staat het bischoppelijke paleis, het adminstratieve centrum van wat ooit 's lands grootste bisdom was. Dan is er ook nog het kasteel waar u langs de kasteelmuren kunt lopen, de oude gevagenis kunt bekijken en waar ook het beroemde document Magna Carta te zien is. Dat is een beroemd handvest over vrijheden en rechtspraak dat al in 1215 is opgesteld en waarvan nog maar vier exemplaren bewaard zijn gebleven. Eén ligt dus hier, de andere drie in Londen (2) en Salisbury. Daarnaast kunt u in de stad ook het Museum of Lincolnshire Life waar u kunt leren oer het alledaagse leven door de tijden heen. Als u van kunst en archeologie houdt, ga dan naar het museum genaamd The Collection.

In de regio zijn nog meer locaties die u misschien zou willen bezoeken, bijvoorbeeld Doddington Hall & Gardens, Gainsborough Old Hall en Tattershall Castle. Wilt u meer de landelijke sfeer proeven en misschien wandelen, denk dan aan de Licolnshire Wolds. Dat is een Area of Outstanding Natural Beauty, een glooiend landschap met daarin en daaromheen slechts kleine dorpen en stadjes. Daarachter ligt de zee. Kijkt u op de pagna voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in Lincoln.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Lincoln

Enkele bestemmingen in de buurt

Stamford Hull Nottingham

Reis plannen naar Lincoln

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lincoln te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Lincoln is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 1,5 uur. U kunt vanuit de stad ook met de trein naar een hoop andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Sheffield, Doncaster, Nottingham, Grimsby en Peterborough.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Lincolnshire en East Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Lincolnshire en East Yorkshire